Bespaar geld op koken en eet nog steeds heerlijk eten

Heb je vaak geen geld om eten te kopen? U kunt op eenvoudige manieren veel geld besparen en toch genieten van lekker eten. We gooien immers te veel eten weg en gaan niet altijd zuinig om met eten. Tover elke week een heerlijke restmaaltijd op tafel. Verzamel bonnetjes en bewaar in de supermarkt. Of ga rond sluitingstijd naar de markt. Ga winkelen in een goedkoper buurland. Of verbouw je eigen groenten en fruit. Wist je dat er zelfs manieren zijn om gratis te eten?

Voedselsoep en melkdessert

Maak een gezonde soep

Om gezond te eten, moet u groenten, wat vlees, vloeistoffen en zuivelproducten consumeren. Met een heerlijke soep aan gerechten en een melkdessert heb je al heel wat gerechten. Maak een mooie dikke groentesoep met veel groenten en aardappelen. Voeg er wat gehaktballen aan toe, eet een broodje brownie en je hebt een gezonde maaltijd.

Goed voor een paar dagen

Bovendien kun je het een paar dagen eten. Wil je niet twee of drie dagen achter elkaar hetzelfde eten? Vries dan een paar porties in en maak de volgende dag nog een soep. Zo heb je na verloop van tijd een heel assortiment in je vriezer en kun je hem goed roteren. Je kunt ook een week gratis eten omdat je alles in de vriezer al hebt betaald. Variaties van gehaktballen zijn: stukjes kip en bouillonvlees.

melk dessert

Maak ook elke dag een zuiveldessert: pudding, griesmeel, yoghurt, rijstpudding, enz. Zo heb je ook je dagelijkse portie zuivel en kost je hele maaltijd je geen fortuin.

Restjes recyclen

Heb je elke dag kliekjes? Maak je geen zorgen. Ook met restjes kun je een heerlijke, goedkope maaltijd maken. Neem bijvoorbeeld gewoon de overgebleven groenten en maak een Spaanse tortilla. Lekker met een stukje brood en gezond! Of je verwerkt de restjes van de maaltijd de dag erna meteen. Maak bijvoorbeeld soep van overgebleven groenten. Of recycle ze in een koude schotel en neem ze de volgende dag mee naar het werk. Zo bespaar je op de lunch. Is het vlees? Maak dan de sandwich vleessalade. Of je bewaart restjes in de vriezer en maakt een keer per week een warme maaltijd.

Koop op de markt

Marktkramers verkopen graag in grote hoeveelheden. Zo kun je ook veel besparen.

Fruit

Weet je niet wat je met al dat fruit moet doen? Maak een heerlijke jam. Of verwerk het fruit tot een dik sap dat je kunt gebruiken voor pudding, ijs of yoghurt. Zo bederft het niet en heb je er wekenlang plezier van. Tips nodig voor het maken van jam? Jelly: zomer in een potje.

Groenten

Met een grote hoeveelheid groenten kun je een heerlijke soep maken en deze vervolgens invriezen. Zo gaat er niets verloren. Of schil en blancheer de groenten en verpak ze portie voor portie in diepvrieszakjes. Lekker handig als je geen tijd of zin hebt om te koken.

Kaas

Ook met een groot pakket kaas kun je van alles bedenken. Lekker natuurlijk met een broodje. Maar je kunt ook kaasspaghetti raspen. Of je maakt een heerlijke kaasfondue. Laat alle overgebleven kaas smelten en weken, maar dat brood!

Naar de markt tijdens sluitingstijd

Als u tijdens sluitingstijd naar de markt gaat, kunt u extra transacties doen. Marktverkopers houden er niet van om hun groenten en fruit terug te nemen en ze vervolgens tegen dumpprijzen te verkopen. Zelfs als u een goede klant bent, doet de marktplaatsverkoper soms een stapje extra voor u.

Gratis eten

Nee, we bedoelen niet dat je regelmatig met je familie of vrienden moet afspreken. Maar je kunt regelmatig gratis eten en er ook nog voor betaald worden.

Doe mee met het testpanel

De eerste optie is om lid te worden van een testpanel. Zo ontvang je regelmatig samples van nieuwe producten. Je proeft ze, beoordeelt ze en schrijft er een review over. Je wordt er ook voor betaald. Vaak verwijst dit naar snoepjes zoals chocolade of toetjes zoals pudding. Maar af en toe kun je ook een nieuwe pizza waarderen! Ook zijn er keurmeesters die bevoegd zijn om restaurants te keuren. Dan heb je meteen een hele maaltijd voor niets.

babysitten

Een andere optie is babysitten. Gewoonlijk moeten kinderen om op te letten ook eten en kunnen er tussendoortjes worden gegeten. Vaak heb je geen keus en moet je eten wat de kinderen eten. Sommigen leggen zelfs chips of koekjes in de oppas.

