Bespaar veel geld met de spannende lunchbox

De kans is groter dat je je lunch meeneemt naar school, naar je werk of gewoon thuis luncht. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. U wilt de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen die u binnenkrijgt onder controle houden, of u wilt besparen. Hoe zorg je ervoor dat je niet toegeeft aan andere tussendoortjes? Hoe houd je je lunchbox spannend?

Opmerking

Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Natuurlijk blijft u zelf verantwoordelijk voor de (financiële) keuzes in uw leven. De website van het NIBUD (www.nibud.nl) is een goed startpunt voor vragen over geld. Handel bij problemen op tijd en vraag advies aan betrouwbare en gekwalificeerde adviseurs.

Eetpatroon?

Misschien wilt u uw calorieën in de gaten houden. Dan is het heel verstandig om een ​​eigen lunchbox mee te nemen. Dan ben je niet afhankelijk van het gezonde of minder gezonde aanbod in je kantine. Helaas is het ook gebruikelijk dat saladedressings worden gemengd met verdikkingsmiddelen. Het is beter om salades en sauzen apart aan te bieden, maar het is ook mogelijk om een ​​speciaal zoutvrij of ander dieet te volgen. Als je je eigen eten meeneemt, weet je wat je krijgt qua ingrediënten en heb je vertrouwen in de energetische waarde van het eten. Een bijkomend voordeel van het meenemen van je eigen lunch is dat je nu de mogelijkheid hebt om bij mooi weer een lunchwandeling te maken. Het stimuleert je stofwisseling en verbrandt extra calorieën.

uw budget

Bovendien kan het u ook geld besparen. In sommige eetgelegenheden zijn gezonde alternatieven (salade, fruit) vaak duurder dan een gefrituurd hapje. Het bereik kan ook vrij beperkt zijn. Als het om fruit gaat, is er meestal geen grotere keuze dan een sinaasappel en een appel. Vaak wordt het fruit voor zo weinig verkocht dat het niet meer echt lekker is. In sommige bedrijven is vrijdag een standaard symbolische dag. Er zijn niet veel andere aanbiedingen. Daarnaast komt het vaak voor dat het gerecht van jouw keuze al uitverkocht is als je als laatste dineert. Uit kostenoverwegingen worden niet altijd toevoegingen gedaan. Hetzelfde probleem doet zich vaak voor aan het einde van de week. Sindsdien wordt aangenomen dat er in het weekend iets mis gaat, er wordt niet meer aangevuld.

Conclusie

Als je je eigen lunch meeneemt, heb je controle over de voeding, samenstelling, beschikbaarheid en kosten.

Blijf gemotiveerd: houd uw spaargeld bij

Het bijhouden van uw voortgang, of liever uw spaargeld, is belangrijk om gemotiveerd en gelukkig te blijven. Het meest zichtbaar is de zogenaamde piekbuis. Dit is een buis van helder PVC met een schaalverdeling die laat zien hoeveel geld er al in zit. Bovendien heb je spaarvarkens voor kinderen die bijhouden hoeveel erin zit. Het bedrag wordt weergegeven. Spaar je vijfenveertig weken per jaar drie euro voor de lunch, dan scheelt vijf dagen per week werken vijftien euro per week. In een jaar alleen voor jou is de besparing van vijftien euro maal vijfenveertig weken zeshonderdvijfenzeventig euro. Bereken uw winst als u met meerdere gezinsleden uit eten gaat. Als je dit bedrag alleen voor twee volwassenen kunt sparen, heb je al een bedrag van netto dertienhonderdvijftig euro per jaar. Dit bedrag is het waard.

heerlijk web

Als u deze link invult op smulweb http://www.smulweb.nl/recepten/ kunt u de keuze “brood” invullen. Volg dan vele voorbeelden van sandwich- en broodgerechten.

Hoe houd je je lunch spannend?

Brood en kaas hoef je niet alleen in je lunchbox mee te nemen. Investeer ook in meerdere to-go containers die er mooi uitzien en van goede kwaliteit zijn. Denk aan slaschalen, zo nu en dan een hogere schaal voor een appel of cake. Ingelegde komkommers zijn erg lekker en caloriearm. Een variatie is om de wrap te vullen met lekkers in plaats van een broodje. Als je meerdere gezinsleden hebt, hoef je niet de hele week wraps te eten. Iedereen krijgt alleen een wrap voor de lunch. Dan is het pakket leeg. Vul zo’n wrap met heerlijke ijsbergsla, stukjes gerookte kip en lekkere saus. Succes verzekerd. Je kunt ook van broodsoort wisselen of je eigen brood bakken. Het is belangrijk dat je lunchbox zo uitdagend is dat je niets anders meer wilt eten.€