Bespaar geld door het slimmer uit te geven

U bespaart niet alleen geld door uzelf dingen te ontnemen, maar vooral door uw geld verstandiger uit te geven en zo meer te krijgen voor hetzelfde bedrag. Ook heeft geld besparen meestal weinig met zuinigheid te maken. Zelfs degenen die zuinig zijn, kunnen nog steeds hun kleine spullen weggeven aan de minderbedeelden of kleding doneren aan vluchtelingen in plaats van ze online te verkopen. Wat zijn enkele goede geldbesparende tips die iedereen kan gebruiken?

Bekijk het product in de winkel, koop online

Je vraagt ​​je misschien af ​​of het moreel verantwoord is om een ​​headset bij MediaMarkt te bekijken en deze vervolgens goedkoper te bestellen in een webwinkel. Maar ook elektronicaketens weten dat veel klanten anno 2016 hier geen probleem mee hebben. En het kan zeker een interessante ruimte bieden voor een gesprek. Typerend in dit verband is bijvoorbeeld de beleving van een klant in een bekende elektronicaketen. Hij aarzelt zichtbaar om voor bijna 400 euro een Bluetooth-koptelefoon te kopen die hij op zijn smartphone heeft uitgeprobeerd. De verkoper merkt de aarzeling op en biedt aan de prijs te verlagen. De klant hoeft niet eens te praten. In feite neemt de verkoper het mee naar de computer en zoekt de prijs op op Amazon.com. Als gevolg van de actie was de prijs destijds iets minder dan 260 euro. Kassa! De verkoper verklaarde dat zijn baas hem had opgedragen om altijd de prijs van Amazon te volgen.

Profiteer van groepskortingen

Dierentuinen, attractieparken en musea bieden vaak flinke groepskortingen. Groepen van tien of meer betalen soms maar 70% of minder van de reguliere toegangsprijs. Waarom niet met collega’s van uw afdeling of clubleden van uw sportteam met korting naar een attractiepark gaan? En wie lef heeft, kan ook anderen in de rij roepen en ter plekke spontaan een groep vormen. Een waarschuwing: bij sommige providers moet groepsregistratie telefonisch of online worden gedaan.

Profiteer van vroege en late seizoensprijzen

Mexico, Mauritius en Thailand zijn verre vakantiebestemmingen die vooral populair zijn als het hier koud en grijs is. Het is daar het hete seizoen, met navenant hoge prijzen voor vluchten en hotels. Laagseizoen is aanzienlijk goedkoper: als u in de zomer een reis naar de bovengenoemde gebieden plant, kunt u geld besparen en minder dan 1000 euro betalen voor een week. En in sommige delen van Azië, hoewel het op dat moment regenseizoen is, zijn er enkele bestemmingen zoals Bali (Indonesië) of Ko Samui (Thailand) waar het tijdens onze zomermaanden nog relatief droog is.

‘Brexit-shopping’ mogelijk dankzij goedkoper pond

In de eerste maanden na het Brexit-referendum, waarin het Verenigd Koninkrijk stemde om de Europese Unie te verlaten, verloor het Britse pond bijna 10% van zijn waarde. Op 4 oktober 2016 stond het pond bijvoorbeeld op het laagste niveau in 31 jaar! Hierdoor worden goederen uit het VK aanzienlijk goedkoper. Je hoeft niet eens naar de Britse Eilanden te reizen: reken de prijzen in Britse webshops om naar euro’s, tel de verzendkosten bij elkaar op en vergelijk met de prijzen in Nederland. Het is heel gemakkelijk op Amazon, waar je je land kunt wijzigen zonder je opnieuw te registreren en toch in het VK kunt winkelen. Maar let op: sommige online winkels bieden geen continentale verzending aan.

