Besparingen kunnen leiden tot meer geld

De meeste consumenten letten goed op hun uitgaven. Als ze iets kunnen redden, zullen ze dat zeker doen. Er wordt veel minder aandacht besteed aan inkomen. Door kritisch naar verschillende spaarbanken te kijken, kunt u een hogere rente krijgen op uw spaargeld.

De hoogste spaarrente

U krijgt mogelijk niet altijd de hoogste spaarrente op uw spaargeld. De rente op sparen kan van dag tot dag verschillen. Als u doorgaat met de hoogste spaarrente, moet u mogelijk meerdere keren per maand van spaarbank wisselen. Naast de baan die je hebt, kost het je ook geld. Behalve bij sparen, moet u het bedrag eerst overmaken op het vaste tegenrekeningnummer. Daarna moet het bedrag naar een andere spaarbank worden overgemaakt. De hele transactie kan tot een week duren. U ontvangt dus in deze periode geen rente over uw spaargeld.

Keuze spaarrekening met restricties

De hoogste spaartarieven gelden voor spaarrekeningen met limieten. De limieten die banken hanteren zijn heel verschillend. Sommige banken bieden spaarrekeningen aan waarvoor u elke maand tussen $ 50 en $ 250 moet storten. Een andere optie is een spaarrekening die een of twee procent aan opnamekosten betaalt. Je zou op zoek kunnen gaan naar een spaarrekening waarbij de limiet voor jou geen belemmering is. Stel dat u elke maand een bepaald bedrag wilt storten. Een spaarrekening, waarbij de beperking is dat er elke maand een bepaald bedrag moet worden gestort, vormt in dit geval geen belemmering.

Opslag van voorraden voor een langere periode

U kunt een hogere spaarrente krijgen door ervoor te kiezen om het geld voor een langere periode op de spaarrekening te houden. Gedurende de tijd dat u het geld veilig stelt, kunt u het geld niet of onder strikte voorwaarden (bijvoorbeeld tegen onkostenvergoeding) kwijt. Doordat de bank gegarandeerd voor langere tijd over uw geld kan beschikken, kan zij een hogere rente bieden. Een groot nadeel van een deposito is dat u niet kunt profiteren van stijgende spaarrentes. Een groot voordeel is dat u geen last heeft van renteverlagingen omdat u de afgesproken rente krijgt.

De gevaren van een beperkte spaarrekening

Sommige omstandigheden lijken u als spaarder misschien niet zo te beïnvloeden, maar het kan anders uitpakken. Als je het bedrag voor een langere periode niet nodig hebt, kun je een rekening kiezen met bijvoorbeeld een toeslag van twee procent. Het risico bestaat echter dat de bank de spaarrente geleidelijk gaat verlagen. Je kunt niet meer gratis geld opnemen om over te stappen naar een andere bank, dus je moet genoegen nemen met een lagere rente op je spaargeld.

Spaarrekeningen voor kinderen

Verschillende banken bieden hoogrentende spaarrekeningen voor kinderen aan. Daarnaast krijg je vaak ook nog een cadeautje voor je kind. U moet zich echter niet concentreren op speciale accounts voor kinderen. Als u een hogere spaarrente kunt krijgen op een gewone spaarrekening, moet u deze kiezen. In dat geval kun je het cadeau dat je op het einde krijgt beter bij een speelgoedwinkel kopen.€