Besparingen in Noorse kronen

Steeds meer mensen willen sparen in Noorse kronen. Dit komt omdat Noorwegen een zeer betrouwbare financiële reputatie heeft. Dit in tegenstelling tot de euro. Er zijn verschillende opties als u in Noorse kronen wilt sparen. U kunt bijvoorbeeld een rekening in vreemde valuta openen bij een Nederlandse bank. Een andere mogelijkheid is om een ​​spaarrekening te openen bij een bank in Noorwegen.

Er is een groeiende belangstelling voor mensen die willen sparen in Noorse kronen. Noorwegen is een land met een zeer betrouwbare financiële reputatie, dus de Noorse kroon wordt ook als een zeer betrouwbare valuta beschouwd. In de afgelopen decennia zijn steeds meer internationale transacties uitgevoerd in Noorse kronen. Dit gaat vooral ten koste van de euro. Mede door de kredietcrisis is het vertrouwen van veel mensen in de munt afgenomen. Verschillende Europese landen, zoals Griekenland, kwamen in financiële moeilijkheden, waardoor de waarde van de euro onder druk kwam te staan. Daarom gingen veel mensen op zoek naar veiligere valuta om hun spaargeld in om te zetten.

Besparingen in Noorse kronen

Er zijn ook verschillende redenen waarom mensen in Noorse kronen willen sparen. Sommigen gebruiken hun deviezenrekening als een verborgen vorm van beleggen. Ze proberen het geld dan over te schrijven naar hun spaarrekening als de wisselkoers van de Noorse kroon laag is. Daarna hopen ze dat de waarde van de euro zal dalen ten opzichte van de Noorse kroon. Ze kunnen het geld dan weer van hun valutarekening afhalen en is in euro’s waardevoller geworden. Natuurlijk zijn er risico’s aan verbonden. Ook kan het voorkomen dat de waarde van de Noorse kroon voor een langere periode daalt. Dan zijn ze geld kwijt. Ook is het verstandig om rekening te houden met transactiekosten. Banken brengen kosten in rekening voor elke keer dat u geld overmaakt naar of geld opneemt van uw spaarrekening.

Open een spaarrekening bij een Nederlandse bank in Noorse kronen

Bij de meeste Nederlandse banken, zoals ING Bank, Rabobank, ABN-Amro, Aegon en SNS Bank, is het mogelijk om een ​​rekening in vreemde valuta te openen. U kunt dan sparen in Noorse kronen, maar meestal ook in Zwitserse franken of Amerikaanse dollars. Over het algemeen moet u kunnen aantonen dat u een ondernemer bent en regelmatig transacties in Noorse kronen uitvoert. Banken eisen dit specifiek om te voorkomen dat mensen hun spaarrekening als alternatieve beleggingsvorm gaan gebruiken. Ook is het meestal niet mogelijk om directe transacties naar andere rekeningen te doen. Daarna moet u het geld eerst weer omwisselen naar euro’s via uw betaalrekening.

Een spaarrekening openen in Noorwegen

Een andere mogelijkheid is om een ​​spaarrekening te openen bij een Noorse bank. Dit is niet bij elke bank in Noorwegen mogelijk. Bij sommige banken moet u Noors staatsburger zijn of bewijzen dat u in Noorwegen woont of aanzienlijke zakelijke belangen in het land heeft. De rekening zal ook persoonlijk geopend moeten worden. Een andere mogelijkheid is om uw spaargeld op de spaarrekening te zetten van een vriend of familielid die een rekening heeft bij een Noorse bank. Zorg ervoor dat u deze persoon kunt vertrouwen, anders kunt u uw geld verliezen.€