Beleggen: aandelen splitsen en verhandelen

Wanneer een bedrijf plannen aankondigt om de nominale waarde van zijn aandelen te verlagen, zijn handelaren klaar om die nieuwe stukken te gaan verhandelen. Als een bedrijf een drie-tegen-één aandelensplitsing aankondigt, kan een dergelijke beslissing een positief effect hebben op de aandelenkoers. Verklaring van mogelijke oorzaak.

Deel de uitsplitsing

Voorbeeld

Als de prijs van deze aandelen 300 euro is, dan is de koers na de splitsing 100 euro. De prijs ligt echter vaak iets boven dit niveau, omdat de optisch aanzienlijk lagere notering vraag naar deze aandelen creëert.

Aandeelhouders

Voordat de officiële handel met aandelen met een lagere nominale waarde wordt gestart, kunnen aandeelhouders:
fiat
voor dit besluit. Het kost wat tijd. Om dit bezwaar op te heffen is gehandeld op basis van ‘as if and when uitgifte’ (A, I en W). Deze handel is onderworpen aan de daadwerkelijke uitvoering van de voorgestelde plannen. Als de aandeelhouders tegen de waardevermindering stemmen, worden alle transacties in de aandelen met een kleine nominale waarde als nietig beschouwd.

Een inleiding tot de aandelenmarkt en spookhandel

Handelen op basis van A, I & W kan in allerlei situaties aan de slag. Dit gebeurt bijvoorbeeld als het bedrijf van plan is dit te doen
naar de beurs
komen: een introductie. Het is mogelijk om deze aandelen te gaan verhandelen op een ‘as, if and when-issued’-basis voordat er formeel zaken kunnen worden gedaan in dit fonds. De functie kreeg eind jaren tachtig vele andere namen. Een daarvan is “grijze handel”, een andere “spookhandel”. Deze termen worden vaak gebruikt door degenen die populair willen zijn of die weinig weten over handelen op de aandelenmarkt. De echte slogan van de aandelenmarkt blijft “als, als en wanneer uitgegeven.”

Meer informatie over investeringen

Meer weten over beleggen? Lees dan de special
Investeringen in onroerend goed
en vind alle informatie die u nodig hebt om succesvol in aandelen te beleggen€