Beleggen in aandelen met weinig geld

Veel mensen denken dat beleggen in aandelen alleen met veel geld kan, maar dat hoeft niet zo te zijn. Zelfs met een klein bedrag kunt u beleggen in aandelen. Dit vereist een betere voorbereiding dan wanneer u met veel geld in aandelen zou beleggen. Er zijn verschillende factoren waar u als aandelenbelegger meer op moet letten dan wanneer u veel geld in aandelen belegt.

Voorbereiding

Alvorens te bespreken hoe u zich kunt voorbereiden op het beleggen in aandelen, zal eerst het concept van “klein geld” worden besproken. Een beetje geld betekent een paar honderd euro, geen grotere bedragen zoals duizenden euro’s of meer. Om uw toekomstige aandelenportefeuille goed te beheren, kunt u een aantal stappen nemen ter voorbereiding om optimaal te presteren. Deze stappen zullen hieronder in detail worden behandeld.

Stap één: doelen stellen

Als je denkt dat je snel rijk zult worden door met weinig geld in aandelen te beleggen, dan moet je jezelf uit de droom helpen. Beleggen in aandelen is een langetermijnbelegging. Als toekomstige onafhankelijke belegger in aandelen bent u onderhevig aan de grillen van de aandelenmarkt. Het is al zo vaak gezegd, maar investeer nooit geld dat u niet kunt missen. Stel jezelf doelen voor de lange termijn, want er zullen jaren zijn dat de aandelenmarkt het niet zo goed zal doen. Dit betekent dat aandelenkoersen fluctueren en dat u als aandeelhouder praktisch in het rood kunt staan. Er zijn verschillende doelen waar u in kunt beleggen. U kunt bijvoorbeeld beleggen in aandelen om extra bankroll te krijgen voor uw pensioen, maar u kunt ook beleggen in aandelen voor kinderen of kleinkinderen, maar dit kan de belegger zelf verder invullen. Met de gestelde doelen is het nodig om te berekenen hoeveel geld je nodig hebt en na hoeveel jaar je dat geld samen hebt geïnvesteerd. Daarnaast is het noodzakelijk om na te gaan hoeveel geld u zich kunt veroorloven te verliezen in een periode (maandelijks, driemaandelijks) voor het beleggen in aandelen. Als de aandelenkoersen sterk dalen, is het ook logisch om contant geld bij de hand te houden.

Stap twee: duik in de aandelenmarkt

Afhankelijk van hoe goed een aandelenbelegger op de hoogte is van de aandelenmarkten, is het belangrijk om te weten hoe bepaalde dingen werken. Wanneer kunt u bijvoorbeeld aandelen verkopen met een limietorder en wanneer kunt u aandelen op de beurs verkopen met een beste order? Het kan geen kwaad om boeken over beleggingstips en -strategieën te lezen. Daarnaast biedt internet veel voorbeelden van beleggen in aandelen. Als toekomstige belegger in aandelen moet u zich echter ook verdiepen in beursgenoteerde bedrijven. Eerst check je of je genoeg geld hebt om eventueel aandelen van een bepaald bedrijf te kopen omdat je geen onbeperkt budget hebt. Als belegger kijk je vooral naar winstprognoses en winstcijfers, maar je kijkt ook of de onderneming voldoende solvabel is of voldoende activa op de balans heeft staan. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van verschillende economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in verschillende sectoren. Deze ontwikkelingen hebben min of meer invloed op de aandelenkoersen. Natuurlijk moet een belegger uitgaan van feiten en cijfers, maar ook het onderbuikgevoel van een belegger kan helpen.

Stap drie: Formuleer een investeringsstrategie

Een beginnende belegger in aandelen hoeft geen ingewikkelde beleggingsstrategie te bedenken. Met behulp van boeken, internet en andere bronnen kan een belegger zijn eigen beleggingsstrategie formuleren die past bij de situatie van de belegger. Sommige investeerders kiezen middelen. Dit betekent dat er maandelijks voor een vast bedrag aandelen worden gekocht. Hiermee kunt u aandelen tegen verschillende prijzen kopen. Er zijn beleggers die graag aandelen kopen wanneer de aandelenkoers het dieptepunt heeft bereikt. Daarnaast kan het creëren van een beleggersprofiel ervoor zorgen dat de geplande investeringsstrategie enigszins wordt aangepast.

Begin met beleggen

Als de belegger de voorbereidingen heeft doorlopen, dan is de belegger een paar stappen verwijderd van beleggen in aandelen. Vervolgens bespreken we de keuze voor bank of broker en de transactiekosten die de bank of broker in rekening brengt.

Keuze uit bank of broker en transactiekosten

Als u al een zichtrekening bij de bank heeft, is het duidelijk dat de toekomstige belegger daar zijn effectenrekening zal openen. Hoge transactiekosten, hoge aanhoudingskosten, hoge variabele kosten en andere omstandigheden kunnen echter redenen zijn om een ​​effectenrekening bij een makelaar te openen. Voor een persoon die met weinig geld investeert, kunnen de transactiekosten de winst een beetje verdampen. Bij het kiezen van een bank of broker moet je ook goed naar de toekomst kijken. Misschien vind je het leuk en wil je ineens beleggen in Dow Jones of beleggen in opties? Als u een bank of broker heeft gekozen, kunt u een beleggingsrekening openen. Maar in sommige gevallen moet u eerst een vragenlijst invullen. Deze vragenlijst creëert een beleggersprofiel van u als belegger. En om te beginnen met beleggen, moet je natuurlijk een disruptie creëren.

Houd uw beleggingen in de gaten

Zodra u de laatste stap heeft voltooid, gaat het erom uw beleggingen goed en actief te houden. Naar welke aandelen moet u kijken? Wanneer moet ik mijn aandelen verkopen of wanneer moet ik extra aandelen kopen? Moet ik geld inleggen omdat de prijzen dalen? Hoe is de situatie in de bouwsector? Gaat de Europese Centrale Bank de rente verhogen? Allemaal zaken waar u als belegger rekening mee moet houden. Elke dag kan nieuwe dingen brengen. Blijf niet elke keer vasthouden aan de strategie, maar verander de strategie waar nodig.€