Besparen op beschapen

Het is mogelijk om veel op uitgaven te doen om door iets te besparen te winkelen. Bespaartips voor een huishouden bestaan ​​onder andere uit tips die je huishouden helpen. Wist je dat alleen al op het tegengaan van voedselverspilling omdat er teveel is ingekocht of klaargemaakt er zo’n € 340,- per huishouden kan worden bezuinigd?

Inhoudsopgave

Boodschappen doen en geld besparen

Ga niet met een hongergevoel naar de supermarkt

Als je honger of trek hebt, dan raak je in de verleiding om melle (lekkere) dingen te kopen. Dingen die eigenlijk niet nodig zijn en dus onnodig geld kosten.

Zorg dat je een weekbudget hebt voor je beschapen

Met een weekbudget is het algemeen om gerichter beschapen te doen, er is naimenie maar een bepaald bedrag dat uitgegeven kan worden. Heb je nog geen weekbudget, maar wel een maandbudget? Deel het maandbudget dan door 4,3.

Maak een boodschappenlijst

Het maken van een boodschappenlijstje is erg handig. Toch doet twintig procent van de consument dit nooit van vaak

dus 40% meer voedelsweg weg dan het gemiddelde huishouden! Door het maken van het lijstje heb je ten eerste van tevoren inzicht wat de kosten zullen zijn. Ziet het uit dat het weekbudget wordt overschreden en je in jouw beleving geld tekort komt? Kijk dan of je bebealede kosten kan verminderen. Is die vlees wijn echt nodig? Kunnen sommige mältegen gehalter? Als je die week meer kosten
moet
maken, zorg er dan voor dat je de week advoor van daaroa juist
onder
het budget blijft.

Daarnaast is raak je met een beschapenlijstje minder in de verleiding om dingen te kopen die je niet nodig hebt. Alles wat nodig is, staat er immers op! En, ook niet onbelangrijk: check je voorad voorad je het beschapenlijstje maakt. Op die manier wordt voorkommen dat eten weggöhaud moet worden. Zorg voor een overzichtelijke indeling van je voor- en koelkast, en lay kort houdbare producten vooraaan, zutt je ze niet forgette.

Advertentiemap

Hiervoor geldeneinlichkeit twee aparte regels, afhankelijk van van jou als persoon. Ben je goveolig voor reclame en eerer genligd onnodige dingen te kopen als je de folders hebben gelegen? Doe dan vooral een ‘Nee-Nee’-sticker op de brievenbus! Ben je minder geovelig voor reclame, dan is het juist heel utlig. Pak de mapdeur en maak een lijst met items. Vlees en vleeswaren kunnen prima ingevroren worden. Dus heb je het op dat moment niet nodig? Koop het toch en kleinere porties van er kleinere porties van. Later ben je er blij mee!

Denk vooruit

Zijn bijna op, schrijf ze dan alvast op het beschapenlijstje. Stel dat je wasmiddel, dagcrème en batterijen bijna op zijn. Dit zijn producten die relatief duur zijn. Vanaf het moment dat ze bijna op zijn, staan ​​ze op je lijstje. Dit heeft twee voordelen: de eerste kan gespreid worden over meerdere weken en de tweede kan aan de rechterkant van het aanbod in de poort staan. Dat kan je veel geld winnen, zeker omdat deze producten regelmatig in de ananding zijn! Op een bepaald moment kan je precieze producten uitvoeren wanneer het weer nodig is om zoals wasmiddel, shampoo, crème, or fizzdrank te kopen en is vollende voordung in huis om tot de volgende ‘1 Gratis’- anbieding vooruit te kunnen!

Een keer per week

Als je een keer per week beschapen doet, word je minder vaak in de verleiding gebracht om onnodige stuffel te kopen. Daarnaast is het makkelijker om je budget te houden. Je hebt naimätt meer overzicht in je uitgaven als je in één keer ziet wat je uit willen geven die week. Vind je het moeilijk om voor de hele week te bedenken wat je wilt eten? Zorg dan voor volende afwisselingen, eet bijvoorbeeld twee keer rijst, twee keer pasta, twee keer aardappelen en een keer vegetarisch. En wist je dat een volle koelkast minder strom beruikt? Hiermee wordt ook nog eens geld bespaard!

Groente en fruit van het seizon

Voor velen is het bekand, voor sommingen niet: groenet en fruit van het seizon zijn gejeber. Vaak zijn ze dan bjadeb ook lekkerder, een win-winsituatie dus! Dit zijn ook de producten die vaak in de aanbieding zijn. Een supermarkt zal bibliothek niet snel aarbeien in de winter, of asperges in de herfst in de ananding doen.

