Bespaar geld door slim te zijn

Er zijn duizend-en-een tips om geld te besparen. Een tip die u op veel gebieden geld kan besparen, is om ‘slim te zijn’. Zo voorkom of beperk je schade op alle vlakken en het scheelt je geld! En aangezien slim zijn ook best saai kan zijn, geven we ook tips om een ​​gezonde balans te vinden tussen goed nadenken over wat je doet en leuke dingen doen om op te laden. Zo heeft u weer de energie om uw dagelijkse werkzaamheden voort te zetten!

Hieronder leest u informatie over:

Betaal uw rekeningen op tijd

Duidelijk advies. Maar waarom betalen zoveel mensen hun rekeningen te laat? Blijkbaar is het ook niet zo eenvoudig. Wat kan dit veroorzaken?

Vergeten

Een veel voorkomende reden is gewoon vergeetachtigheid. Die rekening gaat tussen de kranten en die kranten in de prullenbak en het bedrag wordt niet betaald. Een herinnering met een herinnering kost extra geld, en dat is zonde. Eigenlijk luiheid, want die rekening had je meteen kunnen betalen.

Geen geld bij de hand

Dan heb je iets anders fout gedaan omdat je altijd geld nodig hebt voor onverwachte rekeningen. Zorg dat je zo snel mogelijk inzicht krijgt in je vaste kosten: maak een rapportage. Kijk vervolgens welke kosten je hebt: dit zijn je variabele lasten.

Opslaan en opslaan

Kunt u niet sparen van uw schamele inkomen? Tja, dan zul je toch echt voor iets anders moeten sparen, zodat je genoeg overhoudt om de nodige rekeningen te betalen.Zonder gas en dus ook in de kou is het in de winter niet prettig! Wat is belangrijker: een warm huis of eindeloze telefoongesprekken met vrienden? Er zijn veel kosten waar u op kunt besparen, meer dan u denkt. Ook kunt u uw inkomsten en uitgaven het beste in een overzicht bijhouden. Zo ben je veel bewuster van wat je uitgeeft en dat heeft invloed op je bestedingspatroon. Dit kan offline of online, bijvoorbeeld met programma’s als CashFlow Manager of Afas Personal. Saai of vermoeiend werk? Misschien, maar uiteindelijk word je alleen maar beter omdat je geld overhoudt voor de echt leuke dingen in je leven.

onderhoud is redelijk / Bron: Clker-Free-Vector-Images, Pixabay

Voer onderhoud tijdig uit

Hier zijn ook een aantal redenen waarom het vaak mis gaat.

Denk vooruit

Onderhoud is een kwestie van plannen. Laten we als voorbeeld nemen dat u een nieuwe cv-ketel laat plaatsen. Denk dan meteen na over de vraag: hoe organiseer je het onderhoud? Want een paar jaar een verwarmingsketel gebruiken zonder onderhoud vraagt ​​om problemen. Het zal slechter presteren, meer gas kosten, maar het kan ook kapot gaan omdat het vervuilt en daardoor zijn werk niet goed kan doen. En het ergste van alles is dat het een gevaarlijke situatie kan creëren. Je kunt je werk toch niet doen terwijl je hoest en sputtert en hoge koorts hebt?

Verkeerde economie

Vaak biedt de installateur direct na installatie een onderhoudscontract aan. Het bedrijf neemt contact met u op wanneer het tijd is om de ketel te onderhouden. Idealiter, omdat je er niet zelf over hoeft na te denken, zet je het op je agenda waar je niet echt genoeg aandacht aan besteedt. Maar misschien schrik je van de prijs van zo’n contract en denk je: ik zal een handige vriend vragen het voor me te doen, hem een ​​biertje geven en het geld voor het contract sparen.

Maar dan vergeet je een afspraak te maken, of die kennis slaat eigenlijk nergens op, of er is geen tijd voor, en het gebeurt niet. Het heet
verkeerde spaarzaamheid
: je denkt slim te zijn door op korte termijn geld te besparen, maar het is uiteindelijk duurder omdat de ketel halverwege zijn beoogde levensduur al kapot gaat en je dus dubbel zoveel kost. Slim zijn is dus een afweging: waar kan ik slim besparen en waar niet?

