Beleggingen in vreemde valuta

Steeds meer mensen investeren in vreemde valuta. Er kan goed geld verdiend worden door dollars, yens, franken, kronen en ponden te kopen en verkopen. Tegelijkertijd zijn er risico’s. Als je snel geld wilt verdienen, kun je een turbo kopen. Een andere mogelijkheid is om een ​​rekening in vreemde valuta te openen. Dat kan onder andere bij ING Bank, ABN-Amro, Rabobank, SNS Bank en Aegon.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor beleggingen in vreemde valuta. Hier zijn verschillende redenen voor. De eerste reden is dat veel beleggers het vertrouwen in aandelen hebben verloren. Als gevolg van de kredietcrisis en later de eurocrisis kelderden de aandelenkoersen en raakten veel beleggers hun geld kwijt. De tweede reden voor de nieuwe interesse is dat er de afgelopen jaren veel volatiliteit is geweest op de valutamarkt. Veel bewegen betekent ook veel mogelijkheden voor mensen om geld te verdienen. Tegelijkertijd neemt ook het risico op verlies toe. Daarom is het raadzaam voorzichtig te zijn bij het beleggen in vreemde valuta. Begin pas als je de kennis hebt.

Beleggingen in vreemde valuta

De afkorting die vaak wordt gebruikt voor beleggen in vreemde valuta is Forex. Het staat voor vreemde valuta. De meeste mensen die in vreemde valuta beleggen, doen dat in meerdere valuta. Dit zijn de Amerikaanse dollar, de euro, de Zwitserse frank, de Japanse yen, het Britse pond en de Australische dollar. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om in andere valuta te beleggen, zoals Noorse kronen, Canadese dollars, Turkse lira of Zuid-Afrikaanse rand. Meestal heeft u een beleggersrekening nodig om in deze valuta te handelen. Houd er rekening mee dat u transactiekosten moet betalen. Als u een langetermijnbelegger bent, is het verstandig om de ontwikkeling van individuele economieën te volgen. Wanneer de export van een land toeneemt, betekent dit meestal dat ook de vraag naar de valuta toeneemt. Daarna zal de waarde ervan toenemen.

Investeringen turbo

Mensen die snel veel geld willen verdienen kunnen turbo gebruiken. Er zijn echter ook grote risico’s. Bij turbo betekent het eigenlijk dat je zelf één euro investeert en de bank de rest inlegt. Als voorbeeld: u investeert zelf tien euro en de bank voegt daar tien euro aan toe. Dit betekent dat elke keer dat je tien cent verdient, een bepaalde munt die je hebt gekocht, een cent meer waard wordt. Dit ontwerp wordt ook wel een hefboomontwerp genoemd. Bij dit type belegging bestaat echter het risico dat u ook voor verliezen betaalt. Is een bepaalde munt meer waard, dan ben je dat bedrag aan de bank verschuldigd.

Open een rekening in vreemde valuta om te beleggen

Een andere manier om in vreemde valuta te beleggen, is door een bankrekening in vreemde valuta te openen. Dit kan bij de meeste banken. Soms moet u kunnen aantonen dat u ondernemer bent en handelt met een bepaald land. Meestal kunt u een rekening in vreemde valuta openen bij ING Bank, ABN-Amro, SNS Bank, Aegon en Rabobank. U kunt bijvoorbeeld een rekening openen in Zwitserse franken of Amerikaanse dollars. U kunt dan geld overboeken van uw betaalrekening naar een rekening in vreemde valuta. U kunt dan uitbetalen wanneer een bepaalde munt waardevoller wordt. Houd er rekening mee dat banken elke keer transactiekosten in rekening brengen. Dit doen ze meestal om te voorkomen dat mensen de rekening als beleggingsrekening gebruiken.€