Beleggen in slimme gestructureerde beleggingsproducten

Gestructureerde beleggingsproducten worden gebruikt om veel geld te verdienen op de aandelenmarkt en zijn derivaten. Dit zijn beleggingsproducten die uit meerdere producten kunnen bestaan, het zijn beleggingen op maat. Wanneer je op deze manier op de beurs belegt, worden verschillende beleggingsinstrumenten slim gecombineerd om een ​​maximaal rendement te behalen. Zo kunnen uiterst slimme constructies sterke resultaten behalen op de beurs. Dit neemt u als belegger veel werk uit handen. Vraag ernaar bij de bank en bescherm zo uw investering.

Slim beleggen op de aandelenmarkt met derivaten

Beleggen in slimme gestructureerde beleggingsproducten

De vraag naar gestructureerde beleggingsproducten neemt toe naarmate de belegger meer risico wil lopen. Na een crash of het barsten van de zeepbel stappen beleggers over op gegarandeerde beleggingsproducten. Wat met alleen aandelen of obligaties minder makkelijk te bereiken is, is vaak wel mogelijk met gestructureerde beleggingsproducten. Dat wil zeggen, professionals. Goed rendement met acceptabel risico. Dat wil iedereen toch?

Groei van gestructureerde beleggingsproducten op de beurs

Dit verklaart de grote vooruitgang van gestructureerde beleggingsproducten. Naar schatting zijn er sinds 1995 bijna 400.000 gestructureerde producten aangeboden, met een waarde van € 1.100 miljard.

Notities, wat zijn dat?

Opmerking of gestructureerde producten zijn aangepaste pakken met meerdere raketten. Wilt u uw beleggingsportefeuille bijvoorbeeld afdekken tegen koersdalingen, dan zult u aanvullende dekkingen moeten aanschaffen via derivaten zoals opties of turbo’s of sprinters. Dit soort aspecten kunnen direct in een notitie worden opgenomen. Als u weet wat de gewenste looptijd is, uw risicoprofiel, gewenst rendement en aandelen bekend zijn, is het mogelijk om een ​​cocktail te creëren die zoveel mogelijk aan deze wensen voldoet. In feite is de lucht ook de limiet.

KISS is ook een goed principe in de uitwisseling

Houd het simpel, hier is de kunst. Houd daarnaast de beheerskosten scherp. Het is niet moeilijk om een ​​zeer complex beleggingsproduct te creëren dat rendementen wegvreet met beheer- en transactiekosten. Dit is niet alleen prettig voor de klant, maar eigenlijk ook voor de leverancier van het product. Dit laatste dreigt door sommige dienstverleners te worden vergeten. Grote fout. Op korte termijn kan het immers goed zijn voor de dienstverlener om de investeringskosten te verhogen, maar als de klant zich dat realiseert, komt hij niet meer terug. Het zorgt voor opschudding en ga zo maar door. En misschien nog wel negatiever is dat het beprijzen van complexe beleggingsproducten veel moeilijker is voor de productaanbieder. Het product wordt immers geleverd met garanties die moeten worden nagekomen.

ABN AMRO en BNP Paribas

ABN AMRO en BNP Paribas bieden een aantal gestructureerde beleggingsproducten aan, waaronder een promesse. Een hoogrentende obligatie is een combinatie van een obligatie en een optie. Deze groep notities bevat autocall-notities en geheugenvouchernotities. Het obligatiegedeelte zorgt ervoor dat de hoofdsom op de eindvervaldag kan worden terugbetaald. Het optiegedeelte is voor winst. Ondertussen is het biljet gevoelig voor veranderingen in rentetarieven, omdat het deels als obligaties zal presteren. Als de rente daalt, zal de prijs van het biljet in de tussentijd stijgen. Omgekeerd zullen prijsbewegingen optreden wanneer de rente stijgt. Meer informatie en uitleg over deelname aan elke obligatie vindt u in het prospectus of de brochure van de betreffende obligatie. Zo is de waardeontwikkeling van de optie afhankelijk van de resterende looptijd, de koersontwikkeling van het betreffende aandeel en de mate waarin het biljet aan het aandeel is gekoppeld.

Slot

Gestructureerde beleggingsproducten kunnen een mooie aanvulling zijn op uw beleggingsstrategie. Er zijn veel goede producten te koop en veel goede vermogensbeheerders die u goed kunnen informeren en uw wensen kunnen beantwoorden. Ik heb hierboven verschillende gerenommeerde dienstverleners genoemd. Ga nooit blind in, maar informeer je goed. Ook via internet. Controleer altijd hoe ver de garantie van een product reikt, want bij hoge volatiliteit op de aandelenmarkt kan de garantie soms tegenvallen. Laat u dus goed informeren.

Lees verder