Dit geldt voor van alles: kleding met losse naden die uiteindelijk scheuren, uitgesteld auto-onderhoud waar je een boete voor krijgt, laat fietsonderhoud, etc.

Krijg kortingen

Slim, maar let op de houdbaarheidsdatum

Profiteer van kortingen bij supermarkten kan u veel geld besparen. In de aanbieding is iets wat je regelmatig gebruikt: 2 voor de prijs van 1. Dan is het slim om 2 stuks te nemen en er 1 gratis te krijgen! De tweede staat al een tijdje in de voorraadkast, maar dat maakt niet uit. Let bij het kopen op de houdbaarheidsdatum en
overweeg alstublieft of u van plan bent het tweede artikel vóór deze einddatum te gebruiken
. Anders moet je de tweede weggooien en is je actie nutteloos.

Sluit je aan bij iemand anders

Ook als je zelf het tweede artikel niet op tijd gaat gebruiken, kun je toch geld besparen om van de korting te profiteren. Je kunt de korting samen met iemand anders gebruiken. De ander kan ook een deal hebben gesloten en je ruilt de andere items met elkaar.

Goedkoper tanken

U kunt ook veel geld besparen met uw auto door te kijken waar gas in uw regio goedkoop is. Er zijn verschillende internetsites die prijzen bijhouden en waar je binnen enkele kilometers op postcode kunt zoeken
de goedkoopste
(het is natuurlijk niet handig om een ​​enorme afstand te rijden om de goedkoopste brandstof te tanken, omdat je over een langere afstand meer verbrandt).

Natuurlijk is er
apps
naar uw mobiele telefoon die deze informatie verstrekt, zoals “DirectLease Tank Service”. Is er geen goedkoop tankstation in de buurt? Kijk dan of er iemand op weg is naar het werk of in de buurt van jouw werkplek. Wat denk je? — Die paar centen, wat heb ik eraan? Bereken hoe vaak u in een jaar tankt en hoeveel geld u kunt besparen. Vermenigvuldig deze 2 sommen met elkaar: en je krijgt een som die is:
op jaarbasis is het echt de moeite waard
is de. Het is zonde om die centen uit te geven.

Een balans tussen verstandig en leuk

Geld besparen kan je een goed gevoel geven. Je weet dat je zaken onder controle zijn, je hebt geen slapeloze nachten meer van deurwaarders die “plotseling” aan de deur verschijnen en je hebt geld achter de hand voor het geval de wasmachine kapot gaat. Maar alles wat redelijk is, kan natuurlijk ook behoorlijk saai zijn. Het is ook leuk om geld uit te geven zonder er aandacht aan te besteden. Lekker onbezorgd, toch?

Het is niet verstandig om dit ongecontroleerd te doen. Het is belangrijk om al vroeg een balans te vinden tussen goed nadenken voordat je iets doet en jezelf iets leuks gunnen. Pak een leuk tijdschrift om in het weekend op de bank te loungen, relax in de sauna, koop een mooie nieuwe trui of ga op uitstap.

Door vroeg iets leuks te doen, vermijd je het risico van “overshooting”. Overboord gaan is eerst jezelf zo stevig vasthouden in een bepaald gedrag dat je het niet volhoudt, en dan het tegenovergestelde doen van wat je van plan was. Zo verwoed elke cent verdraaien voordat je hem uitgeeft, en dan ben je ineens zo verschrikkelijk moe dat je gaat winkelen om hem af te doen. Zoals iemand met een zeer streng dieet: ze kunnen zo moe worden dat ze stoppen met diëten en het resultaat is een snel bezoek aan de plaatselijke fastfoodketen.

Maar je kunt ook leuke dingen doen terwijl je kostenbewust bent:

Conclusie

Denk er over na
wat u doet, bespaart u veel zuurverdiend geld. Maar trakteer uzelf ook op tijd. En plezier hoeft geen honderden euro’s te kosten: ook niet
kleine dingen
kan heel leuk zijn: een middagje met een vriend over de markt slenteren, Ikea afstruinen en wat eten, op de fiets of brood en onderweg een drankje op het terras in de zon, lekker wandelen langs de duinen of langs het strand. ja
laad jezelf ermee op
en je bent terug
beter bestand tegen zorgen
dagelijks leven.

Lees verder