Bespaar direct geld in en om je huis

Degenen die moeite hebben om elke maand hun “financiële touwtjes” aan elkaar te knopen, kunnen profiteren van de tips in dit artikel. Het is immers voor bijna iedereen mogelijk om direct geld te besparen op vaste en bijkomende kosten in en om het huis. Dus lees verder om elke maand geld te besparen!

huishoudboekje

Oké, misschien een beetje cliché; maar een “huisboek” is een must voor iedereen die de inkomende en uitgaande uitgaven in een huishouden wil bijhouden. Een huishoudboekje kan op veel manieren worden gebruikt; u kunt elke maand inzicht geven in één gebied, zoals ‘Boodschappen’, of u kunt alle inkomende en uitgaande uitgaven bijhouden. Sommige mensen hebben geen idee hoeveel geld ze uitgeven aan dingen zoals boodschappen of hoeveel geld ze opnemen (meestal aan ‘kleine’ etenswaren zoals een broodje, koffie, enz.). Hoewel het erg handig kan zijn om een ​​huishoudboekje op de computer bij te houden (je kunt ook statistieken gebruiken), is het soms beter om ook daadwerkelijk een boek te kopen zodat je ‘gedwongen’ bent om al je uitgaven (bonnetjes) direct op te schrijven. Het huishoudboekje kan erg controversieel zijn; veel mensen zullen zich realiseren dat al die onnodige kleine uitgaven in de winkel optellen tot een aanzienlijk bedrag dat kan worden bespaard.

Huishoudelijk geld

Betalen met een pinpas is makkelijk, maar soms is het erg verleidelijk om producten te kopen die je niet echt nodig hebt. Dus geef jezelf “huishoudgeld”. Een mooi bedrag voor een klein gezin ligt rond de 100 euro per week. Spreek met jezelf (en met je partner) af dat je voor deze 100 euro per week alle boodschappen wilt kopen. Misschien heb je zelfs nog wat geld over. Je weet in ieder geval dat je elke maand financieel in orde komt. Je kunt het resterende geld ook gebruiken om extra aankopen te doen of op een leuke reis te gaan.

Gas water en licht

Bij de reguliere vaste lasten zijn voor veel mensen ‘gas, water en elektra’ inbegrepen. Op gas, water en elektra is vaak het een en ander te besparen; ook als je denkt een goedkope en zuinige energieleverancier te hebben. Er zijn verschillende goede vergelijkingssites op internet waar je dingen kunt vergelijken. Zorg ervoor dat je van tevoren al je gegevens op een rij hebt gezet, zodat je ze op vergelijkingssites kunt invoeren. Twee tips. Ga niet te snel aan de slag met een nieuwe energieleverancier. Bel bijvoorbeeld eerst en vraag om meer informatie. Een tweede tip is dat je ook kunt overstappen van energieleverancier als je een meerjarig contract hebt. Meestal betaal je een kleine “boete”.

Bekijk uw uitgaande kosten onder de loep

Het kan handig zijn om kritisch te kijken naar uw maandelijkse of zelfs jaarlijkse uitgaven. De grootste kostenpost is bijvoorbeeld de hypotheek. Maar heel vaak zijn er kleinere uitgaven die kunnen worden verminderd. Zo kan een sportschoollidmaatschap soms ergens anders goedkoper zijn. Stop (tijdelijk) met een abonnement op “overbodige” kranten en tijdschriften. Kijk eens goed naar je telefoonrekening; bel je in je belset of bel je onnodig? En hoeveel mobiele telefoons heeft uw gezin? Soms is één werktelefoon en één vaste lijn voldoende.

Verzekering

De meeste mensen houden niet van dit werk, maar het kan erg voordelig zijn om te kijken naar de kosten van verschillende verzekeringen. De prijzen van bijvoorbeeld zorgverzekeringen en bijvoorbeeld levensverzekeringen kunnen sterk van elkaar verschillen. Maar ook een auto- of reisverzekering kan overbodig worden. Laat u goed informeren door verzekeringsmaatschappijen en/of onafhankelijke tussenpersonen voordat u uw verzekering wijzigt of opzegt.

Weinig of geen geld uitgeven aan luxe

Je hoort het misschien niet graag, maar veel mensen geven elke maand veel geld uit aan ‘onnodige luxe’. Bij extra luxe kun je denken aan de kleine dingen, bijvoorbeeld extra dik toiletpapier, maar ook bijvoorbeeld een nieuwe bank. Denk bij het doen van aankopen aan: “Is dit echt nodig, kan ik zonder?” In het laatste geval kunt u de aankoop het beste uitstellen of helemaal niet doen. En je kunt ook een bank kopen, zeker als je geld nodig hebt, bijvoorbeeld via Marktplaats of in een tweedehandswinkel. Onthoud dat luxe artikelen je uiteindelijk niet gelukkiger zullen maken als je de rekeningen niet kunt betalen.€