mijn kijk op
Beste besparingen: loterijen annuleren

De meeste Nederlandse gezinnen kunnen zonder het te beseffen flink sparen. Ze doen massaal mee aan één of meerdere grote loterijen. De kans om een ​​miljoen dollar te winnen is echter erg klein.

Mensen dromen graag en loterijen maken daar misbruik van. De grootste Nederlandse loterijen, Staatsloterij, Lotto en Postcode Loterij ontvangen maandelijks of wekelijks miljoenen euro’s. De participatiegraad is hoog. Maar liefst 2,4 miljoen mensen doen mee aan de postcodeloterij, sommigen zelfs met meerdere loten. Als je bedenkt dat de Staatslotterij nog meer deelnemers heeft, dan snap je dat er in Nederland veel geld wordt weggegooid bij loterijen.

Kans op het winnen van de Postcode Loterij, Staatsloterij en Loterij

In loterijen is het mogelijk om prijzen te winnen tot 30 miljoen euro. Bij elke trekking wordt de hoofdprijs gewonnen door een deelnemer, maar de kans dat jij die persoon bent is erg klein. Er zijn niet alleen meer deelnemers, er zijn nog meer loten in omloop. Er zijn leden die meerdere tickets hebben. De kans om een ​​keer een paar euro, een bloemetje of een bakje ijs te winnen (Postcode Loterij) is groot, maar daar doet niemand aan mee. De kansen op het winnen van de hoofdprijzen zijn als volgt:

De Postcode Loterij steunt goede doelen

De Postcode Loterij steunt goede doelen waar een groot deel van de opbrengst naar gaat. Het is dus niet helemaal nutteloos, maar verwacht geen grote beloningen. Het is sowieso een mooie besparing om met slechts één kavel mee te doen. Als de hoofdprijs in je postcode valt, deel en steun je in ieder geval goede doelen.

Stop met geld in de bodemloze put te gieten, zeg loterijen op

Stoppen met loterijen kan elke maand tientallen euro’s schelen. Dit is zeker voor mensen die niets om loterijen geven. Iemand die hoop geeft op een betere toekomst, houdt misschien een loterij, maar verwacht niet de grote prijs te winnen. De Staatsloterij kost bijvoorbeeld: € 15. Het jaarlidmaatschap kost je dus: € 180. Als je geluk hebt, krijg je het jaarbedrag van € 50 terug.

Hoe kan ik de loterij annuleren?

Afmelden is vrij eenvoudig. U kunt eenvoudig een e-mail sturen naar de betreffende loterij om uw deelname te annuleren en uw toestemming in te trekken. U ontvangt een bevestiging van de loterij met de datum waarop uw deelname eindigt. Zij zullen het lidmaatschap niet direct opzeggen en de incasso loopt ook nog een paar weken of een maand door.

Stel dat de miljoenen in mijn postcode vallen?

De grootste angst voor deelnemers aan de postcodeloterij is dat de hoofdprijs in hun postcode terechtkomt, ook al hebben ze de trekking geannuleerd. Dit is de kracht van de postcodeloterij over Nederlandse gezinnen. Deze angst is de reden waarom de meeste mensen lid blijven. Bij andere trekkingen weet je niet of je gewonnen hebt.€