Beleggen volgens de strategie van Warren Buffett

Warren Buffett wordt beschouwd als ’s werelds meest succesvolle belegger. Hij is momenteel de rijkste persoon ter wereld, slechts iets rijker dan Bill Gates. En de strategie die hij gebruikt om zijn investeringen te organiseren is heel eenvoudig. Je hoeft zeker geen hoog niveau van economische kennis te hebben om dit te begrijpen.

Kies een bedrijf met een product dat u begrijpt

Een van de eerste regels is deze: investeer alleen in bedrijven waarvan je begrijpt hoe ze geld verdienen. Hier gebruikt hij het voorbeeld van Coca Cola. Coca cola verdient geld door cola te verkopen, dat is zeker. Hij negeert bedrijven waarvan Warren Buffett niet precies begrijpt hoe ze geld verdienen. De internetbubbel is dus helemaal aan hem voorbijgegaan.

Kies een bedrijf met een uniek product

Investeer in een bedrijf met een uniek product. Ook hier komt Coca-Cola om de hoek kijken. Mensen kopen cola omdat ze cola lekkerder vinden dan andere merken en bereid zijn er wat meer voor te betalen. Bij luchtvaartmaatschappijen is de situatie bijvoorbeeld anders. Ze bieden een vergelijkbaar product en mensen kiezen vooral op prijs. Daarom is de concurrentie erg sterk.

Kies een bedrijf dat dividend uitkeert.

Bedrijven proberen altijd hun dividenden elk jaar te verhogen, zodat uw winst elk jaar groeit.

Koop aandelen als ze goedkoop zijn.

Bedrijven kunnen erg stabiel zijn, maar de prijzen zijn dat vaak niet. Beleggers laten zich leiden door het sentiment en als gevolg daarvan dalen ook de aandelenkoersen van winstgevende bedrijven in recessieomstandigheden. Dit is het perfecte moment om ze goedkoop te kopen. De tijden dat iedereen het heeft over beleggen op verjaardagen en de prijzen erg hoog zijn en het lijkt erop dat het alleen maar beter kan worden, is niet het juiste moment om te beginnen met beleggen. Het kan bijna alleen maar naar beneden. Tijden waarin het slecht gaat en beleggen een vies woord is, zijn geweldige tijden om aandelen te kopen. Uiteraard in een stabiel bedrijf dat niet zomaar failliet gaat. Informatie over beursgenoteerde ondernemingen is te vinden op diverse financiële websites. Bijvoorbeeld IEX. Jaarrekeningen zijn altijd te vinden op de websites van de bedrijven zelf.

Verkoop van aandelen

Warren Buffett biedt ons geen strategie om op het juiste moment te verkopen. Hij koopt aandelen om aan te houden en herbelegt de dividenden altijd. Hij bezit nog steeds de eerste aandelen die hij als tiener kocht. Voor hem is beleggen een spel. Hij woont nog steeds in hetzelfde huis dat hij 40 jaar geleden kocht voor $ 31.500. Je kunt natuurlijk zelf een strategie bedenken. U kunt uw aandeel verkopen na een X aantal jaren of wanneer het een bepaald percentage winst heeft opgeleverd.

Andere tips

Beleg alleen met geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen. Zelfs als je het bedrijf grondig hebt onderzocht en denkt dat het aandeel goedkoop is, kan het altijd eerst nog iets verder dalen. Op de lange termijn zal het betalen van dividend u meestal een positief rendement opleveren, en het zou zonde zijn om het op een slecht moment te moeten verkopen omdat u geld hard nodig heeft.

beleggingsrekening

Zodra u een bedrijf heeft gevonden waarin u wilt beleggen, kunt u een beleggingsrekening openen. U heeft helemaal geen kapitaal nodig om in aandelen te beleggen. Houd er rekening mee dat u voor elke bestelling transactiekosten moet betalen, dus het kopen van slechts 1 enkel aandeel wordt relatief duur. De bank rekent ook een holding fee, dus houd daar rekening mee. Vanwege aanhoudingskosten en transactiekosten is het de moeite waard om verschillende banken met elkaar te vergelijken.

Veel succes met beleggen, volgens Warren Buffett.€