Bespaar geld als je winkelt

Voor je het weet, zit je winkelwagen vol met producten die je niet echt nodig hebt. Je bent verleid door chocolade, stratiately-yoghurt en Duitse steaks. Bij de kassa valt het bedrag tegen. Hoe kun je besparen op boodschappen?

Kies de juiste supermarkt

Goedkope supermarkten zijn Aldi en Lidl. Je vindt er goedkope artikelen die vaak van uitstekende kwaliteit zijn. De prijs is zo laag omdat deze winkels weinig tijd en geld besteden aan het inrichten van hun winkel (producten in dozen) en omdat er nauwelijks personeel in de buurt is, waardoor de service veel minder is. Om deze reden wordt de extra kassa niet vaak geopend. Als je het niet erg vindt om te wachten, kun je het beste vroeg op de dag gaan (8 uur/middernacht). Het is ook beter om eenmaal per week volle manden te nemen in plaats van 4 keer per week in dergelijke winkels te winkelen.

Als je op zoek bent naar A-merk of kwalitatief goed huiswerk maar toch goedkoop wilt zijn, dan is Jumbo een echte aanrader. Deze winkel heeft een geweldige service. Zo krijg je het product gratis als het ergens anders goedkoper is, en is er genoeg personeel in de buurt om je vragen te beantwoorden. Ook aan de kassa hoef je niet lang te wachten, want ze openen snel een nieuwe. Een andere goedkope supermarkt is Boni. Hier vind je ook A-merken.

Maak een boodschappenlijst

Het klinkt heel eenvoudig, maar het is een heel belangrijke tip: maak een boodschappenlijstje en houd je eraan. Zo voorkom je dat je met allerlei andere, extra producten thuiskomt.

Winkelen zonder kinderen

Kinderen worden snel verleid door Dora koekjes, Kapitein Koek peperkoek en zoetigheden. Deze producten zijn beduidend duurder dan een vergelijkbaar huismerk. Maar je kind wil het zo graag… Dit probleem wordt grotendeels opgelost door je kind niet mee te nemen als je gaat winkelen. Het kan immers moeilijk zijn om ‘nee’ te zeggen vanwege de reactie van het kind.

Aanbiedingen

Aanbiedingen kunnen de prijs aanzienlijk wijzigen. Vaak zie je aanbiedingen als: 3e gratis, 2e halve prijs. Je houdt misschien niet van promoties, maar ze kunnen je aardig wat geld besparen. Vergelijk brochures van verschillende supermarkten om de beste deal te krijgen. Je kunt vlees e.d. invriezen en ook andere producten, zoals koekjes, worden lang bewaard.

Laat de keuze van groenten en fruit afhangen van de aanbiedingen. Dit zijn dure producten.

Een plek voor goedkope goederen in een supermarkt

Dure producten staan ​​op ooghoogte. U vindt goedkope producten zo laag mogelijk. Je moet dus letterlijk bukken om erbij te komen. Maar het is het waard en kan u veel geld besparen.

Hou het bonnetje

Er kan iets mis zijn met het product. Het lijkt te zijn verlopen, je wilt het product ruilen of je wilt de prijs vergelijken. Bewaar dus altijd de bon. Controleer ook de bon, zeker als er aanbiedingen zijn.€