Bespaar op cadeaus en inpakken: tips en trucs!

Maakt u zich zorgen om het milieu of wilt u gewoon geld besparen? Je vindt het jammer dat er jaarlijks veel cadeaupapier wordt weggegooid. Dit is niet alleen duur, maar ook een onnodige belasting voor het milieu. Je hebt een verantwoord, goedkoop, misschien inruil- of gebruikt cadeau gevonden. Nu wil je het dienovereenkomstig verpakken. Tips en trucs voor milieuvriendelijke en goedkope verpakkingen.

Peuters: speciale geluiden zijn spannend

Als je enige ervaring hebt met kleine kinderen, dan weet je dat het uitpakken van cadeautjes een groot plezier is voor de kleintjes. Ze besteden meestal meer aandacht aan de verpakking dan aan het geschenk. Er zijn veel low-budget opties voor geschenken.

Vele lagen papier

Vele lagen papier: gewoon scheuren! Vooral het geluid van tranen kan kinderen in extase brengen. Je kunt dus veel lagen om het cadeau wikkelen (zelfs kranten zullen werken). De laatste laag is gebruikt papier. Lekker uitpakken!

knapperige plekjes

knetteren Nog een tip: kleintjes houden van knapperige dingen. Maak een stuk stof met allerlei knetterspullen.

Bubbeltjesplastic

Als je de noppenfolie hebt bewaard: geef deze in kleine stukjes aan de kinderen. Houd er natuurlijk rekening mee (en let op) dat ze oud genoeg zijn om het niet in hun mond te stoppen. Als je ze noppenfolie geeft, kunnen ze urenlang bubbels laten knallen (“popping” genoemd).

klittenband

Een andere favoriet is klittenband. Als ze het krijgen, kunnen ze uren bezig zijn met het openen en sluiten van die sluizen. Het gaat gepaard met een typisch geluid dat veel jonge kinderen op de een of andere manier leuk vinden. Een simpel cadeautje voor de allerkleinsten: een duurzaam stuk felgekleurde stof met klittenbandsluiting en rits. Het staat garant voor urenlang speelplezier.

Een grote kartonnen doos

Nog een goedkope speelgoedtip: Met een grote kartonnen (verhuis)doos kunnen ze dagenlang spelen. Speel verstoppertje: het kind erin. Open het deksel: “kiekeboe” en sluit het deksel weer. Of verstop alle knuffels in de verhuisdozen en laat ze één voor één tevoorschijn komen. Daarna moet het geliefde speelgoed één voor één terug in de doos worden gedaan.

recyclen!

Tijdens Sinterklaas en Kerst wordt er enorm veel inpakpapier gebruikt. Bij het uitpakken van cadeaus wordt het papier vaak als prop in de prullenbak gegooid. Het is niet ongebruikelijk dat er na de vakantie een hele doos inpakpapier de deur uit gaat. Het is niet alleen een belasting voor het milieu. Als je een beetje luxe inpakpapier gebruikt, kost het een aardige cent. Als je in een omgeving bent waar dit ook een enorme papierverspilling lijkt, kun je je St. en kerstpapier. Pak cadeaus zorgvuldig uit en hergebruik papier. Dit bespaart jaarlijks een enorme hoeveelheid papier.

Maak je eigen inpakpapier

Van afval kun je ook inpakpapier maken. Denk bijvoorbeeld aan behangrollen of ander afval. Je zou kunnen stempelen. Een andere optie is om de kartonnen doos als “geschenkdoos” te vermelden. Dan stop je hier je cadeaus in. De box kan eindeloos hergebruikt worden. Als je je gezinsleden de doos zelf laat versieren, heb je ook genoten van een knutselmoment. Zo sla je meerdere vliegen in één klap.

Maak een cadeauzakje

Wie kent hem nog: Een jutezak van Sinterklaas. Het verrassingselement is zo leuk bij cadeaus. Je zou kerstcadeautjes kunnen verstoppen onder een zelfgemaakt vloerkleed. Een andere optie is om een ​​cadeauzakje te maken van restjes stof die je nog hebt liggen. Als de cadeaus passend zijn, kun je een touwtje of een handvat aan de tas bevestigen. Dan kun je de tas ophangen. Je krijgt ook een vrij luxe dikke papieren zak bij je aankopen. Je kunt het ook gebruiken als een herbruikbare cadeautas.

Niet inpakken

Je zou met de volwassenen kunnen afspreken dat je de cadeaus niet inpakt. Dit scheelt jaarlijks veel inpakwerk en afval! Om het wat spannender te maken, kun je de cadeautjes voor de kinderen verstoppen! Dan blijft het verrassingselement over.

De beste oplossing voor het verpakkingsprobleem: niets kopen!

Koop niets voor volwassenen

Een andere waarschijnlijk extreme optie voor de meeste mensen: koop niets! U kunt als volwassenen onderling afspreken dat u niets meer voor elkaar koopt, maar alleen voor de kinderen. Veel mensen moeten echt goed nadenken over wat ze nu gaan vragen tijdens de kerst- en sinterklaasperiode. Als je geen onnodige dingen koopt, win je in drie punten: tijd (je hoeft niet te winkelen), het milieu (er worden geen onnodige dingen geproduceerd) en je portemonnee (je geeft niets uit). Natuurlijk is het ook de moeite waard om zo creatief om te gaan met je tijd, geld en omgeving.

Koop niets voor kinderen

Je zou zelfs speelgoed met elkaar kunnen ruilen. Nog een tip: leg de helft van het speelgoed neer waar de kinderen ze even niet kunnen zien. De dag voor Sinterklaas, oftewel Kerstmis, pak je het “verborgen” speelgoed weer in en berg je het “bekende” speelgoed weer op.€