Begin met promoties

Je hebt hard gewerkt en een paar dollar opzij gezet en hebt besloten dat je met aandelen wilt gokken. Maar wat zijn aandelen precies? En hoe kom je aan aandelen? En natuurlijk de belangrijkste vraag: hoe begin ik met beleggen in aandelen?

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is gewoon een aandeel van een bedrijf. Als het bedrijf winst maakt, profiteert u als aandeelhouder ook van die winst, de waarde van het aandeel stijgt en wordt dus meer waard. Maar het kan ook andersom, als het slecht gaat met het bedrijf, lijdt de aandeelhouder ook verlies, de waarde van het aandeel daalt dan. Aandelen zijn het meest risicovolle type beveiliging, maar bieden vaak ook het hoogste rendement.

Waar kan ik mijn aandelen kopen?

De eenvoudigste manier om aandelen te kopen is door een rekening te openen bij een broker. Een makelaar is een bedrijf dat orders accepteert van mensen die aandelen willen kopen en verkopen. Dit kan heel eenvoudig met behulp van een computer, wat een groot voordeel is: u kunt aandelen in enkele seconden kopen en verkopen. Maar deze transacties vereisen kleine vergoedingen die naar de makelaar gaan.

Hoe aan de slag met promoties?

Het slimste om te beginnen met het kopen van aandelen is om vertrouwd te raken met de wereld van aandelen, bijvoorbeeld door verschillende boeken te lezen over hoe de aandelenwereld werkt. Aandelen moeten ook alleen worden gekocht als er voor een langere periode een tekort aan geld is, anders is het beter om andere soorten effecten te kiezen, namelijk obligaties. Als je diep bent ondergedompeld in de wereld van aandelen en besluit door te gaan met aandelen, dan is het verstandig om een ​​rekening te openen bij een broker die de aandeelhouder voorziet van een handelsplatform met de laatste koersen, grafieken en informatie over de wereld van aandelen. . Het kan handig zijn om allerlei aandelenmagazines te lezen om winstgevende aandelen en kansen te vinden.

Kapitaalspreiding

Je hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord “leg niet al je eieren in één mand”. Ook bij beleggen is dit heel belangrijk: verdeel je kapitaal over meerdere aandelen en zet niet al je geld in één soort aandelen. Je zou kunnen zeggen dat distributie de sleutel tot succes is. Diversificatie kan betekenen dat u de aandelen in uw portefeuille verdeelt over verschillende bedrijfstakken. U kunt uw portefeuille ook diversifiëren door uw kapitaal te verdelen en te beleggen in verschillende producten zoals: aandelen, obligaties, spaarrekeningen of vastgoedbeleggingen. eigendom. Het belangrijkste is dat je op verschillende gebieden investeert.

Trainen

Het is verstandig om te oefenen voordat u aandelen gaat kopen en verkopen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld elke dag in een notitieboekje te noteren welke aandelen u tegen welke prijs zou hebben gekocht en verkocht. U kunt dan berekenen wat het rendement zou zijn geweest als het echte aandelen waren. Door te oefenen, zult u veel minder snel onnodige fouten maken in de echte wereld van aandelen, omdat mensen weten hoe dit principe werkt. Ervaring is een belangrijk fenomeen in de aandelenwereld.

Het advies