Bespaar veel geld, advies voor iedereen!

In deze tijd wil iedereen zoveel mogelijk sparen. Maar hoe doe je het? En hoe weet u wat uw inkooplocatie is?

Binnenshuis geld besparen

Krijg een overzicht van je energieverbruik

Heeft u een energiezuinige woning? Denk bijvoorbeeld aan investeren in bijvoorbeeld het isoleren van je huis of zonnepanelen. Huizen gebouwd voor 1992 zijn vaak slecht geïsoleerd. Door uw woning te isoleren, kunt u tot 50% besparen op uw jaarlijkse energiekosten. Zo hoef je in de winter niet zo vaak de verwarming aan te zetten en hoef je in de zomer geen airco aan te schaffen. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh energie per jaar. Dit betekent ongeveer 770 euro aan verbruikskosten per jaar. U kunt ook een ‘slimme meter’ plaatsen om inzicht te krijgen in uw energiekosten. Dit is een digitale energiemeter. Het geeft de stroom- en gasniveaus door aan je netbeheerder (zoals Oxxio of Essent). Je kunt je slimme meter ook koppelen aan een smartphone- of tablet-app. Zo zie je wat je per maand (en zelfs per dag of uur!) hebt verbruikt.

Elektrische apparaten en waterverbruik:

Veel apparaten staan ​​onnodig lang aan. Op deze apparaten kun je flink besparen. Enkele energieverbruikers in huis zijn droger, wasmachine, vaatwasser, koelkast, vriezer en verlichting. Bovendien heb je ook een tv, oplaadbare batterijen en een fornuis, wat regelmatig hoge kosten met zich mee kan brengen.

Geld verdienen

Slechte gewoontes

STOPPEN MET ROKEN. Het is zo’n slechte gewoonte en het kost tegenwoordig echt absurd veel geld. Als u wilt stoppen, koop dan geen producten die beweren u ervan af te helpen. Het is ook zonde van het geld! Roken is een handeling en zit tussen de oren. Laat u niet misleiden door te denken dat deze producten echt helpen.

Telefoon kosten

U kunt flink besparen op telefoon- en gezinskosten. De kosten van de telefoon vormen een groot deel van je vaste lasten.

Buiten bewaren

Buiten de woning zijn er ook factoren die van invloed zijn op uw uitgaven.

Bespaar geld op producten

Ga niet blind winkelen. Denk goed na voordat je iets koopt. Heb je het echt nodig? Hoe lang zal ik dit product gebruiken en hoe vaak? Enkele tips om in gedachten te houden bij het kopen:

Tot slot nog een laatste tip: pak twee vellen papier en een pen. Schrijf al uw vaste inkomen van de maand op één vel papier (zoals loon of uitkering, zorgtoeslag of huurtoeslag) en tel ze bij elkaar op. Dit doe je ook op de andere pagina, maar dan vanuit je vaste lasten per maand. Vaste lasten zijn eigenlijk de kosten die maandelijks MOETEN betaald worden (denk aan huur, zorgverzekering etc. Boodschappen en andere aankopen vallen niet onder de vaste lasten). Je telt het ook. Nu berekent u het verschil tussen deze twee resultaten. Wat u overhoudt, is uw aankooplocatie voor de maand. Dat geld gebruik je dus om te winkelen, en je zet het natuurlijk ook op je spaarrekening. Krijgt u het minimumbedrag? Dan heb je een probleem. Dit betekent dat u minder verdient dan u moet betalen. Zoek direct een oplossing of je komt in de schulden. Met bovenstaande tips kun je dit voor een groot deel voorkomen en voorkomen.

Succes met deze tips!

Lees verder