Besparen kan geld kosten

Wij Nederlanders zijn zuinig en willen besparen en korting krijgen op producten en diensten. Vooral als dingen gratis zijn, staan ​​we in de rij. Marketeers spelen hier graag op in door woorden als korting en gratis te gebruiken. Altijd op zoek naar de laagste prijs is ook een risico.

Het is een gezonde wens om zo min mogelijk uit te geven, maar sparen kan kosten met zich meebrengen. U kunt bijvoorbeeld investeren in een zeer goede gebruikte auto, of u kiest voor de laagste prijs en koopt een auto voor 500 euro. Het mag worden aangenomen dat je niet veel hoeft te verwachten van een auto van een dergelijke prijs.

Winkeliers die u 20 procent korting geven, proberen u met korting naar binnen te lokken, maar de prijs kan nog steeds te hoog zijn. Met deze korting kun je een product kopen dat je niet nodig hebt. Omdat je geld wilt besparen, geef je meer geld uit.

Kwaliteit is vaak belangrijker dan prijs

Bij sommige aankopen moet u zich concentreren op kwaliteit, niet op prijs. Koop je bijvoorbeeld behang voor de woonkamer, dan kun je besparen op rollen. Het is echter beter om te kopen wat je leuk vindt en de beste kwaliteit. Sommige besparingen zijn zo klein dat ze niet opwegen tegen de kwaliteit die u moet opofferen.

Gratis cadeau of prijsgarantie bij aanmelding

In kranten en op internet kom je vaak een telefoonabonnement van twee jaar tegen, waarbij je een tv of de nieuwste telefoon gratis krijgt. Voor mensen die toch niet veel bellen, is het beter om een ​​prepaid telefoon te kiezen en een tv of de telefoon zelf te kopen.

Ook energiebedrijven starten steeds vaker met meerjarige contracten die het prijsniveau voor de volgende jaren garanderen. Dit lijkt aantrekkelijk in een tijd van stijgende energieprijzen. Wanneer de prijzen echter dalen als gevolg van toegenomen concurrentie, kunt u niet profiteren van de laagste prijzen. Wees voorzichtig met meerjarige contracten.

Koop goedkoop online

Het internet is overladen met online winkels. Deze “retailers” hebben veel lagere kosten dan reguliere retailers, waardoor ze producten tegen lagere prijzen kunnen aanbieden. Online winkelen heeft ook belangrijke nadelen. Als het product beschadigd is, moet het worden geretourneerd en moet er een reactie worden ontvangen. In een reguliere winkel kun je een artikel eenvoudig omruilen voor een ander product dat wel werkt.

Een ander groot nadeel zijn de verzendkosten die je bovenop het aankoopbedrag moet betalen. Dit geldt vooral voor goedkope producten, waar verzendkosten het product weer duur maken. Daarnaast rekenen webwinkels soms ook administratiekosten, die je extra moet betalen.

Bespaar geld door het onderhoud te verminderen

U kunt veel geld op zak houden door uw auto elk jaar te laten keuren. Als uit deze inspectie blijkt dat de onderdelen aan vervanging toe zijn, investeert u daar geld in. Dit kan u op den duur duur komen te staan. Een defect dat bij groot onderhoud zou worden opgemerkt, kan tot veel grotere problemen leiden.

Als de distributieriem bijvoorbeeld breekt, kan de motor onherstelbaar uitvallen. Dergelijke besparingen zullen u misschien $ 200 besparen, maar een kapotte motor kost u duizenden dollars of de auto wordt waardeloos.€