Bespaar geld door 7 principes toe te passen

Geld besparen kan op veel manieren en op verschillende manieren. Als u echter veel wilt besparen, is het belangrijk om sparen een onderdeel van uw systeem te maken. Dit kan volgens 7 principes: (1) een doel stellen om te besparen, (2) genoegen nemen met minder, (3) zoeken naar de beste prijs, (4) tijd besteden aan winkelen, (5) overwegen gebruikte goederen, (6 ) wees creatief en (7) combineert geld besparen met extra geld verdienen. Er zijn honderden, soms duizenden euro’s te verdienen als je deze principes weet toe te passen.

1. Stel jezelf een doel om te besparen

Op reserve
Dit kun je doen door allerlei individuele tips toe te passen (energiekosten besparen, boodschappen besparen, sparen met kinderen), maar je gaat pas echt geld verdienen met sparen als je jezelf een doel stelt om te besparen. Op die manier is retentie onderdeel van uw systeem. Voortdurend zoeken naar manieren om geld te besparen kan zeer de moeite waard zijn. Ze zijn overal. Er zijn bijvoorbeeld waarschijnlijk meer mogelijkheden om te onderhandelen en te onderhandelen dan u denkt. Door jezelf een doel te stellen om te besparen, houd je dergelijke kansen in het vizier en ben je beter in staat om koopjes te spotten.

2. Je kunt vaak rondkomen met minder

Een van de belangrijkste regels als je wilt sparen is: check of je de spullen die je wilt kopen echt nodig hebt. Dat geldt voor dingen die je in de supermarkt koopt, maar ook voor elektronica, verzekeringen, gadgets, tijdschriften, boeken etc. Je hoeft jezelf niet alles te ontnemen, maar als je nadenkt over de aankopen die je de afgelopen tijd hebt gedaan, zijn waarschijnlijk verschillende dingen die je eigenlijk niet had moeten kopen, omdat ze nauwelijks worden gebruikt. Minder spullen in huis en om je heen geeft je ook meer ruimte in je hoofd.

3. Zoek naar de beste prijs

Veel artikelen worden verkocht in verschillende winkels en
de prijs
kan enigszins afwijken. Voor grotere aankopen kan het u meteen geld opleveren. Als je een nieuwe wasmachine wilt
kopen
het verschil tussen de ene winkel en de andere is waarschijnlijk $ 50- $ 100.

Bij de dagelijkse boodschappen is het directe rendement lager. Het kan echter de moeite waard zijn om goed op de prijzen te letten. Vele kleintjes maken één grote. Het bijhouden van de laagste prijzen en promoties kan u honderden dollars per jaar besparen.

4. Neem de tijd om te winkelen

Verstandig sparen betekent vaak ook wachten op het juiste moment. Dit geldt bijvoorbeeld voor de dagelijkse boodschappen. Toiletpapier en vaatwastabletten worden regelmatig verkocht. De actieprijs is aanzienlijk lager dan de reguliere prijs en kan in grote hoeveelheden worden gekocht omdat deze niet bederft.

Voor kleding, apparaten, elektronica en vele andere producten is het verstandig om te wachten op de verkoop. Dit levert je vaak 20 tot 70% winst op. Vakanties en andere reizen boek je best ruim van tevoren. Of u kunt gewoon wachten tot u kunt profiteren van de last minute aanbiedingen.

5. Beschouw ook als gebruikt

Er zijn veel mogelijkheden voor dingen
tweedehands
kopen. Op rommelmarkten, tweedehandswinkels, met advertenties in kranten, maar ook op internet. Niet alleen marktplaats en ebay verkopen gebruikte spullen; websites waar je vroeger alle nieuwe producten kon kopen, bieden nu ook tweedehands producten aan. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com.

Er is enig risico verbonden aan de aankoop
tweedehands
Producten. Je weet niet hoe voorzichtig de vorige eigenaar met zijn spullen was. Maar vaak is het prijsverschil aanzienlijk. Op basis hiervan kunt u ervoor kiezen om het risico te nemen; vooral als het artikel maar de helft (of zelfs minder) kost dan nieuw. Als het snel kapot gaat, kun je een gebruikt exemplaar kopen met het geld dat je bespaart.

6. Opslaan door te creëren

Geld besparen betekent ook creatief zijn: denk altijd aan opties en alternatieven. Zo gaat het soms
geld
Bij
verdienen
winkelen met vrienden of familie. Zo kun je een extra korting bedingen. Of u kunt bepaalde aankopen samen met anderen doen. Een grasmaaier, decoupeerzaag of bladblazer zijn erg handig, maar niet elke dag nodig. Als je met meerdere buren kunt afspreken dat je elk een of twee van dit soort apparaten koopt en ze vervolgens van elkaar leent, is het voor jullie allemaal veel goedkoper.

U kunt ook geld besparen door inruilen te doen. Je doet een klusje voor een buurman, en op een avond komt hij op je kinderen passen. Iedereen is gelukkig en niemand hoeft geld uit te geven.

7. Geld besparen combineren met geld verdienen

Soms kun je een beetje extra toevoegen om wat meer financiële ruimte te creëren
geld verdienen
, in plaats van geld te besparen. Of nog beter: je probeert sparen te combineren met extra inkomen.

Je kunt natuurlijk aan je baas vragen of je extra kunt komen werken of dat je een andere baan kunt doen. Maar druk zijn met werk (al dan niet gecombineerd met een druk gezinsleven) is waarschijnlijk niet zo goed voor je humeur, sociale leven en gezondheid.

Wat je wel kunt doen is proberen wat geld te verdienen met je hobby. Als je muziek maakt, kun je misschien optreden in cafés of restaurants. Als u foto’s wilt maken, kunt u contact opnemen met uw lokale of regionale krant om te vragen of u foto’s mag maken. Of schrijf artikelen op uw website of InfoNu. De kans dat je hier echt rijk van wordt, is niet erg groot, maar het zal snel genoeg wat extra geld opleveren. Soms is het een beetje meer dan wat je bespaart. En het kan nog bevredigender zijn.

Op dezelfde manier kun je extra geld verdienen door items die je niet meer gebruikt te verkopen aan familie of vrienden op een rommelmarkt of markt. Afhankelijk van de hoeveelheid en kwaliteit van uw goederen, brengt het u van enkele tientallen tot vele honderden euro’s. En opgeruimde zolder.

Lees verder