Besparingen na een dure periode

December staat bekend als een dure maand, en hoewel er alternatieven zijn, lijken we dat niet erg te vinden. Met de kerst kan iets duur zijn, en dan is er maar één oplossing, geld besparen na de dure periode. Er zijn een paar tools die je kunt bedenken. Tools die je ook kunt gebruiken als je wilt gaan sparen voor de feestdagen of iets dergelijks.

winkelen

Het is te simpel om te zeggen dat je je hand aan de touwtjes van je portemonnee moet houden. Hoewel dit waar is, moet je ook de maand januari doorkomen.

Op te slaan

Voor de dagelijkse/wekelijkse boodschappen in de supermarkt kun je het beste met een briefje werken en je daaraan houden. Als je naar een gewone supermarkt gaat, en de meeste mensen doen dat, kun je het beste meteen een notitie maken als je door het gangpad naar de kassa loopt. Dit voorkomt dat je zoekt naar artikelen op de lijst en ook voorkomt dat je andere artikelen in je winkelwagen ziet.

Contant of plastic

Altijd geld, je ziet wat je hebt en wat je nog hebt. En probeer een paar van de grotere rekeningen uit te schakelen. Blijkbaar worden munten en kleinere biljetten gemakkelijker uitgegeven.

Wat is, wat kan en wat is wenselijk?

Na de dure decembermaand is de kans groot dat alleen dat “moet worden geaccepteerd” wordt gedaan, en dat betekent meteen dat er een lijst met in januari te maken uitgaven moet worden gemaakt. Tel daarbij je vaste lasten, boodschappen, misschien een roodstand van de dure decembermaand op de bank en wat blijft er over om te delen? Kortom, ga het nieuwe jaar in met politiek. Hoewel het altijd beter is om dit te doen, is het altijd handig om na dure periodes (zoals december en de vakantieperiode) kostenneutraler te maken.

Maar als je toewerkt naar een dure vakantie en het over een paar maanden moet zijn, zorg er dan voor dat wat er nog over is, rechtstreeks in de vakantiedoelpot gaat. Je staat niet toe dat het geld voor iets anders wordt gebruikt.

rustige geest

Het klinkt misschien vreemd, maar niet elke stemming is geschikt om te winkelen. Als u bijvoorbeeld in een pestbui bent, is de kans groter dat u geld uitgeeft. Meestal expres en in de hoop dat het je humeur zal verbeteren. Wat overigens maar een heel korte boost geeft en uiteindelijk niet het gewenste resultaat geeft. Integendeel, een heel goed humeur kan ervoor zorgen dat je roekeloos geld uitgeeft. Daarna heb je een soort roze bril en pas later besef je wat je uiteindelijk hebt gedaan.

Zoek een alternatief

Wat kun je doen als je de drang hebt om iets te kopen? Zoek een alternatief en laat het minimaal 20 minuten duren. Je hebt deze tijd nodig om weer in je emotionele gemoedstoestand te komen. Wandelen (eventueel met de hond) is dus een prima alternatief omdat je ook nog in beweging bent.

Het doel

Maar uiteindelijk gaat het erom het doel voor ogen te houden. En of het nu gaat om een ​​reis in de zomer of het aflossen van een roodstand bij de bank in de kostbare decembermaand, het is altijd zo belangrijk om een ​​doel voor ogen te houden. Voordat je begint, is het belangrijk om een ​​plan te hebben. Het plan hoeft niet uitgebreid te zijn, maar moet wel een zichtbaar eindpunt hebben. Stel je doel dus niet een paar jaar vooruit, maar maak je doelen beheersbaar. En dat doe je met een eind- of tussendoel voor ogen.€