Begin met sparen en zet geld op een spaarrekening

U kunt het beste beginnen met sparen als u goed gemotiveerd bent om te sparen. Om te blijven sparen heeft u specifieke spaardoelen nodig, zoals spaardoel. Als u geld opzij wilt zetten, kunt u dat het beste op een spaarrekening doen. Dan krijgt u rente; Op internet kunt u de spaarrentes van verschillende banken vergelijken. Naarmate uw kapitaal groeit, kunt u overwegen te beleggen in zaken als aandelen, obligaties of onroerend goed.

Start met sparen

Geld opzij zetten kan om verschillende redenen nuttig zijn. U kunt geld sparen voor later; onverwachte uitgaven; om op de lange termijn iets te kopen dat je anders niet zou kopen
geld
zou zijn voor; of investeringen doen. Wanneer je begint met
onderhouden
dus u besluit om nu minder geld uit te geven om er later de vruchten van te plukken. U zoekt een andere balans tussen uw korte- en langetermijndoelen. Trouwens, het is niet alleen het langetermijndoel van sparen dat bevredigend moet zijn; sparen kan op zich ook heel bevredigend zijn. Als je naar het saldo van je spaarrekening kijkt en het lijkt alsof het weer is gegroeid, kan het je echt een boost geven.

Specifieke doelen om voor te sparen

De grootste motivatie om te gaan sparen krijg je door voor jezelf concrete doelen te formuleren. Als het een goed doordacht doel is waar u volledig achter staat, is de kans groter dat u blijft sparen totdat u dat doel bereikt.

Een duidelijk spaardoel is belangrijk

Doelformulering bestaat enerzijds uit wat je met het geld wilt doen: waar is het geld voor, wat wil je ermee, wat is precies de investering die je ermee wilt doen. Zo wordt niet alleen duidelijk wat u met het geld wilt doen, maar ook wat u niet met het geld wilt doen. Veel mensen beginnen met sparen, maar besluiten na een paar maanden om iets van dat spaargeld te kopen. Dat zouden ze natuurlijk wel willen hebben, maar de vraag is wat ze met het geld hadden kunnen doen als ze langer hadden gespaard. Daarom is het verstandig om vooraf na te denken waar het geld wel of niet voor bedoeld is.

Bepaal hoeveel geld u wilt besparen

Anderzijds kun je ook formuleren hoeveel geld je per maand of per jaar opzij wilt zetten. Dit geeft je een idee van hoe lang het duurt voordat je je doel bereikt. Ook geef je jezelf een streefbedrag: je definieert duidelijk wat je van jezelf wilt.

Banken kunnen u helpen gerichte besparingen op te bouwen

Banken kunnen u helpen sparen met een doel. Zo zijn ze ook vandaag nog
banken
die speciaal gereedschap biedt
het doel behouden
. Een doelredding is een redding met een heel specifiek doel.

Open een spaarrekening

EEN
spaarrekening
openen is heel eenvoudig. Dit wordt gecoördineerd met een bezoek aan de bank. Als je al bij een bank staat ingeschreven, is ook dit vaak niet nodig: je kunt online een nieuwe spaarrekening openen.

Rente spaarrekening vergelijken

Bij het kiezen van het juiste product zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. Een van de belangrijkste daarvan is de spaarrente. Op de spaarrekening die u ontvangt
interesse
. De
spaarrente
kan aanzienlijk verschillen van bank tot bank; vaak tot een half procent per jaar. Als je net begint met sparen en je hebt niet meer dan $ 1.000 op je spaarrekening, dan maakt een half procent extra rente misschien niet zoveel uit, maar als je doorgaat met sparen en op een gegeven moment heb je $ 10.000 op je rekening staan, half procent wordt berekend. nog steeds 50 euro per jaar. Hoe meer geld u bespaart, hoe belangrijker het wordt. Ga daarom nu al op zoek naar banken met de hoogste rentetarieven: alle kleine beetjes helpen.

Zie ook de voorwaarden die van toepassing zijn op de spaarrekening

Het is niet alleen het renteniveau waar u op moet letten; ook andere voorwaarden zijn van belang bij het kiezen van een spaarrekening. Zo is er een significant verschil tussen een spaarrekening waar altijd geld beschikbaar is en een spaarrekening
depositorekening
, waarbij geld voor een bepaalde tijd vaststaat. Met een depositorekening verdien je vaak iets hogere rente, zeker als je het geld voor langere tijd vastzet. Misschien heb je even geen toegang tot je geld, maar dat kan ook een voordeel zijn. Je kunt niet in de verleiding komen om het geld te nemen en het aan iets anders uit te geven dan je oorspronkelijk van plan was. Of en hoe lang je je geld blokkeert, hangt af van het doel van je geld.

Beleggen in aandelen, obligaties en onroerend goed

Als u jarenlang blijft sparen, kunt u
hoofdstad
recht groeien. U kunt dan uw geld verhogen door het geld dat u tot nu toe heeft opgebouwd te beleggen. Dit kan bijvoorbeeld in aandelen, obligaties en
eigendom
. Elk heeft zijn voor- en nadelen. In het algemeen, omdat het groter is
efficiëntie
hoe meer risico je loopt. Bij obligaties is het rendement iets hoger dan bij een gewone spaarrekening, maar ook de kans op (een deel van) geld te verliezen is erg klein.

Hoewel het niet echt voor de hand ligt om nu te beginnen met beleggen, is het toch de moeite waard om de verschillende opties te bekijken. Dit kan leiden tot verdere besparingen. Maar het geeft u ook inzicht in de opties die u op de lange termijn met uw geld heeft. Overigens is het ook mogelijk om aandelen of obligaties te kopen met een kleiner bedrag (bijvoorbeeld € 2.000). Je hoeft echt geen miljonair te zijn om dit te doen, maar als je geluk hebt, kun je er een worden.

Lees verder