Besparingen in Denemarken

Veel Nederlanders verhuizen hun spaargeld naar Denemarken. Dit komt omdat Denemarken een aantrekkelijke rente heeft. Daarnaast heeft Denemarken een betrouwbare reputatie op financieel gebied. Het voordeel van Denemarken is dat het zijn eigen munteenheid heeft – de Deense kroon. Het land ging niet mee met de euro. U kunt mogelijk profiteren van deze voordelen door in Deense kronen te sparen. Lees er alles over in dit artikel.

Er zijn relatief veel Nederlanders in Denemarken die willen sparen. Denemarken staat bekend als een van de meest betrouwbare economieën ter wereld. Het land heeft al tientallen jaren een van de meest stabiele economieën ter wereld. Het is ook een van de rijkste landen ter wereld in termen van inkomen per hoofd van de bevolking. Het land heeft een relatief lage staatsschuld, waardoor het goed is voorbereid op de naderende vergrijzing. De bevolking is ook hoogopgeleid. Als gevolg hiervan zijn er veel internationale bedrijven in Denemarken. Al deze factoren zorgen ervoor dat banken een aantrekkelijke rente kunnen betalen op spaargeld. Het is ook niet erg waarschijnlijk dat de Deense banken zomaar zullen instorten.

Besparingen in Denemarken

De afgelopen jaren is het vertrouwen in verschillende banken in Europa sterk afgenomen. Dit was mede het gevolg van de kredietcrisis. Deze crisis begon in de VS nadat de Amerikaanse huizenmarkt instortte. Hierdoor konden veel huiseigenaren hun hypotheek niet betalen, waardoor veel banken in de problemen kwamen. Verschillende banken gingen failliet en verschillende regeringen moesten andere banken redden. Later overwon de eurocrisis. Hierdoor nam het vertrouwen in het gehele financiële systeem verder af.

Besparingen in Deense kronen

Denemarken heeft het voordeel dat het nooit met de euro is meegegaan. Destijds besloten de burgers in een referendum om de Deense kroon als munteenheid te behouden. Denemarken profiteert nu. De euro staat onder druk. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse dollar vanwege de hoge staatsschuld van de VS. Als gevolg van de eurocrisis moeten rijkere Europese landen als Duitsland en Nederland hun zwakkere broeders ontmoeten en geld lenen. Dit leidt tot een afname van het vertrouwen in de euro. Daarom zoeken investeerders en spaarders naar andere plaatsen om hun spaargeld op te slaan en komen dan onder andere naar Denemarken. Het voordeel van sparen in Deense kronen is dat uw geld nog waardevoller kan worden als de euro verder daalt. Omgekeerd is er natuurlijk ook het risico dat uw geld aan waarde verliest als de euro apprecieert, maar dit is minder waarschijnlijk.

Spaarrekening openen in Denemarken

Als je geld wilt besparen in Denemarken, heb je verschillende opties. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ​​spaarrekening te openen bij een Deense bank. Er zijn veel documenten voor nodig en je moet inwoner zijn van de Europese Unie. Deense banken kunnen u als klant niet zomaar weigeren. Dit is het gevolg van Europese regelgeving, wat betekent dat burgers van verschillende landen ook financiële instellingen van andere landen moeten kunnen benaderen. Een andere mogelijkheid is om uw spaargeld te storten op de rekening van een vriend of familielid die een rekening heeft in Denemarken. Zorg er dan voor dat je deze persoon kunt vertrouwen, zodat je zeker weet dat je je geld terug krijgt.€