Betaal je hypotheek sneller af

De meeste mensen die een huis kopen moeten erin geloven, de hypotheek. Omdat een hypotheek een lening is, moet er rente over worden betaald. Daarom willen we er zo snel mogelijk vanaf.

Zorg ervoor dat het salaris naar de restitutie gaat

Veel mensen wonen samen met hun partner in huis. Om de hypotheek sneller af te kunnen lossen, is het de bedoeling dat de persoon de aflossing op zijn rekening bijschrijft. Dit betekent dat een persoon een groot deel van zijn maandsalaris spaart om zijn hypotheek af te betalen. Stel dat uw jaarsalaris € 50.000 is en het jaarsalaris van uw partner € 60.000. Als u afspreekt dat de partner 50% van het salaris van 60.000 euro per jaar aan hypotheekaflossing besteedt, betekent dit dat er jaarlijks 30.000 euro extra aan hypotheekaflossing wordt besteed. Met een hypotheek van € 300.000 ben je in tien jaar hypotheekvrij en bezit je een eigen woning.

Wat geeft meer winst, besparing of terugverdientijd?

Deze vraag is van belang bij het aflossen van uw hypotheek. Als de rente die u op uw hypotheek betaalt hoger is dan de rente op uw spaargeld, wordt de hypotheek afgelost. Dit komt omdat u lagere maandlasten krijgt wanneer u aflost. Voorbeeld. Stel je hebt een hypotheekrente van 4% en een spaarrente van 2%. In dat geval wordt de hypotheek afgelost. Maar als de situatie andersom is, 2% hypotheekrente en 4% spaarrente, loont het om uw geld op een spaarrekening te zetten. U kunt er dan voor kiezen om een ​​deel van het resulterende kapitaal te investeren in het aflossen van uw hypotheek met spaarrente.

Een doel stellen

Een duidelijk doel is erg belangrijk als je een bedrijf wilt runnen. Dat geldt niet alleen voor sporters en bedrijven, maar ook voor hypotheken. Als je in dertig jaar je hypotheek wilt aflossen, kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel geld je maandelijks opzij moet zetten om dat doel te bereiken. U neemt het bedrag waarvoor u de hypotheek heeft gekregen. Bijvoorbeeld 300.000 euro. Nu deel je dat bedrag door het aantal jaren dat je hypotheekvrij wilt zijn. In dit geval 300.000/30 = 10.000 euro. Dit is het bedrag dat u jaarlijks moet terugbetalen om uw hypotheek op de vervaldag af te betalen. Om te berekenen hoeveel geld u per maand moet sparen, deelt u het jaarbedrag door het aantal maanden in het jaar. 10.000/12 = 833,33 euro. U kunt er ook voor kiezen om uw hypotheek sneller af te lossen. Dan moet je elk jaar meer geld sparen.

Investeer in het laagste kostenrendement

Hoe meer u aflost, hoe lager uw maandlasten. Het is slim om uw spaargeld in te zetten voor aflossing. Zo los je je hypotheek sneller af en worden je maandlasten steeds kleiner. Zodat u meer kunt besteden aan uw hypotheeklasten. Ook is het verstandig om te kijken wat de spaarrentestand is. Zijn die meer dan de hypotheekrente, dan mag je nog meer terugbetalen. Je kunt er ook voor kiezen om iets anders te doen met het geld dat je verdient met sparen.

Elk kleine beetje helpt

Veel mensen vinden dat alle kleine dingen niet werken, en het is het beste om het grootst mogelijke bedrag in één keer af te betalen. Dat klopt niet, het loont zeker om kleine bedragen te investeren om je hypotheek af te lossen. Maandelijkse betalingen zijn lager bij elke kleinere aflossing, wat natuurlijk bespaart op de kosten.€