Besparen met Ohr in 2020

De meeste OHRA-spaarrekeningen zijn omgezet naar een Nationale Nederlanden-rekening. Ohra is anno 2020 vooral een verzekeringsmaatschappij. U kunt kiezen voor een internetspaarrekening of een spaardeposito. Ook een ouderdomsrekening (spaargeld voor later) wordt omgezet, evenals een oudedagsspaarrekening of uw lijfrente (banksparen) uitkering. Er zijn ook alternatieven zodat je gemakkelijk een goede spaarrekening kunt openen bij Knab, vaak koploper in spaarrente.

Oker bank in 2020

Ohra houdt zich voornamelijk bezig met verzekeringen. De spaarproducten van OHRA vindt u bij Nationale Nederlanden (NN). Dat kan gewoon sparen voor elke dag zijn, maar ook sparen voor later (pensioensparen en bankspaarpotje). Heeft u een lijfrentepolis die op het punt staat uit te keren, dan kunt u deze in 2020 nog aanvragen. Wie zijn spaargeld aan NN toevertrouwt, weet zeker dat zijn geld gedekt is door een Nederlandse bankgarantie.

spaarbank

Er zijn drie spaarrekeningen beschikbaar:

Internetspaarrekening

Wil je niet vast zitten aan een maandbedrag en wil je alles zelf regelen, kies dan voor een internetspaarrekening. Het is gemakkelijk om een ​​rekening te openen en de rente is 0,1%, zonder limieten op stortingen en opnames. Voorzieningen dienen mensen. Het beheer gebeurt volledig online via internet. Zodra de Internetspaarrekening is geopend, ontvangt u een rekeningnummer en een gebruikersnaam. Vanaf nu kan het account worden gebruikt. Wachtwoord wordt om veiligheidsredenen apart verzonden. De opgebouwde spaarrente wordt in januari uitbetaald.

Beleggersrekening

U kunt kiezen voor een beheerde belegging, de minimale investering is € 50 per maand of € 1000 eenmalig. U bepaalt zelf uw beleggingsdoelen, hoeveel en hoe vaak u wilt beleggen.

Keuze spaarrekening

Er zijn vier soorten spaardeposito’s, elk met een eigen looptijd en rentepercentage (juni 2020):

Het grote voordeel van kiezen voor een spaardeposito is de hogere spaarrente en de garantie dat je deze rente de hele looptijd behoudt. Als de marktrente in 2020 blijft dalen en u heeft het spaardeposito al opgenomen, dan daalt deze rente niet. Wie verwacht dat de spaarrente zal dalen, zal snel kiezen voor een storting om verder falen te voorkomen. Succesvol sparen in 2020 is vaak al moeilijk genoeg.

Pensioenrekening

Een pensioenrekening is een beleggingsrekening waarop u spaart voor later, een aanvulling op uw pensioen. Een combinatie van sparen en beleggen is ook mogelijk. Zo kunt u de vrijgekomen lijfrente op de OHRA Pensioenrekening blijven verhogen. U kunt tot vijf jaar na het bereiken van de AOW-leeftijd doorsparen.

Onmiddellijke lijfrenterekening

U kunt ook direct beginnen met uw lijfrente. Het lijfrentebedrag wordt in gelijke bruto termijnen aan u uitgekeerd. Geef vooraf aan hoeveel jaar u het lijfrentebedrag wilt ontvangen en Ohra banka regelt het voor u. De maximale looptijd is dertig jaar. Overlijdt u onverhoopt vroegtijdig, dan wordt de resterende lijfrente uitgekeerd aan uw erfgenamen. Met andere woorden, uw lijfrente gaat niet verloren.

Conclusie Oker is veelzijdig

Sparen, verzekeren, beleggen – het kan allemaal bij Ohra. Kies je voor sparen, dan biedt het spaardeposito de hoogste rente, veel hoger dan de grote banken zoals ING en ABN Amro.€