Beleggen via ABN AMRO (kosten en opties)

Bij ABN AMRO kunt u ervoor kiezen om zelf te beleggen (zelfstandig beleggen) of beheerd beleggen (geassisteerd beleggen). Het type investering dat u kiest heeft een ander prijskaartje, maar dat geldt ook voor het comfort. Als u ABN AMRO voor u laat beleggen, heeft u in veel gevallen geen omkijken meer naar beleggen. De experts van ABN AMRO nemen u immers veel werk uit handen. Bij zelfstandig beleggen bent u aan de beurt en volledig verantwoordelijk voor de beleggingen die u kiest. Hoe gaat u beleggen in ABN AMRO?

Beleggingsmogelijkheden bij ABN AMRO

Kiest u voor ABN AMRO of een andere broker?

Er zijn verschillende brokers waarmee u kunt beleggen. Bink, DeGiro, Lynx, Flatex zijn bekend, maar er zijn er meer. Maar u hoeft geen andere broker te zoeken als u uw geldtransactie doet zoals bij een bank als ABN AMRO. Het voordeel van beleggen in de bank waar uw inkomsten worden gegenereerd en waar u andere geldtransacties doet, is dat u geen geld hoeft over te maken naar een andere bank of broker. Uw geld is immers direct beschikbaar. Een beleggingsrekening openen bij ABN AMRO is eenvoudig en u kunt aan de slag. Of u kunt de experts van ABN AMRO voor u laten beleggen.

Zelfstandig beleggen

Er zijn genoeg mensen die hun investeringen niet willen doorgeven, maar zelf willen investeren. Ze zitten het liefst zelf aan het stuur en zijn vaak ook bereid te investeren. Investeren in jezelf kan natuurlijk veel tijd kosten, maar het is voor velen ook leuk. U kunt op twee manieren zelfstandig beleggen in ABN AMRO:

Zelfbeleggingsbasis (aandelen, fondsen, trackers)

Met zelfbeleggen belegt u tegen lage kosten in veel aandelen, ETF’s en beleggingsfondsen. Je betaalt geen maandelijks bedrag (vast bedrag per maand), maar per transactie. Daarnaast brengt ABN AMRO administratiekosten in rekening. U kiest zelf het aandeel, geeft de prijs op en drukt op kopen of verkopen. Zodra de bestelling is voltooid, zijn uw aandelen zichtbaar in uw portefeuille. U kunt uw beleggingen volgen via Internet Bankieren en Mobiel Bankieren. Een dagelijkse order die tijdens de handel wordt ingevoerd, is alleen geldig voor die dag. Vaak is het veilig om voor een dagbestelling te kiezen, maar je kunt ook aangeven dat je de bestelling langer wilt laten staan. U kunt de bestelling ook gemakkelijk overdag annuleren, zolang de bestelling nog niet is uitgevoerd.

Eigen investeringskosten op basis van ABN AMRO, 2021

soort kosten som
Servicekosten 0,2% van de waarde van uw beleggingsportefeuille tot 100.000 euro. Vanaf € 100.000 zijn de servicekosten 0,12%, vanaf € 400.000 zijn de servicekosten 0,06%
Transactiekosten per bestelling Gepoolde fondsen: Geen transactiekosten.
Lokale acties: € 5,00 + 0,05% van de orderwaarde, per bestelling.
Buitenlandse acties: €10 + 0,10% van de orderwaarde, per bestelling.
ETF: €5 + 0,05% van de orderwaarde, per order.

Zelf beleggen plus (o.a. beleggingsproducten zoals opties en turbo)

Zelfbeleggen plus is bedoeld voor een actieve belegger die wil kiezen uit een breder aanbod aan beleggingen dan alleen het basisaanbod. Ook kunt u in beleggingsproducten als obligaties, opties en Turbo handelen. Je kunt gebruiken
Transactiekamer
als het beleggingsplatform van ABN AMRO met uitgebreide tools, technische analyse en realtime koersinformatie. Ook hier kunt u kiezen voor dagopdracht of doorlopende opdracht. Annuleren is eenvoudig. Met het pluspakket heeft u toegang tot meer informatie om goed te beleggen. Dit pakket is niet duurder vanwege de transactie, maar omdat er een maandelijkse vergoeding (servicekost) is van 4 euro per maand:

Investeringskosten plus ABN AMRO, 2021

soort kosten som
Servicekosten € 48 per jaar plus een percentage van uw beleggingswaarde: 0,20% voor aandelen tot € 100.000, 0,12% voor aandelen van € 100.000 tot € 400.000 en 0,06% voor aandelen vanaf € 400.000
Vergoeding voor transactiediensten Gepoolde fondsen: Geen transactiekosten.
Promoties in Nederland: € 4,00 per bestelling + 0,04% van de orderwaarde en maximaal € 150.
Promoties in het buitenland: € 4,00 per bestelling + 0,04%.
Opties: € 2,25 per contract (contract 1 t/m 20), € 1,95 per contract (vanaf contract 21).
Turbo: € 4,00 per bestelling + 0,04% (maximaal € 150).
Obligaties: € 4,00 per bestelling + 0,04% (maximaal € 150).

Beheerde beleggingen in ABN AMRO

Bij gericht beleggen wordt samen met u een profielfonds geselecteerd dat uw beleggingsdoelen binnen de gestelde beleggingshorizon moet kunnen realiseren. Je profiel kan naar wens worden aangepast. Experts van ABN AMRO beleggen voor u. Er zijn zes profielfondsen waaruit u kunt kiezen en ze verschillen in het risico dat u bereid bent te nemen en waarin u wilt beleggen. Transactiekosten zijn afhankelijk van het profielfonds en variëren van 0,57% (profielfonds 1) tot 0,92% (profielfonds 6).

Kosten beleggingen beheerd door ABN AMRO, 2021

soort kosten som
Servicekosten 0,25%
Transactiekosten afhankelijk van het profielfonds

Vermogensbeheer ABN AMRO

Fondsbeheer is mogelijk vanaf € 50.000. Vanaf € 500.000 is dat ABN AMRO MeesPierson Private Banker. Bij vermogensbeheer heeft u uw eigen vermogensspecialist als aanspreekpunt. Uw beleggingsprofiel wordt gecreëerd en binnen dit profiel spreidt ABN AMRO risico’s door naast aandelen wereldwijd te beleggen in obligaties en alternatieve beleggingen. Bespreek met uw bankier de kosten die aan dit soort investeringen zijn verbonden.

Lees verder