Bespaar op dagelijkse uitgaven

Iedereen heeft dagelijkse uitgaven, maar de overgrote meerderheid is zich daar niet van bewust. Je doet ze elke dag en bepaalt hoeveel je eraan uitgeeft. Maar vaak kopen we te veel dure en onnodige dingen. Voor beginnende spaarders zijn dagelijkse uitgaven het belangrijkste uitgangspunt: ze worden elke dag gemaakt, dus ze zijn gemakkelijk te herkennen en gemakkelijk te manipuleren. Hoe werkt het in de praktijk?

Dagelijkse uitgaven hebben ook een negatieve kant: je geeft snel geld uit zonder erbij na te denken, want “het is maar een kleine uitgave”. Aan de andere kant is het positieve dat de kosten ook snel en gemakkelijk in de hand kunnen worden gehouden.

Boodschappen

De meest bekende dagelijkse uitgaven zijn de boodschappen. Noodzakelijk, maar tot een bepaald punt. Je kunt het niet laten om die lekkere frites in het schap te laten liggen of met alleen dure A-merken naar huis te gaan.

Boodschappenlijstje

Gebruik een boodschappenlijst die alleen de producten bevat die je nodig hebt. Als je niet afwijkt van het boodschappenlijstje in de supermarkt, maakt dat al een groot verschil!

Huismerk

Liever B-merken of private labels boven A-merken. De prijs varieert sterk, maar de kwaliteit meestal niet. A-merken staan ​​vaak op ooghoogte, B-merken en huismerken staan ​​vaak helemaal onderaan of bovenaan.

Aanbiedingen

Laat u niet verleiden door aanbiedingen. Een aanbieding kan een goede deal zijn, maar als u te veel aangeboden artikelen koopt, kost dit u uiteindelijk veel meer. Daarnaast zijn er wekelijks nieuwe aanbiedingen.

Rekenmachine

Een handig hulpmiddel is een rekenmachine. Om een ​​idee te krijgen hoe de bon eruit komt te zien, kun je alle bedragen alvast bij elkaar optellen: zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Een nieuw ding

Een andere kostenpost is de aankoop van nieuwe goederen. In plaats van altijd nieuwe dingen te kopen, kun je ook gewoon naar de tweedehandsmarkt. Ze werken net zo goed, maar zijn veel goedkoper. Heb je nog oude spullen in huis? Verkoop het dan op bijvoorbeeld Marktplaats.

Grootboek

Een kasboek kan u helpen uw uitgaven beter te plannen. Noteer alle uitgaven in het kasboek en pin een vast bedrag per maand. Het moedigt aan om geld uit te geven aan nuttige dingen, niet alleen aan uitgaven. Als je aan het einde van de maand geld over hebt, is dat een mooie bonus.€