Bespaar: verdien geld door minder uit te geven

Je kunt geld verdienen met een hoger inkomen, maar ook door te sparen. Als je minder geld uitgeeft, houd je meer geld over. Als u goed naar uw uitgaven kijkt, kunt u vaak een aantal dingen besparen. Verzekeren is vaak een flinke kostenpost en het is niet altijd nodig om jezelf voor alles te verzekeren. Ook in de supermarkt kun je geld besparen door minder A-merken te kopen. Er zijn tenslotte veel manieren om geld te verdienen; het is belangrijk om de juiste voor u te kiezen.

Bespaar wanneer je geld nodig hebt

Wanneer je geld nodig hebt, ligt het voor de hand dat je gaat kijken naar extra inkomsten. Dit blijkt echter vaak lastig. Meer inkomen betekent meestal meer werk en daar heb je niet altijd genoeg tijd en energie voor. Er is echter nog een andere optie als u
geld nodig
is de. Dit geldt voor uw lopende uitgaven. Door minder uit te geven, bespaar je meer geld. Je kunt natuurlijk niet zomaar minder geld uitgeven aan alle kosten, maar er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Over het algemeen zijn er altijd manieren om geld te besparen.

Meer geld met minder verzekeringen

U sluit een verzekering af om bepaalde risico’s af te dekken. Als je ziek wordt, dekt je zorgverzekering de medische kosten; als u een ongeluk krijgt met uw auto of scooter, dekt uw autoverzekering de schade; en als u overlijdt, dekt de uitvaartverzekering de kosten van een uitvaart of crematie. Daarom bieden deze verzekeringen een beetje extra zekerheid. Voor deze dekking moet u echter wel betalen. U moet maandelijks of jaarlijks premie betalen en het totaalbedrag dat u hieraan uitgeeft kan flink oplopen. En sommige van deze verzekeringen zijn zelfs overbodig.

Natuurlijk moet u niet zomaar al uw verzekeringen opzeggen; sommige verzekeringen, zoals een zorgverzekering, zijn zelfs verplicht. Het loont echter de moeite om eens kritisch naar verschillende verzekeringen te kijken. Veel mensen hebben bijvoorbeeld ook een extra tandarts bij hun zorgverzekeraar
verzekering
lopen. Ze betalen er bijvoorbeeld 25 euro per maand voor. Voor dit bedrag krijgen zij de eerste 500 euro aan gemaakte kosten bij de tandarts vergoed. Het lijkt een goede deal: je betaalt €300 en krijgt €500 terug. Ga je echter maar twee keer per jaar naar de tandarts, dan betaal je ook 300 euro, terwijl een controle bij de meeste tandartsen minder dan 50 euro kost.

Of u een tandartsverzekering nodig heeft, hangt sterk af van uw persoonlijke situatie. Als u denkt dat u weinig zult moeten betalen bij de tandarts, bespaart u geld door geen tandartsverzekering af te sluiten. Het is handig om wat contant geld bij de hand te hebben; als er iets met je gebeurt, kun je het met je eigen geld betalen.

Ook is een uitvaartverzekering of doorlopende reisverzekering in veel gevallen niet erg voordelig. Let op: onverzekerd gaan betekent een lagere premie betalen, maar de kosten die je dan hebt zijn niet eerlijk verdeeld. Het kan dus zijn dat u in één keer een groot bedrag moet betalen. Niet verzekeren betekent ook extra risico; dat risico moet je berekenen. Als je jezelf niet vertrouwt, is het misschien verstandig om bovenstaande verzekeringen af ​​te sluiten. Maak altijd een goede vergelijking tussen verschillende verzekeraars. Jij kan het ook
geld
Bijsnijden.

Stop met het kopen van A-merken in supermarkten

A-merken in de supermarkt staan ​​garant voor een bepaalde kwaliteit. Maar je moet er wel extra voor betalen. En je betaalt niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor de naam: de meeste A-merken adverteren veel om hun marktpositie te behouden. Adverteren kost veel geld en deze meerkost wordt doorberekend aan de consument. En terwijl de kwaliteit bij A-merken min of meer gegarandeerd is, hebben B-merken (private label) en C-merken vaak nagenoeg dezelfde kwaliteit. Dit betekent niet dat je alleen naar de goedkoopste in de supermarkt moet zoeken, maar het is wel aan te raden om te kijken naar de alternatieven die er zijn. Probeer gewoon een goedkoper product en kijk of er echt verschil is in kwaliteit, houdbaarheid of smaak. En je kunt op nog meer manieren besparen op boodschappen.

Winkelen bij Aldi of Lidl

Aldi en Lidl verkopen praktisch alleen C-merken en zijn veel goedkoper dan de meeste andere supermarkten. Verrassend genoeg komen zowel Aldi- als Lidl-producten vrij goed uit in producttests. Beide winkels hebben geen vrolijke uitstraling en moeten vaak wat langer wachten. Maar het zijn ook dingen die ze zo goedkoop produceren zonder in te boeten op de kwaliteit van de producten.

Nooit meer uit eten

Als je uit eten gaat, ben je al snel 20 euro per persoon kwijt aan een hoofdgerecht en dessert; kies je voor een chiquer evenement, dan kan dat al gauw oplopen tot 40 euro per persoon of meer. Er is ook een minimum van 2 euro per drankje.

Natuurlijk is het heerlijk om af en toe uit eten te gaan, maar doe het niet te vaak. Als alternatief kunt u thuis een stevige maaltijd eten. Als je wilt, kun je plezier maken in je keuken met allerlei exclusieve waterlelies. Als je normaal $ 100 uitgeeft aan een familiediner, kun je thuis geweldige dingen doen met een budget van $ 40. Dit betekent dat je je eigen eten moet koken en de afwas blijft bij je. Maar daardoor bespaar je 60 euro.

Andere geldbesparende tips

Er zijn veel andere manieren om geld te besparen. Hier zijn er nog een paar:

Bespaar met een doel en volgens een schema

De titels in dit artikel klinken erg streng: “nooit meer uit eten” klinkt misschien niet erg uitnodigend. Het is ook niet nodig (althans voor de meeste mensen, gelukkig), maar soms moet je je riem aanhalen. Als je tijdelijk geen werk hebt of serieus grote uitgaven doet, is elke euro die je kunt besparen een mooie bonus. Mensen wennen snel aan bestedingspatronen, maar als je goed kijkt, zijn er altijd mogelijkheden om te verdienen tijdens het sparen. Houd altijd uw evenwicht. Geld sparen kan heel leuk zijn en bijna een sport worden, maar het mag je leven niet overnemen.

Lees verder