Bespaar als student op variabele en vaste kosten

Veel jongeren die gaan studeren gaan op zichzelf wonen. Dit doen ze om dichter bij de universiteit te kunnen wonen en reistijd te verminderen, en omdat ze het beu zijn om bij hun ouders te wonen. Er komt veel bij kijken, studenten moeten bijvoorbeeld alles zelfstandig doen. De meeste die op zichzelf gaan wonen, kunnen met de nieuwe taken leven. Het komt echter niet zelden voor dat ze in de schulden komen, waardoor ze geen collegegeld kunnen betalen en geld kunnen lenen om hun studie af te ronden. Een manier om dit te voorkomen is om geld te besparen.

Vaste kostenposten en variabele kosten

Er zijn veel manieren om geld te besparen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaste kosten. Het is net als verzekering en huur om elke maand te betalen. Als u voor dit geld spaart, profiteert u er elke maand van. Er zijn ook variabele kosten zoals gas en boodschappen. Als je voor dit geld spaart, houd je elke maand een beetje geld over.

Eten

Wees je bewust van welk voedsel je koopt. Voor veel bekende merken betaal je extra. Zoek een ander merk, misschien is het eten van dit merk nog gezonder. Ook hebben Aldi of Lidl meestal goedkoper eten met een flinke extra korting. Houd er rekening mee dat ze niet altijd dezelfde producten hebben, dus als je bijvoorbeeld ingrediënten nodig hebt voor een bepaald gerecht, kun je toch naar een andere winkel gaan.

Altijd je eigen eten koken is ook een goede manier om geld te besparen. U kunt bijvoorbeeld veel geld besparen door uw lunch mee te nemen naar de universiteit in plaats van eten te kopen in de kantine. Je kunt ook minder vaak uit eten gaan om geld te besparen.

Je kunt ook een dieet volgen. Zo dwing je jezelf niet om duurdere lekkernijen te kopen. U bespaart veel op alcoholische dranken. Het heeft ook het voordeel dat je direct je gewicht vermindert. Als je wilt diëten, zoek dan de juiste balans want als je niet gezond eet, kun je niet meer optimaal presteren.

levend

Kies een huis

Er zijn veel manieren om geld te besparen in uw huis of appartement. Niet veel ruimte nodig? Dan is het verstandiger om een ​​kleiner appartement te kiezen. Zo bespaart u veel geld op een vaste kostenpost. Het is ook mogelijk om huizen of appartementen van andere universiteiten te bekijken. Als je het niet erg vindt om verder van je oude buurt te wonen, is dit ook een manier om geld te besparen.

Als je iemand goed kent die ook alleen gaat wonen, kun je ervoor kiezen om een ​​huis of appartement te delen. Het is goedkoper omdat u de volledige kosten van het huis of appartement deelt.

Meubilair

Ook op meubels kun je flink besparen. Als je met je ouders uit een oud huis verhuist, zijn er ongetwijfeld een aantal dingen die ongebruikt blijven. Zo kunt u uw oude kledingkast met kleding, bed en bureau meenemen. Als je nieuwe meubels nodig hebt, is het een goed idee om de rommelmarkt of het kortingsgedeelte van IKEA te bezoeken.

Elektra, water, gas en internet

Er zijn veel manieren om de prijzen van deze variabele kosten te verlagen. Zo kun je met water groenten en fruit wassen in een pan met lauwwarm water in plaats van onder de kraan, en let je meer op het waterverbruik bij het kopen van een wasmachine. U kunt korter douchen en vaker op lekkage controleren.

Er zijn ook veel manieren om te besparen op de elektriciteitskosten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat er nooit een ongebruikte adapter in het stopcontact zit, of als je van plan bent om lang te blijven, is het gebruik van zonnepanelen ook een goede optie. Het wordt ook aanbevolen om apparaten die elektriciteit gebruiken en die niet de hele dag aan hoeven te staan, op een aparte stekkerdoos te plaatsen. Zo zet je deze apparaten ’s avonds gemakkelijk uit.

Als je alleen woont, heb je geen groot internetabonnement nodig. Ook op deze vaste kostenpost kun je besparen door te kiezen voor een abonnement met een tragere verbinding. Omdat je alleen woont, heb je geen snelle verbinding nodig om het maximale uit internet te halen. Houd ook je gsm-abonnement bij; als je wat belminuten en MB verbruikt. Dan is er ook de mogelijkheid om prepaid kaarten te kopen. Het moedigt je ook aan om minder belminuten en MB te gebruiken, aangezien er geen vast aantal is dat je per maand moet gebruiken.

Voor warm water is gas nodig. Dit betekent dat je gas kunt besparen door minder warm water uit de kraan of douche te gebruiken. Het dragen van extra kleding en het lager zetten van de verwarming in de winter kan ook gas besparen.

Neem waar je recht op hebt

Als jongere heb je nog recht op allerlei toeslagen, zoals huurtoeslag als je huurt en zorgtoeslag. Ook krijg je kinderbijslag als je jonger bent dan 18 jaar en kun je met je schoolstudentenkaart profiteren van allerlei kortingen.€