Besparingen in Zwitserse franken

Veel mensen willen sparen in Zwitserse franken. De Zwitserse frank staat bekend als een zeer betrouwbare valuta. Er zijn verschillende redenen waarom mensen willen sparen in Zwitserse franken. Bij de meeste Nederlandse banken kunt u een rekening in vreemde valuta openen. Een andere mogelijkheid is om direct een spaarrekening te openen bij een Zwitserse bank. Merk op dat het Zwitserse bankgeheim onder druk staat.

Er zijn veel mensen die willen sparen in Zwitserse franken. De frank is een veelgebruikte valuta in de internationale handel. Na de Amerikaanse dollar en de euro worden de meeste internationale transacties in Zwitserse franken gedaan. Zwitserland heeft een zeer betrouwbare reputatie voor een stabiele valuta. Het belangrijkste kenmerk van Zwitserland in zijn internationale positie is de neutrale positie die het al jaren wil behouden. Er zijn verschillende redenen waarom mensen willen sparen in Zwitserse franken.

Waarom zou ik sparen in Zwitserse Franken?

De eerste reden waarom mensen in Zwitserse franken willen sparen, is omdat ze hun spaarrekening in Zwitserse frank willen gebruiken als een verborgen vorm van beleggen. Er zijn regelmatige schommelingen in de wisselkoers tussen de euro en de Zwitserse frank. Door hun euro’s in realtime om te zetten in Zwitserse franken, hopen ze op deze manier geld te verdienen. Een belangrijke voorwaarde is dat ze hun Zwitserse frank op het juiste moment weer omwisselen naar euro’s. Er zijn ook risico’s. Het is mogelijk dat de waarde van de Zwitserse frank snel in waarde daalt op het moment dat ze geld op een Zwitserse spaarrekening hebben staan. In dat geval zijn ze geld kwijt. Ze moeten ook rekening houden met transactiekosten. De bank rekent een bepaald bedrag per keer dat u geld overmaakt naar uw spaarrekening.

Besparingen in Zwitserse franken

De tweede reden waarom zakenmensen in Zwitserse franken willen sparen, is dat ze zich willen indekken tegen bepaalde risico’s. Zo kan het zijn dat u in de toekomst bepaalde betalingen in Zwitserse franken moet doen of ontvangen. U rekent op een bepaald bedrag, maar u wilt niet het risico lopen ineens veel geld te verliezen door een plotselinge waardedaling van de Zwitserse frank. Zeker bij grote bedragen kan een kleine prijsschommeling al grote verliezen betekenen. U kunt zich dan indekken tegen deze risico’s door geld te storten op een spaarrekening in Zwitserse frank.

Spaarrekening openen in Zwitserse franken bij een Nederlandse bank

Bij de meeste grote banken, zoals ING Bank, Rabobank en ABN-Amro, is het mogelijk om een ​​bankrekening in Zwitserse franken te openen. Een belangrijke voorwaarde is meestal dat u kunt aantonen dat u ondernemer bent en regelmatig internationaal zaken doet. Het is meestal niet mogelijk om direct geld over te schrijven van een spaarrekening naar een andere rekening. Dit gebeurt via uw betaalrekening.

Een bankrekening openen in Zwitserland

Een andere mogelijkheid is om een ​​spaarrekening te openen bij een Zwitserse bank. Dit vereist meestal een bepaald bedrag aan kapitaal dat moet worden geïnvesteerd als u geen Zwitsers staatsburger bent. Het bankgeheim staat onder druk in Zwitserland, dus kies deze vorm niet als je denkt dat je de Nederlandse Belastingdienst op deze manier gaat straffen. De laatste optie is om de spaarrekening van een vriend of familielid te gebruiken. Dan moet deze persoon een spaarrekening hebben in Zwitserland. Zorg ervoor dat u deze persoon volledig kunt vertrouwen, anders kunt u uw geld verliezen.€