Beperk dubbele maandelijkse hypotheeklasten

Heb een nieuw huis gekocht en zit met dubbele woonlasten. Iedere koper let op: een nieuw huis is nog niet opgeleverd of een oud huis is nog niet verkocht. De maandlasten (hypotheek) zijn verdubbeld. Gelukkig kunnen de dubbele maandlasten aanzienlijk worden verlaagd, bijvoorbeeld met de verzekering Overburgins. Maar ook de overbruggingslening, de overbruggingslening, de hypotheekrenteaftrek voor twee woningen en de aflossingsgarantie beperken het risico op dubbele maandlasten.

Mensen zijn terecht terughoudend om een ​​nieuwe woning te kopen als de oude woning nog niet verkocht is. Niemand wil vastzitten met dubbele woonlasten. Soms kom je niet van dubbele maandlasten af: je moet bijvoorbeeld een nieuwe woning kopen vanwege een nieuwe baan. Uw nieuwbouwwoning is nog niet klaar. U was van plan uw oude huis vrij snel te verkopen en nu heeft u uw oude huis nog niet verkocht. Het resultaat: dubbele huisvestingskosten. Een grote hit in de portemonnee.

Aftrek van hypotheekrente

De hypotheekrente is aftrekbaar op beide woningen. Tijdens de overgangsperiode heeft u twee woningen en behandelt de Belastingdienst u als eigenaar van beide woningen. Wel moet de oude woning verkocht zijn in het jaar dat de woning te koop staat, aangezien de hypotheekrente op de oude woning niet de gehele overgangsperiode aftrekbaar blijft. Hypotheekrenteaftrek of niet, je blijft zitten met hogere maandlasten. Wat doe je eraan?

overbruggingskrediet

Je kunt de dubbele maandlasten voorlopig van je spaarrekening afschrijven, maar dat is jammer. Een extra overbruggingskrediet behoort tot de mogelijkheden. U kunt het overbruggingskrediet terugbetalen als uw oude woning is verkocht. U heeft echter nog schulden en betalingsverplichtingen en bent daar niet blij mee.

overgangsverzekering

Het risico van dubbele woonlasten kan met een overbruggingsverzekering verstandig worden beperkt. Voordat u uw nieuwe woning koopt, sluit u een overgangsverzekering af. Dubbele woonlasten worden aanzienlijk beperkt. Want een overbruggingsverzekering bij dubbele hypotheeklasten kost 60% van het (bruto) maandbedrag. Als de dubbele woonlasten gedurende 12 weken een feit zijn, wordt de transitieverzekering voor maximaal een jaar uitbetaald. Dit is een goede optie, zelfs als het oude huis nog niet is verkocht.

Afwerkingsgarantie

Voor degenen die een nieuw huis hebben gekocht en het oude huis hebben verkocht, is het belangrijk dat het nieuwe huis binnen de afgesproken tijd wordt opgeleverd. een opleveringsgarantie voorkomt (of beperkt in ieder geval de duur ervan) dubbele woonlasten. Met een bouwverzekering is de nieuwe woning op tijd klaar, ook als de aannemer failliet gaat.

Overgangsgarantie

Dubbele woonlasten zijn minder ingewikkeld met een doorgeefgarantie. De woningverkoper biedt de koper een overgangsgarantie en vergoedt de dubbele woonlasten van de koper. Een overbruggingsobligatie wordt veel gebruikt en is een redelijk adequaat antwoord op een woningmarkt die in het voorjaar in een dip zat. De huizen bleven onverkocht, ook de verkoper moet iets doen. Kopers aarzelden om te kopen en de overgangsgarantie overbrugt de kloof tussen koper en verkoper.

Tips in één oogopslag