Besparing op vaste kosten

Net als dagelijkse uitgaven heeft iedereen terugkerende uitgaven. Dit zijn vaste kosten: kosten die steeds terugkeren en waar je nauwelijks invloed op hebt. Het is echter ook mogelijk om te besparen op vaste kosten.

geen omwegen

Bij het woord vaste lasten denken we vaak aan huur of energiekosten. Maar er zijn nog veel meer vaste lasten. Denk aan de brandstofkosten van je auto, verzekeringen, internetabonnement enzovoort.

Het vervelende van vaste kosten is dat we er niet omheen kunnen. We realiseren ons vaak niet wat we allemaal elke maand verliezen en het gaat vaak om een ​​groot deel van ons inkomen. Besparen op vaste kosten is daarom best lastig, maar het kan ook erg winstgevend zijn.

Meten is weten

Net als bij dagelijkse uitgaven is het een goed idee om bij te houden wat u aan vaste kosten uitgeeft en natuurlijk waaraan. Zodra u uw uitgaven begrijpt, is het veel gemakkelijker om te besparen.

Energiekosten

We verbruiken onbewust veel meer elektriciteit dan we nodig hebben. Begin met het uitschakelen van tv’s en computers die normaal gesproken stand-by zouden staan. Wanneer u het apparaat niet meer gebruikt, haalt u de stekker uit het stopcontact. De optimale kamertemperatuur is 20 graden Celsius, dus het is niet nodig om de verwarming te verhogen.

Brandstofkosten

Als je veel kilometers maakt, check dan of het financieel voordelig is om een ​​”groene” auto aan te schaffen. Omdat de overheid zuinige auto’s stimuleert, hoeft er vaak geen wegenbelasting te worden betaald. Het kost natuurlijk ook een stuk minder brandstof. Fiets vaker kortere afstanden. Een auto verbruikt veel meer brandstof voor korte afstanden door veelvuldig optrekken en remmen. Bovendien verslijt een koude motor sneller dan een warme.

Verzekering

In Nederland is er alleen een verplichte zorgverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering is dus niet nodig. De kans op een inbraak of brand is erg klein, maar het scheelt wel tientallen euro’s per maand. Uiteraard bent u geheel vrij in het verzekeren van aansprakelijkheid en/of inboedel. Aan de andere kant is een autoverzekering:
OK goed
verplicht in alle landen van de Europese Unie, ook in Nederland.

Abonnementen

Een internetabonnement kan onnodig duur zijn, maar u bepaalt zelf hoeveel u eraan uitgeeft. Zoek online naar alternatieven: abonnementen met lagere snelheden zijn vaak veel goedkoper. Als je veel downloadt, is het aan te raden om je op een lagere snelheid te abonneren. Alles-in-één pakketten zijn goedkoper dan losse telefonie-, televisie- en internetabonnementen.

Tijdschriftabonnementen zijn niet echt nodig. Het heeft wel een voordeel om elke keer een tijdschrift in de winkel te moeten kopen (goedkoper, niet meer naar de winkel), maar als je merkt dat je het tijdschrift soms te laat of helemaal niet leest, zeg dat dan. abonnement op.€