Beleggingscursus

Veel mensen die beginnen met beleggen weten niet wat ze doen. Voordat u naar de beurs gaat, is het daarom raadzaam om een ​​beleggingscursus te volgen. Hier leer je de belangrijkste dingen om op te letten. Er zijn veel partijen in Nederland die deze cursus aanbieden. Lees er alles over in dit artikel.

Als u van plan bent zelf te beleggen, kan het handig zijn om vooraf een beleggingscursus te volgen. Veel beleggers beginnen zonder ervaring op de aandelenmarkt en verliezen daarom vaak in het begin. Als ze winst maken, is het vaak meer geluk dan slimheid. In de beleggingscursus leert u wat u kunt verwachten bij het beleggen in bepaalde aandelen.

Thuiscursus

Er zijn veel verschillende cursussen en er is veel variatie tussen de cursussen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de cursus thuis te leren van de LOI-cursus. Deze cursussen duren gemiddeld zes tot negen maanden, afhankelijk van je studietempo.

Inhoud beleggen cursus

De cursus omvat veel, na negen maanden weet je alles wat belangrijk en nodig is om winst te maken op de aandelenmarkt. Onderwerpen waar u meer over leert zijn onder meer aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, opties en futures. Aan het einde van de cursus zou u alle voor- en nadelen moeten kennen. Ook leer je prijspatronen te herkennen en trendanalyses uit te voeren. Wie op zoek is naar winst, moet zich ook bewust zijn van de onderliggende economische bewegingen.

De Open Universiteit

Naast LOI zijn er ook partijen die cursussen aanbieden om zelf bij te wonen. Een partij die dit doet is de Open Universiteit. Ze hebben een cursus van zes avonden. Deze cursus legt het doel van beleggen uit, wat verstandig is om te beleggen en hoe u het beste kunt beleggen. Het vierde deel van de cursus gaat over beleggen en psychologie. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van videobeelden.

Studie plan

Een andere partij die cursussen aanbiedt is Studieplan. Dit is een cursus die twee maanden duurt en waarvoor je een echt diploma krijgt. Dit is een erkend SEFD-diploma. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om vooraf een proefles aan te vragen en hebben tevens de mogelijkheid om gratis een proefexamen af ​​te leggen voor het officiële examen. Zo garandeert het studieplan de beste voorbereiding.€