Beleggingen in Noorse kronen

De belangstelling voor beleggen in de Noorse kroon groeit onder beleggers. Dit is een aantrekkelijke manier om geld te verdienen, aangezien de kroon een zeer stabiele valuta is. Dit is mede te danken aan de sterke economie van Noorwegen. De dollarkoers en de eurokoers staan ​​onder druk. Beleggers zijn daarom op zoek naar alternatieven. U kunt direct op de beurs in Noorse kronen beleggen of door een rekening in vreemde valuta te openen bij uw bank.

De belangstelling van beleggers om hun geld in de Noorse kroon te investeren is toegenomen. Er is sprake van een massale uitstroom van geld naar Noorwegen. Dat komt doordat beleggers sinds de kredietcrisis veel van hun vertrouwen in grote aandelen hebben verloren. Wat is er aan de hand? In 2008 stortte de Amerikaanse huizenmarkt in. Daardoor konden veel huiseigenaren hun hypotheek niet betalen. Hierdoor kwamen verschillende banken in de problemen. Verschillende banken gingen failliet en verschillende regeringen moesten andere banken redden. De aandelenmarkten over de hele wereld daalden. Beleggers verloren daardoor veel geld. De kredietcrisis in 2011 werd gevolgd door de eurocrisis. Daardoor verloren sommige beleggers opnieuw veel geld.

Beleggingen in Noorse kronen

Beleggers gingen op zoek naar alternatieve manieren van beleggen waarmee ze geld konden verdienen. Ze kwamen onder meer in vreemde valuta. Het voordeel van beleggen in valuta is dat er altijd evenveel mensen geld verdienen als er mensen zijn die geld verliezen. In het geval van de aandelenmarkt kan het gemakkelijk gebeuren dat bijna iedereen geld verliest. Bijvoorbeeld: Persoon A belegt in Noorse kronen en betaalt in euro’s. Persoon B investeert euro’s en koopt ze met Noorse kronen. Als de Noorse kroon stijgt, wint persoon A en verliest persoon B. Het enige waar ze mee te maken hebben zijn de transactiekosten. Wanneer iemand een bepaalde valuta koopt, betalen ze een makelaar of bank een klein percentage van de kosten van de transactie. Deze kosten kunnen echter aanzienlijk stijgen als hij veel vaker handelt.

Noorse economie

De Noorse kroon is bijzonder aantrekkelijk omdat Noorwegen een van de meest stabiele economieën van Europa is. De overheid heeft veel extra inkomsten omdat ze veel geld ontvangt van de olie- en gasverkoop. De staat heeft zelfs een apart fonds vol miljarden kronen om de verwachte vergrijzing van de bevolking op te vangen. Het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking is het hoogste ter wereld. Tegelijkertijd is de werkloosheid erg laag, maar Noorwegen is ook van mening dat het niet meeging met de euro. De euro heeft de afgelopen jaren veel onder druk gestaan ​​doordat verschillende landen zoals Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland, Italië en België in financiële moeilijkheden kwamen. Hierdoor steeg de rente op staatsobligaties fors. Rijkere eurolanden als Nederland en Duitsland moesten ingrijpen. Ook de waarde van de Amerikaanse dollar staat onder druk. Dit komt door de stijgende werkloosheid en de stijgende staatsschuld. In de zomer van 2011 verlaagden kredietbeoordelaars zelfs de rating van de VS. Dit was nog nooit eerder gebeurd. Nu de dollar en de euro onder druk staan, kijken beleggers naar andere valuta’s, waaronder de Noorse kroon. Van 2008 tot 2011 is de waarde van de kroon ten opzichte van de euro met 25 procent gestegen.

Een rekening in vreemde valuta openen in Noorse kronen

Er zijn verschillende manieren om in Noorse kronen te beleggen. Meestal is de beste manier om ze rechtstreeks van de beurs te kopen. Het enige dat u hoeft te doen, is een beleggingsrekening openen. Een andere manier om in Noorse kronen te beleggen, is door een rekening in vreemde valuta te openen in Noorse kronen. U kunt uw geld daar plaatsen en wachten tot de kroon in waarde stijgt. Meestal kunt u een rekening in vreemde valuta openen bij de meeste Nederlandse banken, zoals ING Bank, Aegon, SNS Bank, ABN Amro en Rabobank.€