Beleggen in de Dow Jones-index

Als u ook wilt profiteren van de ontwikkelingen op de Amerikaanse aandelenmarkten, kunt u beleggen in aandelen en obligaties van individuele bedrijven, maar u kunt ook beleggen in een index. De meest bekende index is de Dow Jones, en u kunt ook daadwerkelijk beleggen in de Dow Jones. Bekende instrumenten zijn Dow opties en futures. Deze tools zijn vooral voor professionals, omdat er zowel veel geld gewonnen als verloren kan worden. Bent u de AEX beu of wilt u ergens anders beleggen, kijk dan eens naar de Dow Jones. U kunt beleggen in de Dow via verschillende Nederlandse brokers zoals Lynx.

Verdien geld met beleggen in de Verenigde Staten

Wat is de Dow Jones-index?

De Dow Jones-index is de oudste beursindex ter wereld. Deze index omvat dertig bedrijven uit alle sectoren van de Amerikaanse economie. In tegenstelling tot de AEX-index in Nederland is de Dow Jones een prijsgewogen index. Verandering is belangrijk in de koers van een groot bedrijf. Dit betekent ook dat de Dow Jones geen goede weergave is van de algehele Amerikaanse economie. Een groot bedrijf of een bepaalde sector die het goed doet, kan de index op eigen kracht verhogen. Om een ​​goed beeld te krijgen van de voortgang van de economie, kijk nooit alleen naar de index zelf, maar kijk altijd naar de ontwikkeling van de onderliggende bedrijven. Deze visie is belangrijk als je wilt weten hoe stabiel de Dow werkelijk is en welk potentieel het nog heeft. De S&P 500 lijkt representatiever te zijn voor de hele economie, waaronder de 500 grootste bedrijven van Amerika.

Welke bedrijven zijn opgenomen in de Dow Jones?

Dow Jones omvat de volgende bedrijven:

De samenstelling van de index verandert in de loop van de tijd, zo worden bedrijven in een stabilisatiefase of aan het einde van een economische cyclus verwijderd en vervangen door beter presterende bedrijven. Fusies leiden ook tot de toetreding van nieuwe bedrijven als beide fuserende bedrijven Dow Jones waren. En dit gaat over handel, dus indexbedrijven moeten voldoende beweging garanderen om interessant genoeg te zijn voor aandelenhandel.

Beleggen in de Dow Jones-index

U kunt beleggen in de Dow Jones- of S&P 500-aandelen via bekende brokers zoals Lynx, maar u kunt ook in de index zelf beleggen. Dow-opties zijn niet erg liquide (laag volume), maar dat zijn ze wel. Als u in de Dow wilt beleggen, kunt u kiezen voor Dow-futures of ETF-opties (SPY, QQQ en IWM).

Dow Jones-futureshandel

De liquiditeit van Dow-futures is behoorlijk behoorlijk. Natuurlijk zijn er dagen met hoogte- en dieptepunten, maar het gemiddelde volume per handelsdag is 150.000 eenheden. De vermenigvuldiger is 5, dus elk punt is $ 5. De spread is relatief klein, 1 punt is gebruikelijk, maar op zeer volatiele dagen zal de spread groter zijn. Daarnaast kun je bijna 24 uur per dag (van 0:00 tot 22:15 en van 22:30 tot 23:15) in Dow Jones futures handelen, wat natuurlijk een groot voordeel is. Het toekomstsymbool is YM. De handel vindt plaats via de CME- en ECBOT-platforms. U betaalt in Amerikaanse dollars.

Beleggen in AEX Futures

Maar u kunt ook gewoon in Nederland beleggen. Er is ook een AEX-future, symbool FTI. Hier is de vermenigvuldiger 200 euro per punt, veel hoger dan bij de Dow. Op deze manier kunt u enorme winsten of verliezen maken. Stel dat u een langlopend futurescontract koopt op AEX positie 510 en AEX stijgt naar 515. Dan heeft u een winst van 1000 euro exclusief transactiekosten. Uiteraard kan de index ook lager zijn dan uw streefbedrag. Stel dat de AEX zakt naar 500 punten, dan is je verlies 1000 euro, als je je FTI ook voor 500 verkoopt. Aangezien de risico’s hoog zijn, ben je verplicht een marge aan te houden, voor één toekomstig contract kan de marge flink oplopen (vele duizenden euro’s).

Conclusie over investeren in Amerika

De Dow Jones-index spreekt vaak tot de verbeelding en er worden regelmatig records gevestigd in kranten en andere media. De Dow geeft relatief beperkt inzicht in de ontwikkelingen op de aandelenmarkt, maar het kan een goed hulpmiddel zijn om geld te verdienen, uw aandelenportefeuille veilig te stellen en de kansen te benutten. Futures, opties en turbo’s vereisen natuurlijk voldoende kennis van de instrumenten, aangezien ze veel geld kunnen verdienen als je een goede beleggingsstrategie hebt.€