Beleggen: handelen in CFD’s

U kunt veel geld verdienen met het handelen in CFD’s. CFD staat voor contract voor verschil. Dit type investering maakt gebruik van hefboomwerking. Dit betekent dat de bank of broker een groot bedrag stort. Dit maakt het makkelijker om veel meer geld te verdienen. Tegelijkertijd betekent het ook dat er snel veel geld verloren kan gaan. Dus je riskeert een grotere. Lees er alles over in dit artikel.

Er zijn veel beleggers die niet het geduld hebben om op de gebruikelijke manier geld te verdienen. Ze vinden het te traag. Soms hebben ze behoefte aan snel rendement, dus voor deze groep beleggers is een extra beleggingsvorm ontwikkeld. Dit type investering wordt een contract voor verschil genoemd. De afkorting voor dit woord is CFD. Het is een andere manier om op meer dan één manier te investeren. Een belangrijk concept in CFD-handel is het woord “hefboomwerking”. In het Nederlands betekent dit woord een hefboom of ook wel een hefboomstructuur genoemd. Dit betekent dat met een klein kapitaal relatief veel geld kan worden verdiend of verloren.

Handel in CFD’s

Door deze constructie kunt u aandelen kopen voor meer dan u daadwerkelijk inlegt. Dit komt doordat de bank een groot deel van het geld stort. Stel, u belegt bijvoorbeeld duizend euro als onderpand, maar u kunt in totaal vijftigduizend euro beleggen. Dit betekent dat de bank of uw tussenpersoon er nog eens negenenveertigduizend euro bijlegt. De hefboomwerking is dan 1/50. Op deze manier kunt u veel sneller winst maken. Stijgt het aandeel een beetje, dan is je winst vijftig keer zo groot. Dit fenomeen neemt sinds de tweede helft van de jaren 90 toe. Via Nederlandse banken is het al enkele jaren mogelijk om in grondstoffen te beleggen. Sinds 2009 is het ook mogelijk om CFD’s toe te passen op een groot aantal Nederlandse aandelen.

Bijdrage aan CDF

Tegelijkertijd betekent het ook dat u veel geld kunt verliezen als het aandeel in waarde daalt. Dan betaalt u ook voor het totaal verlies. Deze schade wordt door de bank of makelaar op u verhaald. Denk daarom goed na of dit type belegging bij u past. Het is in ieder geval belangrijk dat je stalen zenuwen hebt. Elke voorraad en elk item zal van tijd tot tijd afnemen en toenemen. Je moet niet in paniek raken als je tijdelijk in het rood staat. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om te voelen wanneer het verstandig is om te verkopen, zodat de verliezen niet te groot worden of de reeds behaalde winsten verliezen. Het is aan te raden om alleen in CFD’s te beleggen als u als belegger veel ervaring heeft.

Risico van beleggen in CFD’s

Een makelaar rekent meestal een bepaalde vergoeding voor het beheer van uw vermogen. Meestal is dat een paar procent per jaar. De makelaar draagt ​​namelijk zelf ook het risico aangezien hij u kapitaal verschaft. Hij riskeert dat u het niet meer kunt terugbetalen. Daarnaast moet de makelaar er natuurlijk ook geld aan verdienen. Door een jaarlijks percentage van, laten we zeggen, 3 procent in rekening te brengen, verdient hij op die manier nog steeds geld aan je. Deze paar percentages lijken klein, maar het is goed om er rekening mee te houden als je gaat beleggen, want het zijn kosten die je maakt.€