Besparingen in Canada

Steeds meer Nederlanders storten hun spaargeld bij een Canadese bank. Dit komt doordat de spaarrente die de Nederlandse banken geven voor de spaarrente erg laag is. De rentetarieven zijn veel hoger in Canada. Dat komt omdat de economie daar veel beter staat. Daarnaast willen Canadese banken meer eigen vermogen aantrekken. Wilt u een spaarrekening openen bij een Canadese bank, dan kan dat zowel in Nederland als in Canada. Lees er alles over in dit artikel.

Beleggers hebben tijdens de kredietcrisis veel geld verloren en zijn daardoor voorzichtiger geworden. Ze zijn op zoek gegaan naar andere manieren om een ​​goed rendement op hun geld te krijgen. De crisis werd veroorzaakt door de ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt. De huizenprijzen daalden en veel mensen met hypotheken konden ze niet afbetalen. Daardoor kwamen veel banken opnieuw in de problemen. Verschillende banken gingen failliet en verschillende regeringen moesten andere banken overeind houden. De kredietcrisis werd gevolgd door de eurocrisis, waardoor veel beleggers weer geld verloren.

Lage rente op sparen in Nederland

Daarom zochten beleggers naar andere manieren om een ​​goed rendement op hun geld te krijgen. Ze begonnen onder meer te investeren in grondstoffen, maar begonnen ook hun geld te houden in landen waar ze goede winsten maakten. De rente die Nederlandse banken gaven op spaargeld was extreem laag. Dit was omdat ze hun tegoed moesten opwaarderen. Ook was de inflatie laag, zodat ze de rente niet hoefden te verhogen om de achterstand in te halen. Daarom gingen mensen die graag geld op een spaarrekening zetten omdat dat de minste risico’s met zich meebrengt, op zoek naar landen waar de spaarrente hoger was. Ze werden uitgebracht in Noorwegen en Turkije, evenals in Noord-Amerikaans Canada.

Besparingen in Canada

Er zijn verschillende redenen waarom Canadese banken hoge rentetarieven bieden op hun spaargeld. De eerste reden is dat de Canadese economie het erg goed doet. Het land werd aanvankelijk getroffen door een kredietcrisis, maar herstelde zich snel. Doordat het een eigen munteenheid had, de Canadese dollar, was het minder afhankelijk van andere landen en kon het ook zijn eigen economische koers blijven volgen. Tegelijkertijd eiste de overheid van banken dat ze hun geld aanvulden. Canadese banken profiteren dus van het aantrekken van kapitaal uit spaargeld en bieden een hoge rente. De rente die Canadese banken bieden is gemiddeld een goed percentage van de rente die Nederlandse banken bieden. De grootste Canadese banken zijn Royal Bank of Canada, Toronto-Dominion Bank, Bank of Novia Scotia, Bank of Montreal, Canadian Imperial Bank of Commerce en National Bank of Canada.

Accumulatie in een Canadese bank

Er zijn verschillende manieren waarop Nederlanders hun spaargeld bij Canadese banken kunnen laten staan. De eerste manier is om zelf een bankrekening in Canada te openen. Voorwaarde is dan wel dat ze enige tijd in Canada wonen, bijvoorbeeld om te studeren of te werken. Een andere mogelijkheid is om een ​​spaarrekening te openen bij een Canadese bank die ook in Europa actief is. Momenteel zijn het gewoon Bank of Novia Scotia en National Bank of Canada. Ze gebruiken Groot-Brittannië vooral als springplank naar de rest van Europa. Het voordeel is dat je gedekt bent door het Canadese garantiesysteem. De laatste optie is om geld over te maken naar een Canadese vriend of familielid, die het geld vervolgens op hun spaarrekening stort. Maak dan duidelijke afspraken zodat je weet wanneer je je geld terug krijgt. Zorg er ook voor dat u deze persoon goed kent, zodat u niet plotseling uw geld verliest. Vanwege het risico wordt deze laatste optie het minst aanbevolen.€