Besparingstips op het absolute minimum

Mensen die elke maand van heel kleine bedragen moeten rondkomen, moeten zich inspannen om de touwtjes in handen te krijgen. Door een paar spaartips op te volgen, kunnen ze een paar tientjes per jaar besparen.

Gezinnen die van een bijstandsuitkering moeten leven of gezinnen die van een minimumloon moeten leven, hebben het zwaar. Het inkomen is net genoeg om de vaste lasten te betalen, het is makkelijk om in de schulden te komen als het niet lukt. Elke maand is het weer een strijd om de periode door te komen totdat het geld weer beschikbaar komt. Om financieel gezond te blijven, moet je ook wat sparen.

Bespaartips

Met onderstaande spaartips kun je een beetje besparen zonder veel te verliezen.

Dagje uit: breng je eigen eten mee

Als je een dagje op pad gaat of gewoon voor langere tijd van huis bent, moet je voldoende eten en drinken meenemen om te voorkomen dat je ze tegen hoge prijzen koopt. Dit is zeker het geval wanneer u voor langere tijd met meerdere personen op pad gaat. Als je ergens anders eten en drinken moet kopen, wordt het veel duurder. In toeristische plaatsen betaal je slechts € 2,25 per drankje

Dag: Een goede voorbereiding kan je veel geld besparen

Een dagje pretpark is zwaar voor gezinnen die de eindjes aan elkaar moeten knopen. U kunt veel geld besparen door op internet te zoeken naar aanbiedingen of kortingsmogelijkheden. Vaak kun je kortingsbonnen krijgen voor bepaalde producten die je voor een laag bedrag op een Marktplaats kunt kopen. U kunt ook airmiles gebruiken om gratis of voordelige tickets te kopen.

Verkoop je oude spullen

We gebruiken vaak extra ruimtes in huis om spullen op te bergen. Over het algemeen zijn dit een heleboel dingen die we nooit meer zullen gebruiken, maar die zonde zijn om weg te gooien. U zult waarschijnlijk geen dingen gebruiken die u in jaren niet hebt gebruikt. Artikelen die nog enige waarde hebben, kunnen op Marktplaats worden verkocht. Zo kom je van spullen af ​​en krijg je ook nog geld.

Ga niet altijd voor A-merken

Voor veel producten zijn de dure A-merken niet nodig. De meeste huismerken zijn van goede kwaliteit en kunnen u tientallen procenten besparen.

Koop niet in een impuls

Haal een boodschappenrekening bij de supermarkt en houd je zelf aan de rekening. Zo voorkom je dat je dingen koopt die je niet echt nodig hebt. Om dure aankopen te doen, moet u de tijd nemen om een ​​beslissing te nemen. Vergelijk ook online met andere dienstverleners. Op Kieskeurig.nl kun je bijvoorbeeld veel dure artikelen vergelijken en de goedkoopste winkel kiezen.

Kijk kritisch naar je maandelijkse vaste lasten

Als je je bankafschriften van het afgelopen jaar bekijkt, kom je al snel onkosten tegen die niet per se nodig zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor abonnementen op tijdschriften en sportclubs. U kunt maandelijks tientallen euro’s besparen door onnodige vaste kosten te elimineren.

Vergelijking is besparing

U kunt altijd proberen de laagste prijs te krijgen door te vergelijken met andere dienstverleners. Energieleveranciers bieden precies hetzelfde voor heel verschillende bedragen. Dat geldt ook voor internet, televisie en telefonie. Door de spaarrentes per kwartaal te vergelijken, zorgt u voor een hoog rendement op uw spaargeld.€