Bespaar elke maand veel huishoudgeld met deze slimme tips

Fabrikanten en winkels willen ons meer verkopen dan we nodig hebben. De truc is om er niet in te vallen. Het werkt vaak met een beetje nadenken. Bijvoorbeeld om printerinktcartridges te laten bijvullen in plaats van nieuwe te kopen. En onthoud dat Action een redelijke prijsklasse heeft, maar het kan nog steeds in ons besteedbaar inkomen snijden als we constant allerlei impulsaankopen doen die ongebruikt in de kast blijven liggen.

Huishoudbudget

Besparen op huishoudelijke uitgaven en zorg voor het milieu gaan vaak hand in hand. Daarom hier enkele tips om u te helpen geld te besparen op uw besteedbaar inkomen en het milieu met een glimlach.

huishoudartikelen

Stofzuigerzakken hergebruiken

Wist je dat de stofzuigerfabrikant het meeste geld verdient voor die dure stofzuigerzakken die je elke keer weer weggooit. U kunt proberen kosten te besparen door bij een onbekend merk te kopen, maar dit mislukt vaak. Maar waarom zou je ze weggooien als je ze gemakkelijk meerdere keren kunt gebruiken. Uiteraard niet de papieren versie, maar de duurdere plastic versies. Gewoon over de afvalbak legen en opnieuw gebruiken. Uiteraard uit de wind staan ​​bij het legen.

Het reinigingsmiddel wordt verdund met water

Vul een lege handspuitfles (of lege plantenspuit) met slechts 1/5 onverdund reinigingsmiddel en vul aan met schoon water. Goed mengen en je hebt een geweldige en goedkope reiniger voor deuren, koelkasten, toiletten en al het andere dat niet ernstig vuil is. Goedkoper en net zo goed als al die kant en klare reinigers met onverdunde reiniger. Geconcentreerd spul dat eigenlijk alleen onverdund gebruikt mag worden voor serieus vettig of vies spul. Als een vette oven die al een jaar niet is schoongemaakt.

Vloeibare zeep in flessen wordt verdund met water

Zepen maken een comeback en vloeibare gecondenseerde zepen zijn in verschillende flessen verschenen. Het spul is echter ook zo geconcentreerd dat je gemakkelijk de dubbele hoeveelheid kunt krijgen door water toe te voegen, terwijl je handen en lichaam net zo gemakkelijk schoon te maken zijn onder de douche. Bespaar € 3 per fles.

Flessenshampoo wordt verdund met water

Bij het gebruik van shampoo nemen we allemaal altijd een overmatige hoeveelheid binnen die bij elke douche in de afvoer gaat. Ook hier kun je gemakkelijk de dubbele hoeveelheid maken met water. Je haar blijft wel even lekker fris, maar het is veel beter voor je portemonnee en veel gezonder voor je hoofdhuid. Een besparing van € 2 per fles.

Etenswaren

Pindakaas smeerbaarder maken

Een potje van zo’n duur merk is op voor je het weet. Verdun de pindakaas dus in de toekomst met slaolie om het smeuïger te maken. Je smeert er extra brood mee.

Theezakjes kosten ook geld

Elk kleine beetje helpt. Met dit one cup theezakje zet je gemakkelijk twee kopjes heerlijke thee.

Frisdranken voor kinderen

Een beetje water met cola, en tijdens een kinderfeestje in een flesje met andere frisdranken doen, is echt onzichtbaar. En je kunt ook heerlijke drinkbare custard en drinkyoghurt maken door een vergelijkbaar dik melkproduct royaal te verdunnen met kraanwater.

Lees verder