Besparingen in Australische dollars

Er is veel belangstelling voor sparen in Australische dollars. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Een mogelijkheid is om een ​​vreemde valuta rekening in Australische dollars te openen bij een Nederlandse bank zoals ING Bank, SNS Bank, Rabobank, Aegon of ABN-Amro. Een andere mogelijkheid is om direct een spaarrekening te openen bij een Australische bank. Ze geven een hoge rente op spaargeld.

Steeds meer mensen willen sparen in Australische dollars. Dit komt omdat ze op zoek zijn naar alternatieven voor de Euro of US Dollar. Wat is het geval? In 2008 stortte de Amerikaanse huizenmarkt in. Hierdoor konden veel huiseigenaren niet meer aan hun financiële verplichtingen voldoen. Daardoor kwamen veel banken in de problemen. Verschillende banken gingen failliet of moesten door verschillende overheden worden gered. De kredietcrisis had een grote impact op de Amerikaanse dollar. Deze ging snel naar beneden. De kredietcrisis mondde later uit in de eurocrisis, omdat verschillende Europese landen slechts met grote moeite van een faillissement konden worden gered. Hierdoor kwam de euro weer onder druk te staan.

Besparingen in Australische dollars

Als gevolg van deze ontwikkelingen gingen beleggers en spaarders op zoek naar alternatieve manieren om hun geld veilig te houden. Ze openden uiteindelijk spaarrekeningen in andere valuta, zoals Australische dollars, Zwitserse franken en Noorse kronen. Dit zijn allemaal solide munten die waarschijnlijk niet snel hun waarde zullen verliezen. Ook de Australische dollar heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer stabiele munt te zijn. Dit komt deels doordat Australië slechts zeer licht werd getroffen door de kredietcrisis. De economie herstelde zich snel. Een van de redenen is dat het land rijk is aan mineralen en veel van deze grondstoffen exporteert. Hoge inflatie is een van de problemen, maar dit betekent ook dat sparen een hoge rente biedt, wat ze aantrekkelijk maakt voor spaarders.

Een vreemde valuta rekening openen in Australische dollars bij een Nederlandse bank

Er zijn verschillende opties voor iemand die geld wil besparen in Australische dollars. De meest gebruikelijke manier is om een ​​rekening in vreemde valuta te openen. Dit kan bij de meeste Nederlandse banken, zoals ING Bank, Rabobank, Aegon, SNS Bank en ABN-Amro. Meestal openen alleen ondernemers deze rekeningen. Meestal moet u ook kunnen aantonen dat u handelt met Australië. Voordeel voor ondernemers is dat ze op deze manier minder risico nemen door fluctuerende wisselkoersen. Soms willen ze iets kopen of verkopen in Australische dollars. Ze willen niet het risico lopen ineens veel meer te betalen of veel minder te krijgen omdat de Australische dollar meer of minder waard is geworden ten opzichte van de euro. Dan kunnen zij het geld tijdelijk overboeken naar een rekening in vreemde valuta. Sommige mensen gebruiken hun valutarekening ook als een alternatieve vorm van beleggen. Ze zetten hun euro’s om in Australische dollars en hopen dat de euro ondertussen aan waarde verliest. Door hun geld weer om te zetten in euro’s, krijgen ze er meer voor terug. Houd er rekening mee dat u elke keer transactiekosten betaalt. Met een rekening in vreemde valuta is het meestal niet mogelijk om direct geld over te maken naar andere rekeningen. Dit dient altijd te gebeuren via uw betaalrekening,

Een spaarrekening openen in Australië

Als je in Australische dollars wilt besparen, heb je ook nog twee andere opties. U kunt proberen een rekening te openen bij een Australische bank. Het is echter niet gemakkelijk. U moet in Australië wonen, een Australisch staatsburger zijn of aanzienlijke zakelijke belangen in het land kunnen aantonen. Als het je lukt, kun je profiteren van de aantrekkelijke rente. Een andere mogelijkheid is om uw spaargeld op de spaarrekening van een Australisch familielid, vriend of kennis te storten. U moet er zeker van zijn dat u deze persoon kunt vertrouwen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u uw geld terugkrijgt.€