Besparen is niet mogelijk door het hoge bestedingspatroon

Iedereen in Nederland moet rond kunnen komen met het geld dat ze maandelijks beschikbaar hebben. Het inkomen ligt minimaal op het niveau van de bijstand. Gezinnen met hogere inkomens moeten elke maand kunnen sparen.

Nederlanders klagen vaak dat ze niet kunnen sparen vanwege hun lage inkomen en hoge maandlasten. Maar iedereen moet kunnen sparen. Mensen die dit niet kunnen, moeten nu stappen ondernemen om hun maandelijkse kosten te verlagen. Het probleem is vaak niet het inkomen, maar het bestedingspatroon. Als de inkomsten met $ 200 zouden stijgen, zouden de uitgaven ook met ongeveer $ 200 stijgen. De meeste mensen passen hun uitgavenpatroon gewoon aan de nieuwe situatie aan. Tegen de tijd dat schulden ontstaan, kunnen ze ineens zuiniger worden, maar dan is het te laat. Dit wordt veroorzaakt door hoge rentelasten op schulden.

Beperk uw maandelijkse uitgaven

Gezinnen moeten ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk maandelijks terugkerende uitgaven hebben. Zij zorgen ervoor dat u geleidelijk aan maandelijkse betalingen ontvangt die te hoog zijn voor uw inkomen. Het is beter om bepaalde vergoedingen in één keer te betalen. Zo heb je meer controle over je maandbudget.

Automatische incasso beperken

Bedrijven en bureaus kiezen ervoor om maandelijkse kosten in rekening te brengen via autorisatie. Dit heeft als nadeel dat u de betalingen niet kunt controleren. Het is niet mogelijk om alle incasso’s terug te boeken en via de acceptgiro ​​te doen. De hypotheekbank of woningcorporatie gaat hier niet mee akkoord. Hierdoor is het nu al beter mogelijk om sommige incasso’s om te zetten in een betaling met de acceptgiro. Verzekeraars laten premies vaak betalen via een acceptgiro. Het nadeel is dat ze u waarschijnlijk de hogere kosten van de behandeling in rekening brengen.

Bedreigingen van uitgestelde betaling

Een dure aankoop met uitstel van betaling voor een bepaalde periode lijkt aantrekkelijk, maar kan ook voor problemen zorgen in uw financiële huishouding. Mensen denken vaak dat toekomstige kosten kunnen worden gedekt door het geld dat binnenkomt, maar de realiteit is vaak anders. Het is gebruikelijk om voor elektronica of woninginrichting te betalen met uw verwachte belastingteruggave in juni of juli. Dit bedrag heeft vaak meerdere bestedingsdoelen gedurende het jaar en het geld is op voordat het wordt ontvangen. Mocht het bedrag tegenvallen, dan ontstaan ​​er tekorten.

Plan je financiën goed

Door ervoor te zorgen dat u eerst uw geld op papier heeft, kunt u ook bepalen waar u het beste kunt besparen. Het gespaarde bedrag kan maandelijks worden gespaard om een ​​reserve op te bouwen voor onverwachte uitgaven. Zonder spaarrekening is het onmogelijk om een ​​huishouden te runnen. Wie niet voor een buffer zorgt, belandt bij de minste tegenslag in de schulden. Een gezin met twee kinderen heeft een buffer nodig van 5.000 tot 10.000 euro.€