Beleggingen in aandelen en beleggingsfondsen

beleggen in aandelen; veel Nederlanders doen, hebben het gedaan of zouden het niet moeten doen. Maar wat zijn aandelen om in te beleggen? Simpel gezegd, aandelen zijn niets meer dan eigendomsrechten in een bedrijf. Mensen die aandelen in een bepaald bedrijf hebben, zijn samen met andere aandeelhouders de economische eigenaren van dat bedrijf en hebben meestal hetzelfde doel: winst maken met die aandelen.

Promoties en retouren

Rendement op aandelen bestaat uit twee componenten: enerzijds de mogelijke waardestijging van het aandeel gedurende de periode dat u het bezit, en anderzijds de periodieke winstuitkering die u ontvangt als de bedrijf maakt natuurlijk winst. Als het bedrijf in de problemen komt, kan het rendement ook omslaan in een verlies. In dit artikel geven we advies over verschillende aspecten van beleggen of handelen in aandelen.

Aandelen kopen

Veel beleggers vragen advies over aandelen. Het is niet realistisch om op korte termijn veel geld te verdienen met beleggen in aandelen, dus een goed advies is erg belangrijk om te voorkomen dat u kapitaal verliest in plaats van het op te bouwen. Als u van plan bent aandelen te kopen, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden:

Neem dit advies in overweging, want u kunt uw investeringsavontuur goed beginnen. Maar nogmaals: de aandelenmarkt is geen plaats om snel rijk te worden, en er zijn geen garanties.

Pagina’s voor aandeleninvesteringen

Goed aandelenadvies kan natuurlijk van beleggingsadviseurs komen, maar als u de zaken onder controle wilt houden, zijn er veel beleggingsmagazines die een adviserende rol spelen. Deze tijdschriften zijn voornamelijk gericht op langetermijninvesteringen (één tot vijf jaar) en kunnen u helpen bij het kiezen van aandelen met het meeste potentieel. Ervaren analisten maken prognoses voor de komende jaren en in veel gevallen zijn dit soort tijdschriften gespecialiseerd in een bepaalde branche of beleggingsmethode. Wilt u kortlopend voorraadadvies, dan kunt u terecht bij online diensten die advies geven op basis van technische analyse. Dit betekent dat op basis van deze analyse wordt voorspeld in welke richting de prijzen van individuele aandelen zullen bewegen. In veel gevallen zijn deze diensten ook gespecialiseerd in een bepaalde branche en informeren ze u via e-mail over realtime aandelenkoersen. Daarna kunt u beslissen om zelf te kopen of te verkopen.

Veiliger beleggen door een beleggingsfonds te kiezen

Door deel te nemen in een beleggingsfonds kunt u goed en relatief veilig beleggen. Zeker als je zelf niet veel weet van beleggen, dan is meedoen in zo’n fonds een goede manier. Fondsen bestemd voor particulieren worden door bijna alle banken in Nederland aangeboden. Maar wat is een investeringsfonds precies? Een investeringsfonds moet een ontmoetingsplaats zijn voor investeerders. Op dat moment wordt het geld van alle beleggers gebundeld in één bepaald fonds. Met het geld dat deze groep beleggers samen inbrengt, kopen en verkopen professionele beleggers vervolgens zogenaamd fondskapitaal, aandelen of obligaties, om een ​​bepaald rendement voor de beleggers te behalen. Afhankelijk van je beoogde doel zul je een keuze moeten maken uit een van de vele fondsen op de markt. Met behulp van dit artikel willen we je wat advies geven over het kiezen van een fonds, en waar en hoe je aanvullend advies kunt krijgen.

Advies over een geschikt beleggingsfonds

Het is niet eenvoudig om het juiste beleggingsfonds voor u te kiezen. Er zijn er veel, de hoogte van het risico varieert sterk en inzicht in het nettorendement is niet altijd beschikbaar. Om een ​​goed fonds te vinden, kun je op verschillende punten letten:

Dit advies geeft u een beter inzicht in de beschikbare fondsen en de verschillen daartussen. U kunt dan advies vragen over de voor u meest geschikte middelen. Houd er rekening mee dat er niet zoiets bestaat als de beste investering. Het is echter mogelijk om binnen een bepaalde categorie aandelen of obligaties een goed, relevant en kansrijk beleggingsfonds te vinden.

Advies voor beleggingsfondsen krijgen

In deze moderne tijd vind je beleggingsadviezen eenvoudig op internet; Websites van Fundix, Independer en Morningstar zijn aan te raden, maar de vraag is of je alle beleggingswebsites blindelings kunt vertrouwen. Er zijn eigenlijk goede sites, waaronder de hierboven genoemde, maar ook betrouwbare. Als u zelf niet over de kennis beschikt, kunt u beter eerst advies inwinnen bij een financieel adviesbureau of bankadviseur. Een andere manier om aanvullend advies te krijgen, is door u te abonneren op een beleggersmagazine of beleggersnieuwsbrief. Ze zijn op grote schaal beschikbaar in zowel papieren als digitale formaten. Hier krijg je allerlei tips waar je je voordeel mee kunt doen.€