Beleggen in omgekeerd converteerbare obligaties

Investeren in converteerbare obligaties, beleggen in converteerbare obligaties? Met converteerbare obligaties kunt u veel geld verdienen. Hedgefondsen zijn er ook dol op. Er zijn twee soorten converteerbare obligaties: gewone en omgekeerd converteerbare obligaties. Welke obligaties u bezit, bepaalt wie het recht heeft om bij een conversie van aandelen te wisselen. Knock-out, knock-out? Kies dus voor een verzekerde belegging, kies voor converteerbare obligaties.

Converteerbare obligaties, wat zijn dat?

Converteerbare obligaties
biedt de mogelijkheid om in beide richtingen te eten. U bent eigenaar van de obligatie en hebt tegelijkertijd het recht om het effect om te zetten in aandelen. Als de prijs van het onderliggende aandeel stijgt, kun je veel geld verdienen door het om te zetten in aandelen. Het aantal aandelen dat u kunt kopen met een converteerbare obligatie is vooraf bepaald. Een converteerbare obligatie geeft de obligatiehouder een betere bescherming tegen risico’s. Bovendien kunt u veel hogere winsten behalen als u de mogelijkheid heeft om obligaties om te zetten in aandelen.

Wat zijn de voordelen van een converteerbare obligatie?

Een convertible biedt zowel de zekerheid van een obligatie als het prijspotentieel van het onderliggende aandeel. Als het onderliggende aandeel slecht is, converteer dan niet. In de tussentijd ontvangt u aan het einde van de looptijd de afgesproken couponrente en het gegarandeerde inlegbedrag. Maar als de koers van het onderliggende aandeel stijgt, kunt u de converteerbare obligatie omruilen voor aandelen tegen een vooraf afgesproken conversieprijs.

De convertible en de effecten van inflatie

Het converteren van een convertible wordt interessant als de koers van de wisselkoers lager is dan de waarde van het aandeel zelf op het moment van conversie. Zelfs als de inflatie stijgt en de inflatieverwachtingen toenemen, worden swaps voor aandelen meestal aantrekkelijk.

Hedgefondsen en converteerbare obligaties

Geen wonder dat beide hedgefondsen deze convertibles nauwlettend in de gaten houden. Als de convertible de houder een ruiloptie biedt en de ruil dus geen verplichting is, krijgt de houder de nominale waarde van de obligatie op de eindvervaldag. In dat geval, als je niet te veel koopt, kan het gewoon beter zijn dan verwacht. Bij reverse convertibles ligt dat anders.

Omgekeerd converteerbare obligaties, omgekeerd converteerbare obligaties

Bij een converteerbare obligatie is de houder van het effect aansprakelijk. Hij beslist of hij de obligatie wil omzetten in aandelen. Het is te vergelijken met een obligatie in combinatie met een optie of garantie die u al dan niet kunt uitoefenen. Bij
converteerbare cabrio’s
, reverse converteerbare obligaties, is het de beurt aan de emittent. De instelling die de obligatie heeft uitgegeven bepaalt of deze wordt omgezet in aandelen. En het zal duidelijk zijn dat de belangen van de houder en de uitgever grotendeels tegengesteld zijn. De emittent is vooral geïnteresseerd in het omzetten van de obligatie in aandelen als de prijs sterk is gedaald. Dan is het een goedkope manier om schulden om te zetten. De obligatiehouder wil natuurlijk dat de prijzen stijgen. Reverse convertibles hebben vaak een beperkte looptijd en het risico dat een uitkering lager is dan de nominale waarde van de obligatie ligt volledig bij de obligatiehouder.

Soorten converteerbare cabrio’s

Er zijn drie verschillende soorten cabrio’s:

  1. Conventionele omkeerbare cabrio’s.
  2. Knock-in cabrio’s.
  3. Knock-out cabrio’s.

De
Conventionele omkeerbare cabrio’s
heeft gedurende de gehele levensduur van de obligatie dezelfde vorm. De Uitgevende Partij bepaalt of de betaling in contanten of in aandelen zal plaatsvinden. Dit ongeacht de mate van stijging of daling van de aandelenkoers.

De
Knock-in omkeerbare cabrio’s
worden reverse convertibles zodra de prijs van het onderliggende aandeel een vooraf bepaald niveau doorbreekt. Het conversiemechanisme, de barrière, wordt bijvoorbeeld geactiveerd wanneer het aandeel nog 75% van zijn vorige waarde heeft. Als een dergelijke vooraf bepaalde limiet niet wordt overschreden op de eindvervaldag, wordt de Knock-in Convertible een gewone obligatie die a pari betaalbaar is.

De
Knockout Convertible Convertibles
. Als de prijs van het onderliggende aandeel uitbreekt en stijgt tot bijvoorbeeld 135% van de vorige waarde, wordt de Knock Out Convertible een gewone obligatie die tegen pari kan worden afgelost. Als het aandeel niet splitst, wordt het een reverse convertible zoals advertentie 1.

Beleggen in converteerbare obligaties, reverse converteerbare obligaties

Dit zijn allemaal intrigerende mogelijkheden om te investeren en een optimaal rendement op uw vermogen te behalen. Converteerbare obligaties bieden de mogelijkheid om veel geld te verdienen, vooral wanneer de aandelenmarkt volatiel is.

Lees verder