Werken in een restaurant

Je kunt in een restaurant werken. Ook hier wordt het overschot vaak verdeeld onder de medewerkers.

Dringend nodig: rommel door de bakken!

Een andere optie is om door de bakken naast supermarkten te snuffelen. Ook hier vind je vaak producten die gewoonweg verouderd zijn. Dit kunnen fruit, groenten, koekjes, pasta, enz. Allemaal netjes verpakt en nog redelijk eetbaar. Let op: dit is een strafbaar feit.

Vlees- en/of groentepakketten

Vleespakketten

Soms is het voordeliger om grote, samengestelde pakketten vlees te kopen. Dan heb je verschillende soorten vlees tegelijk. Vries in wat je niet meteen nodig hebt. Zo blijft het vers en heb je altijd iets in huis. Te weinig stuks van elk type? Maak dan op vrijdag een heerlijke stamppot of restje maaltijd.

Groentepakketten

Hetzelfde geldt voor groentepakketten. Soms heb je goedkope aanbiedingen om soep te maken. Je kunt deze groenten ook apart verwerken. Een andere mogelijkheid is om een ​​biologische groente- en fruitmand te bestellen. Zo heb je wekelijks een overschot tegen een vaste prijs. Er zitten vaak vergeten groenten in. Ideeën nodig om met deze groenten te koken? Veel inspiratie: Vergeten groenten: recepten. Heb je veel groenten? Schil, snij in stukken, blancheer en vries in delen in. Altijd iets in huis!

Koop in bulk

Wat groenten en vlees betreft, geldt dit ook voor andere producten. Koop een grote doos pasta en zet opzij wat je niet gebruikt. Koop twee potten jam en zet er een in de kelder voor later. Doe dit alleen bij producten die lang meegaan, anders eet je wekenlang hetzelfde. Denk aan drank, pasta, rijst, koekjes, meel, suiker, zout, etc.

Vervaldatum

U dient zich niet altijd aan de op de verpakking vermelde houdbaarheidsdatum te houden. Er zijn veel producten die na deze datum het beste gegeten kunnen worden. Dergelijke producten vind je vaak tegen gereduceerde prijzen in een mand voorin de supermarkt. Pas je weekmenu aan op deze producten en je kunt weer goedkoop eten.

Supermarkten

Ontvangsten

In supermarkten kun je vaak winst maken door bonnetjes te knippen. Ga dan alleen voor deze artikelen naar de winkel en kom niet met een volle winkelwagen thuis. Soms zijn er zelfs bonnetjes voor gratis producten. Als je er meer dan één hebt, splits dan het gezin. Laat de kinderen het bonnetje ook overhandigen. Soms heb je bijvoorbeeld twee of drie gratis producten, hoewel er meestal maar één per gezin mag worden weggegeven.

Buigen en strekken

Een ander ding dat je zeker moet doen in de supermarkt is buigen of strekken. De duurste producten bevinden zich immers op ooghoogte. Witte producten en private labels liggen vaak op de onderste of bovenste plank. Een beetje oefenen bespaart je ook veel geld.

Bij de buren gluren

Tot slot kunt u ook profiteren als u op vakantie bent. Sommige producten zijn in uw vakantieland veel goedkoper. Sla een kleine voorraad in en neem het mee naar huis. U zult dubbel plezier hebben: het is goedkoper en herinnert u aan uw vakantie! Woon je aan de grens, dan kun je voor goedkopere producten ook naar je buurland. Als u dit één keer per maand doet, bespaart u ook veel geld.

Kweek je eigen groenten en fruit

Als je een tuin of balkon hebt, kun je je eigen groenten en fruit verbouwen. De eerste plant is misschien niet goedkoop, maar veel planten gaan jaren mee. Zo heb je elk jaar gratis groenten en fruit. Soms zelfs zo veel dat je er jam van kunt maken of veel kunt invriezen. Zelfs in een beperkte ruimte kun je veel groeien.

Meer spaartips nodig? Tips om te besparen. Hier vindt u meer tips om te besparen op geschenken, energie, huisdieren, knutselspullen en meer.€