Beste orders in het orderboek: beste of limietorders

Je wilt zeker een bepaald aandeel kopen en de beste bestelling plaatsen, is dat verstandig? Is een limietorder, een limietorder niet veel beter, of gewoon de beste order zonder limietprijs? Of zijn er andere mogelijkheden om een ​​bestelling op de beurs te plaatsen? De beste order in het orderboek kan worden geplaatst bij het verkopen of kopen van aandelen, en niet alleen voor aandelen, maar voor bijna alle beleggingsproducten en effecten.

Wat is de beste volgorde?

Als u een beste order plaatst of deze bankiert, wordt uw order uitgevoerd tegen het tarief dat van kracht is op het moment dat de order voor het eerst beschikbaar is voor uitvoering. Dit is de eerste keer dat uw bestelling de beurs binnenkomt en wordt verhandeld. Je weet dus niet van tevoren welke cursus het wordt. U ziet misschien de gewenste prijs in het orderboek, maar een andere belegger heeft deze net iets eerder genomen dan uw bestelling en u koopt of verkoopt tegen een minder gunstige prijs dan u dacht. Maar het kan natuurlijk ook overweldigend zijn.

Besten = MKT

In het orderboek wordt de beste order aan het begin van de transactie of bij de slotveiling ook geregistreerd als MKT, Market Bests Order. De order wordt uitgevoerd tegen de geldende bied- of laatprijs, afhankelijk van het beschikbare volume. De biedprijs is de laatprijs, de laatprijs is de prijs die de verkoper voor zijn aandelen wil ontvangen. Vraag en aanbod bepalen vervolgens de respectievelijke prijs.

Bestelboek, wat zit erin?

Als je zelf online gaat beleggen, kun je ook zelf het orderboek bekijken, niet volledig, maar meestal vijf regels diep. Zo zie je de vijf hoogste biedprijzen en de vijf laagste vraagprijzen naast elkaar. Er kunnen veel bestellingen achter elke regel staan. Daarom zie je niet alleen de vraagprijs, bijvoorbeeld 30 euro, maar ook het aantal bestellingen en het bijbehorende volume. Als u het orderboek goed in de gaten houdt en de beurs open is, kunt u vaak een goede inschatting maken. Als u uw bestelling plaatst voordat de beurs opent, kunt u ook schatten, maar u riskeert meer. Dit risico hangt ook af van de volatiliteit van de aandelenmarkt. In feite plaats je alleen een beste order als je een bepaald aandeel absoluut tegen elke prijs wilt kopen of verkopen.

De beste bestelling in het orderboek, geen limieten

Er is geen limiet aan de beste bestelling en verschillende bestellingen worden gewoon vernietigd. Met andere woorden, de beste beste order als kooporder neemt de laagste prijs die op dat moment in het orderboek werd gevraagd, en de verkooporder als beste order wordt uitgevoerd tegen de hoogste biedprijs op dat moment. Als uw bestelling niet met één cursus kan worden gevuld omdat uw volume groter is dan één cursus in het orderboek, wordt uw bestelling verplaatst naar de volgende cursus in het orderboek, op de volgende regel, totdat de bestelling volledig is gevuld.

Limietorder, limietorder

Bij een limietorder geeft u de exacte prijs op waartegen u wilt kopen of verkopen. In een kooporder is dit de maximale prijs die u wilt betalen en in een verkooporder is dit de minimumprijs die u wilt ontvangen. Het kan voorkomen dat de uitvoering van de opdracht tijdelijk niet mogelijk is tegen de door u opgegeven prijs. In dit geval blijft de bestelling enkele dagen in het orderboek staan ​​totdat uw bestelling is gevuld, totdat u de bestelling annuleert of totdat het aantal dagen dat de bestelling kan blijven is vervuld. In het laatste geval vervalt je bestelling automatisch als je er niet voor kiest om je bestelling te verlengen. Het is ook mogelijk dat op een dag het orderboek zo zal zijn dat u meer krijgt dan het minimum dat u voor uw aandelen wilde, maar nooit minder dan dat. Met een kooporder kunt u minder dan de limiet betalen, maar niet meer.

Wat is een voorwaardelijke opdracht?

Er zijn drie voorwaardelijke bestelopties:

Conclusie beste order en limietorder

Er zijn veel manieren om een ​​bestelling te plaatsen bij het doen van een investering. De beste volgorde kan goed uitpakken, maar het is ook riskant. Als alternatief is er dan een limietorder, die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. Als spotprijs, intervalprijs, maar ook als bewegende limietorder.

Lees verder