Beleggen: hoog risico, hoog rendement

Heeft u geld over en bent u niet tevreden met de lage spaarrente, dan kunt u gaan beleggen. Als u bereid bent grote risico’s te nemen, kunt u grote winsten maken. U kunt ook veel van uw geld verliezen.

Naast een beetje kennis en ervaring is geluk ook een winstgevende investering. Pieken en dalen zijn onvoorspelbaar. Aandelen moeten in een dip worden gekocht, maar wanneer is er een dip? De daling kan ook het begin zijn van een nog grotere daling. Je haalt een laag rendement op een spaarrekening, maar je loopt in ieder geval niet het risico je spaargeld kwijt te raken (gezien het depositogarantiestelsel).

In dit artikel vindt u investeringsmogelijkheden om een ​​hoog rendement te behalen of veel geld te verliezen. De onderstaande beleggingsopties worden niet aanbevolen vanwege het risico dat u loopt.

Waar kan een hoog inkomen worden behaald?

Beleggen in aandelen

Wanneer u in een bedrijf belegt, neemt u alle noodzakelijke risico’s. Prijzen kunnen sterk dalen door de prestaties van een bedrijf, maar ook economische factoren kunnen dit veroorzaken. Bij beleggen in solide bedrijven is de kans dat je het grootste deel van je geld verliest niet groot, maar hij is er wel. In het verleden gingen beursgenoteerde bedrijven vaker failliet.

Investeringen in opties

Met opties kunt u uw aandelen verzekeren. Als u 100 ING-aandelen bezit, kunt u zich indekken tegen verliezen door één ING-putoptie te plaatsen. Wanneer de aandelenkoers van een bank daalt, wordt het aandeel minder waard en is de waarde van de putoptie groter. Opties worden ook vaak gebruikt om te speculeren zonder dat de belegger de onderliggende aandelen bezit.

Door een calloptie te kopen, kunt u speculeren op de stijging van de prijs van een bepaald aandeel. Met een putoptie speculeert u op een koersdaling. De waarde van een calloptie stijgt snel wanneer de aandelenkoers stijgt. Je kunt er veel geld mee verdienen, maar ook veel verliezen.

Investeringen turbo

Met een turbo belegt u bijvoorbeeld in aandelen, alleen (zoals de naam al doet vermoeden) zullen prijswijzigingen een grotere impact hebben op uw belegd vermogen dan aandelen. Turbo zorgt voor een hefboomwerking zodat wanneer de koers van het aandeel stijgt, je veel meer winst maakt dan met de onderliggende waarde (aandelen). U kunt speculeren op prijsstijgingen of -dalingen. Als de waardeontwikkeling tegen uw verwachting ingaat, kunt u ook uw geld verliezen.

Investeringen met een minimale investering van 50.000 euro

Er zijn ook beleggingsinstellingen die garant staan ​​voor zeer hoge rendementen. Het lijkt vaak te mooi om waar te zijn, en er is vaak een addertje onder het gras. Een hoog gegarandeerd rendement boven de marktrente zou alarmbellen moeten doen rinkelen. Hoge rendementen betekenen altijd hoge risico’s. Ook de minimale investering van 50.000 euro komt niet uit de lucht vallen. Van dit bedrag staan ​​beleggingsinstellingen niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Niet alle beleggingsinstellingen die een minimumbedrag van € 50.000 hanteren zijn onbetrouwbaar, maar je moet wel heel waakzaam zijn en jezelf afvragen of je het risico wilt nemen.€