Betaal uw schulden af ​​met een afbetalingsplan

Om effectief met schulden om te gaan, kan een afbetalingsplan u helpen uw schuld volledig af te lossen. Het betalingsplan geeft inzicht en overzicht van betalingsregelingen.

De eerste stap om uit de schulden te komen is inzicht krijgen in uw financiële situatie. Hoeveel komt er per maand binnen en waar wordt het geld aan uitgegeven. Om een ​​huishouden financieel te kunnen runnen, is het noodzakelijk dat er in een maand meer binnenkomt dan er uit gaat. Als dit niet het geval is, wordt duidelijk wanneer financiële zaken transparant worden gemaakt.

In dat geval is de eerste stap om uit de schulden te komen het verminderen van uw uitgaven. Voor de daadwerkelijke betaling kan gebruik worden gemaakt van een afbetalingsplan.

Voorbereiding voor het betalingsplan

Eerst moet je uitzoeken wie je wat schuldig is. Neem dan contact op met die partijen om de situatie uit te leggen. Dit is ook het moment om met schuldeisers te onderhandelen over flexibele betalingsregelingen. Betrek schuldeisers bij elk probleem en laat ze meedenken. U moet zo snel mogelijk contact met ons opnemen om uw opties open te houden. Als de deurwaarder al beslag heeft gelegd, zijn er vaak geen mogelijkheden om te betalen.

Wat houdt het betalingsplan in?

In een afbetalingsplan berekent u hoeveel u maandelijks terugbetaalt en aan welke schuldeiser. Het afbetalingsplan is gebaseerd op uw inkomsten en uitgaven. Daarom is het noodzakelijk om eerst inzicht te krijgen in deze vraagstukken. Een handige rekentool hiervoor vind je op Zelfjeschadenregelen.nl van het Nibud. Ze helpen u stap voor stap inzicht te krijgen in uw geldzaken. De rekentool gebruikt hiervoor voorbeelduitgaven. Deze informatie richt zich op de kosten van een modelgezin vergelijkbaar met het uwe. Een afbetalingsplan is een hulpmiddel waarmee u zelf uw schuld kunt afbetalen. Kom je er zelf niet uit, dan moet je hulp van buitenaf inroepen.

Wat als de uitgaven nog steeds te hoog zijn in verhouding tot het inkomen?

In dat geval moeten ingrijpende beslissingen worden genomen om de kosten voldoende te verlagen. Misschien denkt u erover om uw auto te verhuizen of te verkopen. Een andere optie is het verhogen van de inkomsten. Ik ben op zoek naar een baan of werk meer voor mijn huidige werkgever. Zolang er meer wordt uitgegeven dan er binnenkomt, hoeft niet te worden gezocht naar manieren om de schuld weer onder controle te krijgen. Je gaat niet schoonmaken terwijl de kraan loopt.

Houd je aan je betalingsplan

Een plan maken heeft alleen zin als je je eraan houdt. Als het plan niet realistisch is, moet het worden bijgesteld. Schuldeisers moeten ingrijpen. Dit zal tegen u werken als u zich niet aan uw betalingsplan houdt en uw schuldeisers vertelt.

Stap voor stap houdt het plan rekening met de partijen die een hogere prioriteit zouden moeten hebben

Geef prioriteit aan uw betalingsplan. De ene schuldeiser zal bij niet-betaling agressiever zijn dan de andere schuldeisers. Kunt u een maand lang niet het volledige bedrag terugbetalen, let dan op bij welke schuldeiser u langer wacht.€