Bedrijf voor het verstrekken van leningen

Als u uw eigen bedrijf wilt starten, heeft u vaak startkapitaal nodig. Nu is het zeker moeilijk om nieuwe ondernemers te krijgen. Er zijn verschillende soorten leningen. In de meeste gevallen heb je toegang tot het leenbedrag, maar soms kun je ook contact opnemen met de overheid. Zorg dat je goed voorbereid bent, bijvoorbeeld met een levendig businessplan. Het is ook aan te raden om een ​​deel van uw kapitaal in het bedrijf te investeren.

Hoe fantastisch uw nieuwe bedrijfsplannen ook zijn, zonder geld gaat het meestal mis. Je moet dus naar de bank voor een lening. Soms zijn ze daartoe bereid, maar startende ondernemers zitten in hun eigen risicogroep omdat ze zich nog niet hebben bewezen. Zorg er dus altijd voor dat je een goede indruk achterlaat. Dit doe je eerst door een heel goed businessplan te schrijven. Vraag ook deskundigen om advies, wellicht de administratie. Dit is vooral van belang voor het financiële deel, het deel waarin de bank het meest geïnteresseerd is. Ten tweede kunt u overwegen een financieel adviseur mee te nemen naar uw bankgesprek. Alleen al zijn aanwezigheid kan een goede indruk maken.

Eigen vermogen

Als u over eigen vermogen beschikt, kunt u overwegen (een deel ervan) in uw bedrijf te investeren. Het geeft een signaal af dat u het project vertrouwt en indien nodig risico’s wilt nemen. Ook ben je meer gefocust op het succes van het bedrijf, want anders stap je ook zelf het schip in. Het wekt ook vertrouwen in de bank.

lening formulieren

Er zijn verschillende soorten leningen beschikbaar. In de meeste gevallen zullen startups verwijzen naar langlopende schulden, doorlopend krediet of een bankgarantie. Het zal veelal een doorlopend krediet zijn. Het is het vermogen om tot op zekere hoogte rood te zijn. U moet er dan een hogere rente over betalen. Het is ook mogelijk dat de bank de doorlopende kredietgegevens bevriest als ze constateert dat u consequent dicht bij de limiet zit of ziet dat de zaken niet goed gaan. De rente is vaak bespreekbaar.

Een lening van de overheid

Als u arbeidsongeschikt bent en een bedrijf wilt starten, is het in bepaalde gevallen mogelijk om in aanmerking te komen voor een speciale UWV-lening. Dit betekent dat UWV garant staat als u een lening aangaat bij een bank of andere financiële instelling. Dit wordt ook wel garantstelling genoemd en houdt in dat als er iets misgaat en u de lening niet kunt terugbetalen, de kosten worden verhaald op UWV.

Start een lening

Bij het ontvangen van een WWB-uitkering of WW-uitkering is het soms mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een starterslening te krijgen. De overheid doet dit om mensen zo snel mogelijk van een uitkering af te krijgen, en soms is de beste manier om mensen de kans te geven een eigen bedrijf te starten. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw gemeente. Zorg er ook voor dat u de uitkering op tijd aanvraagt, het kan namelijk even duren voordat u een reactie krijgt. Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat u zich aan alle regels houdt en dat uw uitkering niet plotseling wordt gekort omdat het in het verleden meerdere keren mis is gegaan.€