Beleggen: wat private equity werkelijk is

Private equity is niet langer een nieuw fenomeen. Private equity partijen slaan regelmatig op de trom op de beurs. Hoe private equity werkt en wat het betekent voor mensen die willen investeren. Deze partijen kunnen de waarde van uw investering aanzienlijk verhogen en zo voor extra rendement zorgen. Er zijn mogelijkheden om elk jaar zoveel geld te verdienen door te beleggen op de aandelenmarkt.

Wat is particulier vermogen?

Over private equity bestaan ​​veel misverstanden. Sommigen vergelijken ze met hedgefondsen. Ze werden zelfs sprinkhanen genoemd. Er zijn verschillende definities van private equity in omloop. Ik hou van de brede definitie die twee groepen private equity-bedrijven scheidt:

Hedgefondsen

Private equity verschilt over het algemeen op verschillende manieren van hedgefondsen:

Investeringen door private equity partijen

Er zijn verschillende redenen waarom private equity partijen de afgelopen jaren terrein hebben weten te winnen. Ze zijn bijna niet meer voor te stellen. Enkele redenen voor hun optreden:

Voordelen van private equity financiering

Het grote voordeel van een private equity partij is dat het de overgenomen onderneming dwingt tot veel meer. Slaap is uitgeschakeld. Er moeten verbeteringen worden aangebracht die uiteindelijk de waarde van het bedrijf zullen verhogen. Bovendien brengt de private equity-kant geld met zich mee, waardoor het bedrijf kan profiteren van groeimogelijkheden die voorheen niet beschikbaar waren. De doelen zijn weer duidelijk.

Nadelen van private equity

Ook de financieringsmethode met private equity is een achilleshiel. Als de rente stijgt, zijn leningen moeilijker te verkrijgen en worden nieuwe investeringen afgedwongen. De krediet- en hypotheekcrisis in de VS heeft (tijdelijk) veel kanten aan het probleem gebracht, maar wederom zijn er veel kansen op mooie inkomsten.

Slot

De tijd zal leren of de opmars van private equity meer is dan een hype. Het lijkt zo. Het feit dat private equity partijen vooraf hun due diligence doen en op zeer korte termijn minder te produceren hebben, maakt hen veel minder kwetsbaar dan hedgefondsen. Zo investeert pensioenfonds ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, 500 miljoen euro in microkredieten via de private equity partij Catalyst Microfinance Investors, CMI. Particulieren kunnen natuurlijk ook beleggen in private equity.€