Begrafenissparen of uitvaartverzekering

Om de uitvaart goed en betaalbaar te houden, kunt u in 2020 verstandig sparen. Dat kan via een uitvaartspaarverzekering, een uitvaartverzekering of een spaarverzekering bij een uitvaartverzekeraar. Begrafenissparen heeft voor- en nadelen ten opzichte van een uitvaartverzekering. Belastingvrijstellingen zijn mogelijk als de verzekering wordt uitgekeerd. Gelukkig, omdat begrafenissen, crematies, herbegrafenissen of begrafenissen duur zijn, zal HMRC waarschijnlijk uw begrafenis betalen. U kunt bij Dela ook een spaarverzekering afsluiten.

Begrafenissparen is sparen met een hoge rente

Begrafenissparen betekent dat je een aparte pot opzet om later een uitvaart te betalen, bijvoorbeeld via een belegging, spaarrekening of spaardeposito. De begrafenisverzekering wordt uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. Er gelden vrijstellingen voor uitvaartverzekeringen, maar niet voor uitvaartsparen. Het bedrag dat bij de verzekering wordt uitgekeerd is in kolom 3 van de inkomstenbelasting belastingvrij als het uitgekeerde bedrag lager is dan de vrijstelling. Als het bedrag hoger is dan de vrijstelling, worden de betalingsbalans en de vrijstelling belast als kolom 3 vermogen. De uitzonderingen in 2018, 2019 en 2020 zijn als volgt:

Vrijstelling uitvaartverzekering kolom 3:

jaar Vrijgegeven bedrag
2020 jaar 7232 euro
2019 jaar 7118 euro
2018 7033 euro

Voorwaarden vrijstelling uitvaartverzekering

De uitzonderingsvoorwaarden zijn als volgt:

Wat kost een uitvaart in 2020?

Een uitvaart kost al snel tussen de 7.000 en 10.000 euro. Afhankelijk van de uitvaartregeling kunnen deze bedragen hoger zijn. Veel geld. Geld dat niet altijd beschikbaar is uit reguliere spaargelden. Daarom kiezen velen van ons voor een overlijdensrisicoverzekering, een uitvaartverzekering of beginnen met sparen voor een uitvaart.

Wat is resomatie?

Resomatie is een nieuwe manier om het lichaam te behandelen. Het is een biocrematie waarbij geen verbrandingsgassen vrijkomen. We zijn al bekend met resomatie bij het verwerken van lijken, maar de verwachting is dat het ook voor mensen steeds standaard zal worden. Het is minder belastend voor het milieu en neemt geen ruimte in beslag zoals een begraafplaats.

Sluit een overlijdensrisicoverzekering af

Een overlijdensrisicoverzekering heeft veel regels waaraan u zich moet houden. U moet kiezen tussen:

Als je alles wilt weten over levensverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen, vereist dat veel onderzoek op internet. Maar het kan zeker lonend zijn om rond te kijken voor de goedkoopste levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering om te zien of deze aan uw behoeften voldoet.

Uitvaartverzekering afsluiten

Bij een overlijdensrisicoverzekering is het uitgeven van geld over het algemeen gratis, tenzij anders is overeengekomen. Een uitvaartverzekering is speciaal ontworpen voor uitvaarten. Ook hier kunt u kiezen uit een groot aantal mogelijkheden. Dit kan variëren van alles van tevoren regelen tot vooraf niet afspreken maar zorgen dat er geld beschikbaar is voor de uitvaart. Begrafeniskosten zijn niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, maar voor de erfbelasting.

Spaar je voor een uitvaart uit een uitvaartdepot in 2020?

Bewaar het dan voor de begrafenis. Door gebruik te maken van uitvaartsparen in 2020 zorgt u door te sparen dat het bedrag beschikbaar is voor de uitvaart. Je zet geld opzij en hopelijk heb je na x jaar genoeg gespaard. Het is aan jou hoeveel je bespaart en waar je spaart. dit kan een voordeel zijn ten opzichte van een uitvaartverzekering omdat je veel meer vrijheid hebt. De keerzijde kan zijn dat je het risico loopt te weinig geld opzij te zetten, of dat je het geld aan iets anders uitgeeft en daardoor te weinig spaart. Het nadeel is dat wat je spaart deel uitmaakt van je vermogen in box 3. U kunt kiezen voor een type uitvaartdepot waarbij jaarlijks rente bij het deposito wordt opgeteld.

Nadeel van uitvaartsparen en voordeel uitvaartsparen

Het nadeel van een uitvaartverzekering ten opzichte van een verzekering is dat u van tevoren niet weet hoeveel geld er beschikbaar is voor uw uitvaart. U spaart elk jaar en u weet niet hoeveel jaar u kunt sparen. Een groot voordeel is de vrijheid die je krijgt als je kapitaal opbouwt, en wat betreft sparen valt je geld onder het depositogarantiestelsel. U kunt natuurlijk ook specifiek voor uw uitvaart beleggen.

Sluit een spaarverzekering af

U kunt ook kiezen voor een spaarverzekering voor een langere periode. Met deze spaarverzekering kunt u een eenmalige of periodieke storting doen. Deze verzekering wordt bijvoorbeeld aangeboden door Dela. De jaarlijkse rente is daar 2%. Misschien overbodig: Dela is geen bank.

Slot

Het financieren van een uitvaart hoeft niet alleen de verantwoordelijkheid van uw nabestaanden te zijn. U kunt sparen met een uitvaart of met een uitvaartverzekering om ervoor te zorgen dat u voldoende geld beschikbaar heeft. Dit kan fiscaal slim door gebruik te maken van banksparen. Het is heel geruststellend dat HMRC soms ook uw uitvaart betaalt.€