Exploitatie van fouten door dienstverleners

Soms komt het voor dat touroperators, luchtvaartmaatschappijen of hotels ten onrechte een te lage prijs op hun website publiceren. Deal sites zoals flynous.com en VakantiePiraten.nl hebben het tot hun missie gemaakt om zowel deze zogenaamde “foutprijzen” als de goede Nederlandse “prijsfouten” te identificeren. Zo konden reizigers begin juni 2016 voor 114 euro een zevendaagse pakketreis boeken in een Bulgaars vijfsterrenhotel met uitgebreide zorg. Reisorganisaties kunnen het contract opzeggen voor duidelijke fouten, maar maken daar zelden gebruik van. Dus het is het proberen waard.

Klanten krijgen klanten

Als je tevreden bent met een leverancier, is er niets mis mee om het aan anderen aan te bevelen. Veel bedrijven belonen dit met een soort verwijzingsbonus als je eerder een persoonlijke code of link hebt gebruikt en de nieuwe klant deze gebruikt om zich aan te melden. Als voorbeeld:

Bespaar geld op kleine schadeposten

Bij het kopen van kleding of schoenen kunt u een korting afspreken als u een defect in het product ontdekt. Een kleine schade waar u geen last van heeft, is een goed argument om een ​​korting van 5 of 10 procent te bedingen. Verkopers hebben bijna altijd ruimte voor zo’n korting. Bij twijfel bellen ze hun chef-kok om een ​​prijs af te spreken.

Korting voor niets doen

Veel (online) diensten, zoals datingsites, aanbieders van film- en muziekstreaming, kranten en tijdschriften, bieden gratis of nagenoeg gratis proefabonnementen aan. Als je je abonnement aan het einde van de proefperiode opzegt en dan wacht, zal de serviceprovider je in veel gevallen na verloop van tijd per e-mail op de hoogte stellen met interessante kortingen. En het is bijvoorbeeld bekend dat Zalando in de loop van de tijd coupons ontvangt als de eerste aankoop niet wordt gevolgd door volgende aankopen.

Anticyclisch kopen

Als je in het voorjaar kerstaccessoires koopt of in de winter een cabrio bestelt, kun je flink besparen. Economen praten dan over anticyclisch kopen. Dan koop je wanneer de meeste anderen dat niet doen. Als de vraag daalt, dalen ook de prijzen. Daarnaast willen handelaren hun winkels en magazijnen ontruimen van seizoensproducten. Dus mocht je al van plan zijn om een ​​fiets te kopen, dan is de herfst een goed moment.

Gratis handbagage monsters

Tegenwoordig reizen we niet alleen vaker, we reizen ook steeds korter. Terwijl we meestal met bagage inchecken, is handbagage steeds meer voldoende. En dan kunnen testmonsters van cosmetische producten de oplossing zijn. De handbagageregelgeving laat immers niet meer dan 100 ml per verpakking toe en niet meer dan 1 liter in totaal. Momenteel zijn er talloze aanbieders van cosmetische producten waar u gratis persoonlijke hygiëne, hygiëne en cosmeticamonsters kunt bestellen. Proefpakketten zijn eenvoudig online te bestellen. Gewoonlijk hoeft u alleen uw contactgegevens in te voeren en ontvangt u de monsters. Bij sommige providers kun je een kortingsbon afdrukken die in bepaalde winkels kan worden gebruikt. Omdat vluchten zonder ingecheckte bagage veel goedkoper zijn, kunt u twee keer zoveel besparen.

Wees vindingrijk: als je niet rijk bent, moet je slim zijn

Marketingexpert John Christoph Bernd beschreef op zijn website hoe je voor 10 euro zowel een pizza als een taxirit kunt krijgen. Eens kwam hij ’s avonds aan op het station, hongerig en moest nog naar zijn hotel. Hij bestelde een Pizza Hawaii in de pizzeria van het station en gaf zijn hotel als afleveradres op. Vervolgens reed hij met de pizzabezorger naar zijn huis. De moraal van dit verhaal? Wie zo bedreven is in het toepassen van methodes om geld te besparen, heeft geen slimme spaartips meer nodig.€