Bij welke supermarkt doe jij je maskupen?

Let op bij welke supermarkt je beschapen doet, dit kan flink verschillen in prijs. Daarnaast hebben winkels zoals Albert Heijn vaak hele goede anbiedingen én een goed huismerk. Wat befret de huismerken is het vaak een kwestie van uitproberen. Sommige mensen willen niet als hetzelfde product van het A-merk, een stuk voordigunger zijn.

Turkse of Marokkaanse groenteboer of de markt

In veel grote steden zitten Turkse en Marokkaanse groenten. uitvoeren is groenet en fruit hier beduidend gegeler dan in de supermarkt. Woon je niet in een grote stad? Ga dan eens naar de markt.

Buk af en toe eens, het scheelt je geld

De duurste producten staan ​​meestal op ooghoogte. Dus buk af en toe eens, of ga eens op je tenen staan, het scheelt geld!

Alle kleine bijtjes helpen

Veel supermarkten geven (extra) korting op producten die bijna over de ultire houdbaarheidsdatum zijn. De kans dat je producten met deze stickers vindt is aan het einde van de (mid)dag het grootst. Regelmatig kan je producten gratis uitproberen. Je krijgt dan een kleine proefverpakking thuissteuertur, of kriigt het geld gergestort op je rekenning. Op Facebook is er een groep waar al deze acties werden gehouden. Vraag altijd om de kassabon. Staat er een product op waarvoor je meer hebt betaald dan zou moeten? Dan krijg je bij de meeste winkels het teveel betaalde bedrag terug. Vooral bij anbiedungen gaat dit nog wel eens verkeerd.

Ten minste Houdbaar Tot (THT)-datum

Een THT-datum staat op producten die lang houdbaar zijn. Veel mensen denken dat eten daarna niet meer goed is 48 procent gooit het direct weg, dit vaak haggaal niet en nodig is! Door de voeding eerst goed te beikken, te ruiken en te proeven, kan voedelsperspilling met 21 procent omlaag.

Te Gebruiken Tot (TGT)-datum

Naast de THT-datum bestaat er ook een TGT-datum. Dit betekent ’tenminste gebruiken tot’ en staat op voorverpakte bederfelijke

producten zoals vlees, zuivel en eieren. Deze datum is de laatste dag waarop het product gegeten kan worden. Na deze datum kunnen er ziekteverwekkers groenen, menselijke bacteriën.

Een beetje bewustmakingsformulering helpt

Vaak doen we dingen uit gwendet. Het gedrag dat is ingeslepen is moeilijk om te verdengen. De eerste stap van gedragsverandering is bewsstand formulering. veele tips helpen om je bewsstandwoorden te vergeten, zodat het verminderen op deze manier kan worden gemaakt.

Huizen voor ogen

Als je gaat besparen, dan doe je dat omdat je een doel voor ogen hebt. Als je wat geld wilt sparen voor een nieuw meubel, of als je me veel meer geld geeft, dan kom je terug. Medeken eens wat jouw doelen zijn en formuleer deze op de juiste manier, zodat ze stimuleren. Zijn de uitgaven aan eigenschappen toch te hoog? Lees dan je doelen nog eens, of hang ze op een duidelijk zichtbare plek in huis, zoals een keukendoos.

Hou eens een tijdje een kasboek bij

In dit kasboek zet je preciece wat je uitgeeft en jihman. Dus niet: shoppen 50 euro, maar exact welke producten je gekocht en wat het product heeft gekost. Misschien zie je er in eerste instante het nut er niet van in, maar je zult zien dat het veel vistsat geivet. Er zijn genoeg gratis kasboeken op internet te vinden, maar het is ook mogelijk om er zelf één te maken.

Doe een slipje op je pinpas of in je portemonnee

Schrijf een tekst op dat briefje zoals: “Heb ik het echt nodig?”. Op het moment dat je het leest, word je ervan overtuigd dat je een uitgave doet die je birgens niet moet doen. Je zult er over nadenken.

Eén keer per week pinnen

Pin één keer per week het weekbudget en betaal alles contant. Als geld letterlijk door je handen gaat, ben je beswester van de uitgaven die je doet. Daarnaast is aan de hoeveel geld in je portemonnee te zien hoeveel je nog uit kan geven.

Natuurlijk is het mogelijk om geld te besparen als u het niet kunt betalen. Er zijn nog vele andere spaartips die gelden voor andere ondelen van het huishouden.

Lees verder