Bespaar op vaste kosten

Besparen op vaste kosten kan tijdens een crisis erg aantrekkelijk zijn. Er zijn verschillende manieren om online geld te besparen. De beschikbare opties worden echter zelden gebruikt. Overzicht van mogelijkheden om te besparen op vaste kosten en de leuke dingen achterwege te laten.

Energiekosten

Op internet zijn verschillende sites te vinden met vergelijkingen van energietarieven. U kunt al snel een paar honderd euro besparen door tijdelijke aanbiedingen te accepteren. De “grote” energieleveranciers hebben vaak een speciale aanbieding op deze sites die alleen op vergelijkingssites te vinden zijn. Zo zijn er vaak eenmalige kortingen bij het overstappen naar een andere leverancier of een korting op het energietarief. Promoties worden vaak gemaakt voor een contractduur van één jaar, waarna dit meestal wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Deze contracten zijn eenvoudig opzegbaar, waardoor u continu kunt besparen op uw energiekosten. Voor de exacte voorwaarden is het raadzaam eerst contact op te nemen met de leverancier.

Enkele sites met onafhankelijke vergelijkingen zijn:

Kleding

Vrijwel alle grote kledingmerken hebben inmiddels een eigen webshop. Hier zijn vaak sterk afgeprijsde artikelen te koop. Tijdens de opruiming kan de korting al snel oplopen tot rond de 70%. Het product is niet meer beschikbaar in de winkel? Ze zijn vaak nog online beschikbaar. Ook hebben postorderbedrijven vaak een doorlopende opruiming. Om verzendkosten te besparen, kun je op verschillende kortingscodesites vaak een code vinden die geen verzendkosten kost. Supergemakkelijk winkelen vanuit je stoel. Kleding wordt vaak mee naar huis genomen tegen een prijs die niet in de winkel te vinden is.

Enkele sites met regelmatig indrukwekkende aanbiedingen zijn:

Telefoon en internet

Iedereen kent de fantastische deals die vaak worden aangeboden door verschillende dienstverleners. Het kan erg verleidelijk zijn om aanbiedingen van verschillende aanbieders bij te houden. Als je bij een leverancier zit, kun je vaak gewoon profiteren van aanbiedingen die gelden voor nieuwe leden. Eén telefoontje en je bespaart al snel enkele tientallen euro’s per maand. Promoties zijn vaak een jaar geldig. Opzeggen is heel eenvoudig en levert, in tegenstelling tot berichten over energieleveranciers, meestal weinig problemen op.

Enkele sites met onafhankelijke vergelijkingen zijn:

Verzekering

De ‘soepele’ jongens van de verzekeringswereld zien klanten het liefst naar hen toe komen, maar inmiddels weten ook verzekeraars dat internet een onmisbaar medium is. Er zijn meestal acties waarbij je kortingen of cadeaus kunt krijgen als je een verzekering afsluit. Er zijn ook enkele warenhuizen waar je heel goedkoop een verzekering kunt afsluiten. De voorwaarden wijken weinig af van die van grote verzekeraars. Het is raadzaam om vooraf te informeren naar de voorwaarden.

Enkele sites waar u kunt besparen op vaste verzekeringskosten zijn:

Ander

Met behulp van zoekmachines kunt u op internet verschillende kortingscodes vinden, waaronder gratis verzending of kortingen op de aankoopprijs. Daarom zullen de goederen niet duurder zijn dan in de winkel. Zo kun je nog meer besparen op de kosten. Codes zijn vaak meerdere keren te gebruiken en de korting wordt direct bij de bestelling verrekend. Verzendkosten mogen geen belemmering zijn om online te kopen. En het retourneren is in bijna alle gevallen heel eenvoudig.

Enkele van de sites met de goedkoopste en meest actieve kortingscodes zijn: